Turistični sejem v Utrechtu - ANWB ocenil slovenske in hrvaške kampe

Datum objave
Kategorija
Statistika

V nizozemskem Utrechtu je od 11. do 15. januarja potekal turistični sejem na katerem so svojo ponudbo predstavljale vse največje turistične destinacije, njihov avtoklub ANWB pa je podelil nagrade za najboljše evropske kampe.

V nizozemskem Utrechtu je od 11. do 15. januarja potekal turistični sejem na katerem so svojo ponudbo predstavljale vse največje turistične destinacije, njihov avtoklub ANWB pa je podelil nagrade za najboljše evropske kampe. To je največji turistični sejem v tem delu Evrope, na katerem je bila letošnja partnerska država Hrvaška.kamping sejem Utrecht

Ker so nizozemski turisti poznani predvsem kot veliki ljubitelji lepe narave in gora, dopust pa zelo radi preživljajo aktivno, so tudi razstavljavci svojo ponudbo prilagodili njihovim željam in potrebam. Večina evropskih destinacij je predstavila ponudbo kampov v njihovih državah ter številne dodatne možnosti aktivnosti. Na sejmu so se predstavili tudi številni ponudniki nekoliko bolj luksuznega kampiranja oz. po angleško glamping-a (glamorus camping). Tako smo opazili številne možnosti preživljanja počitnic v velikih in sodobno opremljenih šotorih, kjer se bodo odlično počutili tudi tisti, ki jim spanje v spalnih vrečah ravno ne diši najbolje. Slike s sejma si lahko ogledate v spodnji galeriji.
 
Nizozemski avtoklub ANWB je podelil tudi nagrade za najboljše kampe
ANWB je na sejmu podelil tudi nagrade za najboljše evropske kampe. Kot edini slovenski in hrvaški kamp je na zaključno prireditev bil v kategoriji "najbolj šarmanten" kamp nominiran kamp Vili iz Tolmina. Nagrado je žal prejel kamp Seiser Alm iz sosednje Italije, vendar pa je že sama nominacija zelo vzpodbudna za slovenski kamping.

Sicer pa so Nizozemci v svoj kamping katalog uvrstili 34 slovenskih kampov, od katerih je najbolje ocenjen kamp Bled, ki je prejel skupno oceno 8,4 (od mogočih 10), sledi mu kamp Šobec z oceno 8,2 in kamp Ljubljana Resort z oceno 8,1. Sledijo kampi Danica v Bohinju (8), Kekec v Mariboru (7,9), kampa Koren in Terme Čatež sta prejela oceno 7,8 in Terme 3000 (7,6).

Nizozemski kamping vodič vključuje tudi 84 hrvaških kampov, od katerih je kar 19 doseglo skupno oceno 8 ali več. Po ANWB-ju je najboljši kamp na Hrvaškem kamp Zaton v Ninu pri Zadru, ki se lahko pohvali z oceno 8,8, sledi mu naturistični kamp Ulika pri Poreču (8,7) in Straško iz Novalje (8,6). Četrto mesto si z oceno 8,5 delijo kampi Lanterna, Kanegra, Politin in Stobreč iz Splita.

V kategoriji „šarmantnih“ malih kampov, ki ležijo na lepi in mirni lokaciji, so pri ANWB-ju izpostavili naslednje kampe: kampi v Bolu na Braču, kamp Kate v Mlinih, kamp Nevio v Orebiču, kamp Rožac v Trogiru, kamp Ulika v Rovinju, kamp Rio v Sv. Filipu in Jakovu ter kamp Slapić v Dugi Resi.