Sun Roller Adriatic - nove mobilne hišice Adria in Sun Roller za sezono 2012 - video posnetek izdelave

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ste vedeli, da je bilo vsaj 50% mobilnih hišic postavljenih v hrvaških kampih narejenih v tovarni Sun Roller v Črnomlju? Oglejte si najnovejše modele mobilnih hišic Adria in Sun Roller.

Mobilne hišice v kampih so v zadnjih 5 letih postale nekakšen hit kamping turizma. Za njihov najem ali celo privatni nakup se odločijo predvsem ljudje, ki si želijo udoben dopust v objemu narave in običajno tudi v bližini morja, reke ali jezera.  Sicer je mobilna hišica le »teoretično« mobilna, saj za njeno prestavitev potrebujete organiziran izredni prevoz, pred počitniškimi prikolicami pa imajo kar nekaj prednosti: od vsaj 2 x večje velikost do boljše izolacije, ki omogoča uporabo tudi v hladnejših dneh, in precej bolj uporabne kopalnice, kjer niste več odvisni od kakovosti sanitarij v vašem izbranem kampu.mobilne hišice Sun Roller & Adria

Mobilne hišice so se najprej pojavljale predvsem v kampih v Italiji in Franciji, pred 10 leti pa so prve postavili tudi v nekaterih kampih na Hrvaškem. Trenutno si lahko mobilno hišico najamete v več kot 70-ih hrvaških kampih, v Sloveniji pa trenutno le 10 kampov omogoča tako obliko kamping dopusta.

V zadnjih sezonah se je izdelava mobilnih hišic usmerja v izboljšanje kvalitete bivanja, povečevanje prostorov, izboljšave na področju izolacijskih materialov, predvsem pa omogočajo individualni zunanji izgled hišice. Tako si lahko omislite hišico v alpskem stilu s pravimi macesnovimi deščicami ali pa obarvano v lepe pastelne barve in spodnji del »cokel« oblečen v pravi kamen.

Črnomaljski Sun Roller postaja vodilni izdelovalec hišic na področju jugovzhodne Evrope
Kljub izredni popularnosti mobilnih hišic v hrvaških kampih pa številni še vedno ne vedo, da je bilo vsaj 50% teh hišic narejenih v Črnomlju, bolj točno v podjetju Sun Roller Adriatic v Kanižarici. Tam namreč že vse od leta 2003 poteka izdelava mobilnih hišic Sun Roller, po prevzemu španske družbe s strani Adria Mobil v letu 2007, pa tam izdelujejo tudi mobilne hišice Adria. Kar 97% prodaje mobilnih hišic predstavljajo tuji trgi, predvsem Italija, Hrvaška, Nemčija, Avstrija, Češka in Slovaška, vse bolj pomemben pa postaja tudi ruski trg.mobilne hišice Sun Roller & Adria

Mobilne hišice iz Kanižarice so znane predvsem po kakovostni izdelavi. Glavne prednosti pred konkurenco so jasna vizija podjetja, inovativnost, odlična lokacija oz. bližina kampov ter tudi sami delavci, ki vsakodnevno z novimi idejami pripomorejo k optimizaciji dela in kakovostnejši izdelavi hišic.

V Sun Rollerju veliko vlagajo tudi v lasten razvojni oddelek in inovativne ideje vseh zaposlenih. Prav kakovost je odločilna, da se kampi kljub nekoliko višji ceni od konkurence pogosto odločajo za nakup mobilnih hišic Sun Roller ali Adria. Tako se lahko pohvalijo s številnimi nagradami, v letu 2011 so bili nominirani tudi za regijsko Gazelo, saj so eno najbolj rastočih podjetij v dolenjski regiji.

Novosti v sezoni 2012
Za letošnjo sezono so v družbi Sun Roller Adriatic pripravili številne nove modele mobilnih hišic. Letos so poleg klasičnih hišic pričeli tudi z razvijanjem ECO hiše za starejše in invalidne osebe.

V sklopu mobilnih hišic Adria, ki so namenjene predvsem individualnemu nakupu luksuzno opremljenih hišic, imajo dve seriji. Superior Adria hišice odlikujejo predvsem v notranjosti naravne barve in 5 tlorisnih izvedb površine od 25,5m2 do 40m2.mobilne hišice Sun Roller & Adria

Glavni novosti sta model Comfort Twin, ki jo odlikuje predvsem prostornost saj je zgrajena iz dveh standardnih mobilnih hišic, in model XLine  pri katerem so popolnoma spremenili zunanjost hišice, ki pri tej seriji deluje zelo elegantno, in se še bolj posvetili detajlom pri opremljanju notranjosti.

Drugo serijo hišic Premium boste prepoznali po panoramskih vratih, ki vodijo na teraso, in toplih ter elegantnih barvah notranjosti hišice. Na voljo so 4 tlorisne izvedbe površine od 25,5m2 do 36 m2 in več vrst izvedbe spalnic in kopalnic.

Mobilne hišice Sun Roller pomenijo najboljši kompromis med uporabnostjo, prilagodljivostjo, oblikovanjem in ceno. V treh različnih serijah, ki se razlikujejo predvsem po velikosti, ponujajo kar 17 tlorisnih postavitev in dodatno še 3 različne sezonske opremljenosti, ki omogočajo uporabo hišice tudi v zimsko - športnih centrih.mobilne hišice Sun Roller & Adria

Serijo hišic  Sun Roller Living 500 so poimenovali kar hiša za vse letne čase. Hišica je sestavljena iz dveh osnovnih hišic – model twin in ima tako skupno površino kar 35m2, zaradi dodatne strešne in talne izolacije pa je »uporabna« čez celo leto. Taka hišica je izredno funkcionalna, terasa je že integrirana in sodi k osnovni opremi, možni pa sta dve tlorisni rešitvi z dvema oz. tremi spalnicami.

Mobilne hišice Sun Roller Living 400 so odlična kombinacija med ceno in velikostjo hišice, zato so primerne tako za družine kot tudi za skupine prijateljev, ki si želijo veliko prostora in udobja. V tej seriji so vse hišice široke 4 metre in dolge od 7,5 do 8 metrov. Velikost omogoča kar 8 različnih tlorisnih kombinacij, možnost dveh ali treh spalnic, dveh kopalnic in dodatnim ločenim straniščem in kot posebnost tudi možnost vhoda v hišico ne le s stranske strani, ampak tudi s prednje s strani, kar omogoča večjo uporabnost dnevnega prostora.

Osnovna serija mobilnih hišic Sun Roller je serija Living 300. Vse hišice so široke 3 metre in imajo skupno površino od 16,5 do 24m2. Omogočajo 7 različnih tlorisnih razporeditev in pester izbor barvnih kombinacij notranjosti. Večina jih je opremljenih z dvema spalnicam, dnevnim prostorom s kuhinjo in kopalnico, omogočajo pa tudi dodatno ločeno stranišče ali pa ureditev le ene spalnice in dodatnih ležišč v dnevnem prostoru.

Celotno ponudbo mobilnih hišic Adria in Sun Roller si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.adria-living.com, lahko pa si tudi naložite oba njihova kataloga, kjer so razvidni vsi tlorisi in vsa možna oprema mobilnih hišic.

Katalog mobilnih hišic Adria - 2012  &   Katalog mobilnih hišic Sun Roller -2012

Oglejte si tudi video posnetek izdelave mobilnih hišic: