Tečaj varne vožnje za lastnike avtodomov

Datum objave
Kategorija
Statistika
1354 ogledov

AMZS je v svojem centru varne vožnje na Vranskem letošnjo pomlad pričel izvajati tudi tečaj varne vožnje, ki je prilagojen lastnikom avtodomov, ki na svojih popotovanjih prevozijo veliko kilometrov. Tako se pogosto srečujejo z različnimi cestami od dolgih in hitrih avtocest do mestnih ulic in gorskih prelazov.

AMZS je v svojem centru varne vožnje na Vranskem letošnjo pomlad pričel izvajati tudi tečaj varne vožnje, ki je prilagojen lastnikom avtodomov, ki na svojih popotovanjih ponavadi prevozijo veliko kilometrov. Tako se pogosto srečujejo z različnimi cestami od dolgih in hitrih avtocest do mestnih ulic in gorskih prelazov.AMZS tečaj varne vožnje avtodom Vransko

Vožnja avtodoma se kar precej razlikuje od vožnje običajnega osebnega vozila. Največji težavi sta teža in velikost vozila, ki od voznika zahtevata dodatna znanja.

Na tečaju varne vožnje avtodoma so udeleženci v varnih rokah izkušenih AMZS inštruktorjev, ki vas bodo naučili prepoznati nevarne situacije in pravilne tehnike izogibanja oviram. Na različnih površinah se tečajniki naučijo učinkovito zavirati in hkrati ugotovijo kako na zavorno pot vplivata teža vozila in pnevmatike.

V teoretičnem delu, ki traja 60 minut, se tečajniki seznanijo z osnovami lastnega vozila, spoznajo pogoje za vožnjo, kako pravilno načrtovati vožnjo, pritrditi in označiti tovor ter spoznajo nevarnosti preobtežitve avtodoma. Z inštruktorjem se pogovorijo o različnih načinih in tehnikah vožnje ter o uporabi vseh sodobnih naprav v avtodomih, katerih pravilna uporaba prav tako vpliva na zmanjšanje porabe goriva.

Praktični del tečaja se izvaja na poligonu, ki je opremljen z vodnimi ovirani in drsečimi podlagami. Te omogočajo realistično ponazoritev situacij, ki se pogosto pripetijo v vsakdanjem prometu. Praktični del obsega šest vaj v katerih tečajniki s svojimi avtodomi spoznajo pravilne tehnike zaviranja na različnih podlagah, zaviranje v nevarnosti, pravilno izpeljavo ovinkov in izogibanje oviram. Na posebni hidravlični plošči tečajniki spoznajo ukrepe, ki jih morajo storiti ob zanašanju vozila. V času izvajanja praktičnih vaj so tečajniki po radijski vezi povezani z inštruktorjem.

Cena celodnevnega tečaja varne vožnje avtodoma je 180 evrov, člani AMZS pa imajo od 20 do 30% popusta. Omogočajo tudi nakup darilnih bonov.

Več informacij o samem tečaju lahko dobite na spletni strani www.amzs.si ali pa direktno v AMZS centru varne vožnje Vransko na tel. št. 080 26 36.
Datum objave
Kategorija
Statistika
1354 ogledov