Turistični promet v kampih boljši od lanskega

Datum objave
Kategorija
Statistika

Glede na to, da se v kampih glavnina letnega prometa - več kot 90%, realizira do konca avgusta, je popolnoma jasno, da je bila letošnja turistična sezona v hrvaških kampih izjemno uspešna in je upravičila nove naložbe v kakovost ter obenem potrdila odličen ugled hrvaških kampov. Po podatkih pridobljenih s strani Hrvaške turistične zveze in iz večine hrvaških kampov, je bilo letos v primerjavi z lanskim letom število nočitev večje za 2,5%. Kot poudarjajo lastniki kampov je ta rezultat glede na aktualno globalno krizo presegel pričakovanja tudi največjih optimistov.

Glede na to, da se v kampih glavnina letnega prometa - več kot 90%, realizira do konca avgusta, je popolnoma jasno, da je bila letošnja turistična sezona v hrvaških kampih izjemno uspešna in je upravičila nove naložbe v kakovost ter obenem potrdila odličen ugled hrvaških kampovCamping croatia, camping Slovenia.

Po podatkih pridobljenih s strani Hrvaške turistične zveze in iz večine hrvaških kampov, je bilo letos v primerjavi z lanskim letom število nočitev večje za 2,5%. Kot poudarjajo lastniki kampov je ta rezultat glede na aktualno globalno krizo presegel pričakovanja tudi največjih optimistov.

V Istri, najbolj razviti hrvaški kamping destinaciji, so letošnji rezultati presegli lanske za 2,6 , medtem ko so nekateri bolj kakovostni dalmatinski kampi  zabeležili porast prometa za 10%. Posebej dobri rezultati so bili ustvarjeni v predsezoni, ki je bila boljša od lanske za 4,5%, kot tudi v avgustu v katerem je porast prometa presegel lanski za več kot 10%.

Tradicionalno je bilo največ gostov iz Nemčije, sledijo pa jim Slovenci, Nizozemci, Italijani, Avstrijci in Čehi, ki skupaj v kampih ustvarijo približno 82% vseh nočitev. Hrvaška ima skupaj 232 kampov in 302 manjša kampa v okviru gospodinjstev, čigar skupna namestitvena kapaciteta znaša 224.000 oseb. Tako na celotno ponudbo kampov odpade okoli četrtina hrvaških namestitvenih kapacitet, približno z enakim procentom pa sodelujejo tudi v številu nočitev hrvaškega turizma.