Urbanovo v kampu Hažić v Medžimurju - 13. do 15. maj

Datum objave
Kategorija
Statistika

Sveti Urban je drugi zaščitnik vinogradnikov in v hrvaški regiji Medžimurje tik ob slovenski meji vsako leto pripravijo vinski festival Urbanovo. Ljubitelje kampiranjana s posebno ponudbo vabijo v lepo urejenem kampu Hažić v Svetem Martinu na Muri.

Urbanovo je tradicionalna gastronomska prireditev, ki se odvija v kraju Štrigova. Glavni dogodek – festival pušipela oz. šipona bo letos potekal od 13. do 15. maja, ko bodo tudi predstavili najboljša vina v regiji, ki jih boste lahko degustirali, in kulinarične dobrote.

Vinski kamp Hažić

V hribčku nad Sveti Martinom na Muri je moderno urejen manjši kamp Hažić, ki ob urejenih parcelah s pogledom na vinograde omogoča tudi najem dveh mobilnih hišic.

Kamp deluje v sklopu turistične kmetije, kjer ob vrhunskih vinih pridelujejo tudi sadne sokove, domači kis, krhlje, za goste pa pripravijo tudi degustacije ob lokalnih dobrotah.

Za Urbanovo so v kampu pripravili kamping paket, ki vključuje tudi degustacijo vina, sobotni vstop na festival Urbanovo, sobotni zajtrk in nedeljski tek med vinskimi kletmi.

Za obiskovalce bo urejen avtobusni prevoz od Term Sveti Martin (800m od kampa) do prireditvenega prostora festivala vina, lahko pa se iz kampa odpeljete tudi s kolesom (4 km).

Program Urbanovo  - Festival pušipela

Petek, 13. maja 2022

Namestitev na parceli v vinskem kampu Hažić in ob 16h degustacija vin.

Za večerjo lahko obiščete katera od lokalnih ponudnikov npr. bistro Jastreb ali restavracija Potrti kotač.

Sobota, 14.05.2022.

Domači zajtrk v Vinski hiši Hažić, sledi ogled vinskega festivala Urbanovo (od 12 do 19h). Obiskovalci prejmejo degustacijski kozarec, ki ga na koncu ohranijo kot spominek.

Na drugem prireditvenem prostoru pri Terma Sveti Martin bo popoldne in zvečer potekal pester program s kuhanjem in živo glasbo.

Nedelja, 15. maja 2022

Urbanovski »vinski tek« na 18 km s pričetkom v kampu Hažić ob 9h – udeleženci bodo obiskali vinske kleti Štampar, Kojter, Horvat in Kocijan ter se potem vrnili nazaj do kampa (predvidoma okoli 12h). Pri vsaki vinski kleti bo pokušina domačega vina.

Možnost kopanja v Termah Sveti Martin – 20% popust na vstopnice. Za nedeljsko kosilo pa priporočajo obisk restavracije Terbotz.

Cena vikend kampiranja  za 2 noči s parcelo in elektriko ter celotnim dodatnim programom je 59 € na osebo. Otroci 5 - 12 let imajo 30% popust.

Več o kampu Hažić >> https://opg-hazic.com