Terme Paradiso imajo nov camper stop in prenovljene savne

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Termah Paradiso v Dobovi, ki so tudi letos prejele nagrado Naj kopališče v kategoriji malih termalnih kopališč, so sredi oktobra odprli novo postajališče za avtodome in tudi prenovljene savne ter prenovljena FKK bazena za nudistično kopanje.

Ob čebelarskih glamping hišicah tudi camper stop

Terme Paradiso so v zadnjih letih veliko vložile v prenovo in dodatno ponudbo. Letos so v Oazi Paradiso so prenovili 8 različni savn, tako da lahko izbirat med: zunanjo gozdno savno, kromo finsko savno, čokoladno savno, hammam savno, solno zeliščno savno, bio panoramsko savno, parno savno in infrardečo savno. Ob savnah imajo tudi prostor za sproščanje in dva FKK bazena in nudistično »plažo«.

Ob hotelskih sobah so uredili glamping naselje lesenih hišic Honey Paradise, ki so urejene v obliki čebelnjaka in nudijo udobno namestitev za štiri osebe. Hišice imajo dveh spalnicah tudi svojo kopalnico, kuhinjo in teraso.

Ker pa je bilo vse več povpraševanja s strani avtodomarjev, so v Termah Paradiso odprli novo urejeno postajališče za avtodome / camper stop, ki je urejeno 150 metrov od samega vhoda v terme in nudi 16 lepo urejenih parkirnih mest za avtodome z vso potrebno oskrbo (elektrika, sveža voda, prostor za izpust odpadne vode in fekalij).

Uporaba postajališča za avtodome Terme Paradiso je zaenkrat brezplačna (predvidoma do aprila 2023), doplača se samo elektrika in sveža voda.

PZA Terme Paradiso je namenjen samo gostom term, ki bodo uporabili tudi njihove bazene ali wellness. Cene celodnevnega kopanja so med tednom za odrasle 12 €, za otroke 4-14 let 9 € in seniorje 9 €.

Nudijo tudi cenejše vstopnice za triurno kopanje, dodatno pa še dopoldansko kopanje do 15h, popoldansko kopanje po 15h in večerno kopanje med 19 – 22h.

Brežice z okolico nudijo veliko možnosti za aktivne počitnice

Terme Paradiso ležijo v Dobovi, kar je le nekaj kilometrov od Brežic in ob prenovi ceste so sedaj uredili tudi novo 4,6 km dolgo kolesarsko pot, ki je ločena od ceste, tako da je kolesarjenje zelo varno tudi za družine.

Okolica Brežic nudi številne možnosti izletov, lahko greste npr. s kolesom iz Term Paradiso do Brežic, si tam ogledate staro mestno jedro s prenovljenim vodnim stolpom, v Gradu Brežice obiščete Posavski muzej, kjer je na ogled tudi Viteška dvorana, ki je prvovrstna baročna galerija z bogato mitološko vsebino.

Po ogledu gradu lahko kolesarite še naprej ob največjem akumulacijskem jezeru v Sloveniji, nato pa se v terme vrnete po desni strani Save, ki jo prečkate kar z brodom preko Save, ki vas pripelje v vas Mostec v bližini Term Paradiso.

Za družine je v Brežicah zanimiv obisk tamkajšnjega parka, ki je urejen v neposredni bližini Gradu Brežice in nudi številna igrala in učno pot, poleg Ekonomske šole postavljen pump track poligon. Za ljubitelje konj pa priporočamo jahanje, ki ga organizirajo na turistični kmetiji Zevnik - imajo tudi ponija, tako da je primerno tudi za najmlajše.

V okolici so na ogled še trije gradovi: grad Mokrice, grad Bizeljsko in grad Pišece, za odrasle pa priporočamo obisk katere od odličnih restavracij in pa repnic. Gre za jame, kjer so nekoč shranjevali repo, danes pa so preurejene v vinske kleti. Najbolj znane so repnica Vino Gaber, Najger, Pudvol in Balon.

Za avtodomarje je v samih Brežicah dodatno urejeno tudi postajališče za avtodome.

Več o ponudbi Brežic si lahko ogledate na www.discoverbrezice.com