V Termah Snovik so svečano odprli nov kamp Snovik

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Termah Snovik v Tuhinjski dolini so ob 22. obletnici delovanja svečano odprli nov kamp, ki bo v terme privabil tudi ljubitelje kampiranja. V planu je tudi širitev wellnessa in izgradnja novega hotela.

V sredo, 24. januarja 2024, so v Termah Snovik praznovali 22 let od odprtja prvega termalnega bazena. So najvišje ležeče slovenske terme, njihova termalna voda pa vsebuje kalcij, magnezij ter veliko drugih mineralov, kar dobro vpliva na kosti, kožo in prebavo.

Gre za zelo mirno lokacijo, kjer gostje ob uživanju v bazenski in wellness ponudbi s savnami ter masažami lahko spoznajo tudi svet knajpanja po petih stebrih, ki jih je postavil nemški duhovnik in terapevt Sebastian Kneipp. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog, Kneippove terapije pa so pomembne za izboljšanje imunskega sistema, rehabilitacijo in antistres. 

V Termah Snovik veliko pozornost posvečajo varovanju narave in odgovornemu ravnanju z naravnimi viri. Že leta 2008 so prejeli znak Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem, od leta 2015 pa so prejemniki naziva Slovenia Green Accommodation.

Na kampiranje v Terme Snovik

Že pred leti so v sklopu Term Snovik zgradili apartmajsko naselje, sedaj so odprli kamp, v planu pa za naslednja leta pa je širitev wellness centra in izgradnja Kneipp Naturhotela.

Večina gostov v Terme Snovik prihaja iz Slovenije, redni gostje pa so tudi Italijani, Nizozemci, Čehi in Nemci.

Kamp Snovik bo čez celo leto privabljal turiste, ki v Slovenijo prihajajo z avtodomi, počitniškimi prikolicami ali šotori. Gre za manjši kamp, ki je urejen v nadaljevanju apartmajskega naselja.

Ob potočku je na voljo 10 parcel za avtodome in prikolice z vso potrebno oskrbo (elektrika, voda, izpust odpadne vode), v senčnem delu pa še šotorišče za 20 šotorov.

V sklopu kampa Snovik so uredili tudi manjši ogrevan sanitarni objekt (wc, tuš), sanitarije za invalidne osebe, prostor za pomivanje posode in pralnico perila.

Lokacija kampa je izvrstno izhodišče za izlete po okolici, na svoj račun bodo prišli predvsem pohodniki in kolesarji, saj imajo kar nekaj lepo urejenih in označenih poti.

Cena kampiranja v nizki sezoni od januarja do junija in od septembra do decembra je 14 € na osebo, v poletni sezoni od junija do avgusta pa 17 €. Cena vključuje bivanje, parcelo in elektriko, za goste, ki bivajo v šotoru, pa so cene bivanja za 20 % nižje.

Bazenski del z wellnessom je od kampa oddaljen 5 minut hoje. Gostom so na voljo notranji bazeni s temperaturo vode 32 °C, od sredine junija do sredine septembra pa tudi zunanji bazeni s temperaturo vode 26 do 28 °C in tremi tobogani.

V sklopu wellness in Kneipp centra nudijo savne (omogočajo tudi privaten najem savne), masaže, nego obraza in telesa, protibolečinsko fizioterapijo, bosonogo pot, gozdna doživetja …

Bazeni v Termah Snovik so odprti vsak dan med 9. in 20. uro, ob sredah, petkih in sobotah omogočajo tudi nočno kopanje med 20. in 22. uro. Nudijo kopalne karte za dve ali štiri ure oz. celodnevno kopanje. Višje cene veljajo ob sobotah, nedeljah in praznikih. 

Gostje kampa Snovik imajo na vse redne cene kopalnih kart 20 % popust in 10% popust na savne ter wellness storitve.

Več informacij o ponudbi Term Snovik >