Turistična zveza Slovenije je izbrala najboljše slovenske kampe za leto 2009

Datum objave
Kategorija
Statistika

Turistična zveza Slovenije je v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna podelila nagrade za najlepše urejene kraje, šole, turistične kmetije, ter me in seveda tudi kampe. Častni pokrovitelj prireditve, ki je v letu 2009 potekala že 18., je bil predsednik države dr. Danilo Türk.

Turistična zveza Slovenije je v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna podelila nagrade za najlepše urejene kraje, šole, turistične kmetije, ter me in seveda tudi kampe. Častni pokrovitelj prireditve, ki je v letu 2009 potekala že 18., je bil predsednik države dr. Danilo Türk.moja dežela - najlepši slovenski kampi

Urejeno in gostoljubno okolje je eden od pogojev za uspešen razvoj turizma, kar je tudi sporočilo celotne prireditve, ki je po Sloveniji potekala skozi celo leto. Nagrajenci pa bodo lahko na različnih turističnih prireditvah v tujini prestavljali Slovenijo, kar za celotno državo pomeni dodatno promocijo.

Ob tej priložnosti je predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak povedal, da celoten projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost.

Ocenjevalna komisija je slovenske kampe razdelila v tri kategorije in med njimi izbrala po tri najboljše.

Kategorija večji kampi:kamp šobec, camp sobec
1.    
Kamp Šobec
2.    
Kamp Bled
3.    
Kamp Ljubljana Resort

Kategorija srednji kampi:
1.    
Kamp Terme Ptuj
2.    
Kamp Terme Čatež
3.    
Kamp Danica – Bohinjska Bistrica

Kategorija manjši kampi:
1.    
Kamp Kamne, Dovje - Mojstrana
2.    
Kamp Koren, Kobarid
3.    
Kamp Dolina, Prebold