V Dalmaciji odprli novih 10 km avtoceste proti Dubrovniku

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Hrvaškem so na avtocesti Zagreb - Dubrovnik odprli nov odsek avtoceste, ki omogoča še hitrejši dostop do južne Dalmacije in tamkajšnjih kampov. Nov avtocestni odsek poteka od dosedanjega zadnjega odcepa pri Ravči do kraja Vrgorac in je dolg 9,8 kilometrov.

Na Hrvaškem so na avtocesti Zagreb - Dubrovnik odprli nov odsek avtoceste, ki omogoča še hitrejši dostop do južne Dalmacije in tamkajšnjih kampov. Nov avtocestni odsek poteka od dosedanjega zadnjega odcepa pri Ravči do kraja Vrgorac in je dolg 9,8 kilometra.

Tako je po novem od Zagreba do Dubrovnika zgrajenih in za promet odprtih že 467 kilometrov avtocest. Na novem odseku od Ravče do Vrgoraca je bilo zaradi zahtevnega terena potrebno zgraditi 5 viaduktov in 4 nadvoze. Zaradi daljše avtoceste je sedaj cestnina tudi nekoliko višja, samo na novem odseku je potrebno za osebna vozila plačati 4 kune, za celotno avtocesto od Zagreba do Vrgorca pa 191 kun. Če boste na avtocesto vstopili npr. pri Karlovcu (Metlika) potem vas bo avtocesta stala 175 kun, za vožnjo od Bosiljevega (Vinica) do Ploč pa boste plačali 164 kun.

V letu 2012 je predvideno odprtje tudi naslednjega avtocestnega odseka Vrgorac – Ploče, kjer pa je že urejena hitra cesta, ki bo služila kot priključek avtoceste na staro jadransko magistralo proti Dubrovniku.

Več informacijo hrvaških avtocestah ter cestninah dobite na spletni strani Hrvaških avtocest - www.hac.hr.