Test mobilnega telefona LG V30

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kampe vam želimo predstaviti tudi z dobrimi fotografijami in video posnetki. Testirali smo mobilni telefon LG V30, ki po tehničnih specifikacijah sodi med najboljše telefone.

Pri Avtokampi.si vam želimo kampe, ki jih obiščemo, predstaviti tudi skozi fotografije in video posnetke. test mobitela LG V30 - avtokampi.siOb tem pa pri fotografiranju ne želimo biti preveč vpadljivi in motiti gostov na dopustu. V naši kolekciji imamo še vedno enega DSLR Nikona, potem smo zaradi boljše kvalitete video posnetkov kupili manjši kompaktni fotoaparat Canon in dodatno za zračne posnetke še dron Yunnec.

V zadnjem času se je močno izboljšala tudi kvalitete fotografij, ki jih naredijo mobilni telefoni. Tako smo lani kupili mobitel LG G6, ki se lahko pohvali s širokokotnim objektivom, ki nam omogoča fotografiranje kamping parcel iz bližine in notranjost sanitarij ter mobilnih hišic.

test mobitela LG V30 - avtokampi.si
Ker smo nad telefonom navdušeni, v Sloveniji pa še vedno dokaj malo ljudi pozna mobitele znamke LG, smo se odločili, da opravimo zimski test modela LG V30, ki je njihov najnovejši mobitel. Vrhunske tehnične specifikacije zagotavljajo tekoče delovanje tudi v primeru več odprtih aplikacij in spletnih strani. Tako ima kar 4GB RAM, 8 jedrni procesor Snapdragon 835, 64GB vgrajenega spomina z možnostjo razširitve s spominsko kartico in odličen Oled zaslon z razmerjem 18:9 in velikostjo 6 palcev.

Mobilni telefon LG V30 je odporen na prah in vodotesen po standardu IP68, kar pomeni, da je zaščiten pred vodo do največ 1,5 metra v času 30 minut. Baterija zmore 3300mAh, kar ob veliki uporabi fotoaparata, snemanja video posnetkov in prenosa podatkov pomeni, da je telefon z enim polnjenjem zdržal en dan in pol. Na hrbtni strani je čitalnik prstnih odtisov, ki deluje brez zatikanja. Ker je ob tem telefon še zelo tanek priporočamo, da ga uporabljate skupaj z zaščitnim ovitkom. Za ljubitelje glasbe je na voljo tudi vhod za slušalke, za odličen zvok zvočnikov pa so poskrbeli kar pri Bang & Olufsen.

test mobitela LG V30 - avtokampi.si
Fotografije in video posnetki

Najbolj pa nas je zanimal fotografski del telefona LG V30, ki vključuje dve kameri na hrbtnem delu telefona. Glavna kamera ima 16 milijonov pikslov in zaslonko f/1,6. Ta omogoča dobre posnetke tudi v primeru slabše svetlobe, nočne fotografije pa so v primeru avtomatskih nastavitev hitro zrnate. V tem primeru priporočamo uporabo ročnih nastavitev, kjer lahko s podaljšanjem časa odprtosti zaslonke in ISO nastavitvami dobimo boljše rezultate.


test mobitela LG V30 - avtokampi.siDruga kamera je širokokotna in omogoča kot zajema 120 stopinj. Ta kamera ima 13 milijonov pikslov in zaslonko f/1,9, kar pomeni, da z njo lahko naredimo odlične fotografije predvsem v lepem vremenu in jo uporabimo takrat, kadar želimo fotografirati objekte v bližini oz. zajeti širši del pokrajine. Razliko med obema kamerama lahko vidite tudi v spodnjih primerjalnih fotografijah.

Za fotografiranje »selfijev« pa ima telefon na prednji strani še kamero s 5 milijoni piksli in številnimi hitro dostopnimi filtri za izboljšanje fotografije.

Z mobitelom LG V30 boste lahko naredili tudi odlične video posnetke, saj omogoča stabilizacijo posnetka in snemanje Full HD (1080p) pri 60 slikicah na sekundo, kar omogoča tudi odlične počasne posnetke. Lahko pa se odločite tudi za snemanje v 4K resoluciji s 30 slikicami na sekundo. Če se radi igrate z ročnimi nastavitvami, je to možno tudi ob snemanju video posnetkov, lahko pa dodajate tudi kinematografske filtre. Med snemanjem lahko menjate glavno in širokokotno kamero, novost pa je enakomernejše zumiranje v času snemanja. Primer videoposnetka, opravljenega kar med smučanje, si lahko ogledate pod novico.

Mobitel LG V30 res ni poceni, saj so osnovne cene okoli 850 - 900 eur, lahko pa pri svojem mobilnem operaterju preverite ceno paketne prodaje, ki običajno prinaša tudi ugodejše obročne cene mobitelov.