Umag vabi na teniški spektakel - 28. Plava Laguna Croatia Open

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Umagu bo do 14. do 23. julija potekal ATP teniški turnir 28. Plava Laguna Croatia Open. Ker je v bližini kamp Stella Maris je dogodek odlična priložnost za ogled najboljših svetovnih tenisačev in zabavo, ki jo v Umagu zagotovo ne bo manjkalo.

Umag bo tudi letos gostitelj najpomembnejšega teniškega dogodka v regiji - 28 . Plava Laguna Croatia Open, ki bo potekal od 14. do 23. julija na igriščih v Stella Marisu. Gre za ATP teniški turnir, ki 28. Plava Laguna Croatia Open - avtokampi.sipoteka že vse od leta 1990 in na katerem so zmagovale zvezde kot npr. Thomas Muster, Carlos Moya, Stanislas Wawrinka, Juan Carlos Ferrero...

Med letošnjimi nastopajočimi igralci je potrebno izpostaviti nekaj zvezdnikov. Italijan Fabio Fognini bo poizkušal ubraniti lansko zmago, francoski tenisač Gael Monfils pa bo prvi izzivalec za prevzem naslova. To bosta poizkušala tudi Hrvat Borna Ćorič in Slovenec Aljaž Bedene, ki sicer igra pod britansko zastavo.

Teniški turnir v Umagu poleg zanimivih tekmovanj prinaša tudi veliko spremljajočega dogajanja. Vsak večer pripravljajo koncerte znanih glasbenikov npr. Parni valjak, Hladno pivo, Žaljko Joksimivić in različni DJ-i. Tudi letos bodo pripravili gourmet festival, kjer bodo obiskovalcem ponudili najboljše istrske jedi in vina, novost pa je modno - glasbeni dogodek Fashion live, ki bo združil modo, teater, glasbo in ples.

Zaščitni znak teniškega turnirja v Umagu so ekshibicijske tekme wimbledonskih zmagovalcev. Letos se bosta Goranu Ivaniševiću pridružila nekoč odlična igralca Pat Cash in Richard Krajicek, organiziran pa bo tudi dvoboj med aktualnimi teniškimi igralci in hrvaškimi športniki, ki radi igrajo tenis.

Več informacij o celotnem programu teniškega turnirja v Umagu dobite
www.croatiaopen.hr in
www.coloursofistria.com

28. Plava Laguna Croatia Open - avtokampi.si

Ogled tenisa in kampiranje v bližnjih kampih v Umagu in Savudriji
kamp CampingIN Stella Maris - avtokampi.si
Teniški turnir Plava Laguna Croatia Open je odlična priložnost, da športni dogodek povežete s kampiranjem. Tik ob teniških igriščih v Umagu je tudi kamp CampingIN Stella Maris, ki nudi veliko lepo urejenih kamping parcel v senci borovcev, ob kampu pa je tudi lepo urejena mivkasta plaža oz. možnost kopanja v bazenih.

Za vse, ki bi si radi ogledali kakšno tekmo, ob tem pa ponoči imeli nekaj več miru, bo odlična izbira kamp CampingIN Pineta v Savudriji.

Če pa bi radi najeli moderno in prostorno mobilno hišico za 4 + 2 osebi, potem priporočamo kamp CampingIN Park Umag, ki je od teniških igrišč oddaljen le nekaj kilometrov.