NOVO - v prodaji enotna karta za proge za tek na smučeh po Sloveniji

Datum objave
Kategorija
Statistika

Danes ob 12. uri bodo pri Slovenia Outdoor pričeli s prodajo enotne karte za proge za tek na smučeh, ki bo veljala v 10 zimsko športnih centrih po Sloveniji. Na voljo bo 100 kompletov sezonskih kart, dodatno tudi večdnevne karte.

Tek na smučeh je v času covida doživel preporod in številni so se takrat pričeli ukvarjati s tem zanimivim zimskim športom, ob ugodnih snežnih razmerah pa proge uredijo tako na smučiščih kot tudi v številnih krajih po Sloveniji.

Tek na smučeh je zagotovo cenejši šport od smučanja, ker pa urejanje prog ni poceni, so karte za tek nekje od 5 - 8 € na osebo. S tekom na smučeh se pogosto ukvarjajo tudi starejše osebe, ki so rade aktivne v naravi. Pozitivna stran smučarskega teka je tudi, da med aktivnostjo deluje celotno telo od nog, rok in trupa.

Z uvedbo skupne slovenske vozovnice za tek na smučeh pri Slovenia Outdoor pričakujejo nadaljnjo krepitev tega športa in še večjo prepoznavnost Slovenije kot destinacije primerne za tek na smučeh.

Enotna karta za tek na smučeh vključuje 10 lokacij po Sloveniji, kjer imajo ob ugodnih snežnih razmerah urejenih več kot 200 kilometrov urejenih tekaških prog.

Gre za centre oz. proge za tek na smučeh: Planica, Pokljuka, Bohinj, Soriška planina, Jezersko, Medvode, Bloke, Logarska dolina, Rogla in Areh.

Nekatere lokacije so še posebej zanimive tudi za avtodomarje, saj imajo urejena camper stop parkirišča oz. so tam tudi pozimi odprti kampi:

> camper stop Planica

> camper stop Rogla

> kamp Danica - Bohinjska Bistrica

> kamp Soriška planina

> kamp Šenkova domačija - jezersko

Decathlon - nakup opreme za tek na smučeh > oprema znamk Inovik, Fischer in Rossignol

Cene skupne slovenske karte za tek na smučeh

Prodaja enotne slovenske karte za proge za tek na smučeh bo pričela v petek, 1.12. 2023, ob 12. uri.

V prvi sezoni bo na voljo samo 100 sezonskih kart po ceni 120 €, ki velja potem do konca sezone 2023 / 2024.

V prodaji bodo tudi večdnevne karte za tek na smučeh:

- 3 dnevna, cena 25 €

- 5 dnevna, cena 35 €

- 7 dnevna, cena 42 €

Več informacij in nakup > slovenia-outdoor.com