Predstavitev smučišča Zoncolan v Furlaniji Julijski krajini - nakup smučarskih kart možen pri Skipass Travel

Datum objave
Kategorija
Statistika
11386 ogledov

Zoncolan je srednje veliko smučarsko središče, ki sodi v skupino smučišč v bližini slovenske meje in je zelo priljubljeno pri avtodomarjih, saj omogoča parkiranje v bližini smučarskih prog. Po novem je možno smučarske karte za Zoncolan kušiti tudi pri Skipass Travel v Kranjski Gori in na Hrušici.

Smučišče Zoncolan – 23 km smučarskih prog na višini 950 - 1.970 m

Smučišče Zoncolan je zelo primerno za družine, saj ima smučarske proge, ki so primerne tudi za otroke. Od skupno 23 kilometrov prog, je polovica prog označenih z modro, kar pomeni, da so široke in položne.

Najboljši dostop do smučišča Zoncolan iz osrednje Slovenije je mimo Kranjske Gore in Trbiž, kjer greste na avtocesto do kraja Tolmezzo (cestnina 5,30 €) in potem po dolini do kraja Sutrio. Od tam sledi 10 km vzpona do smučišča.

V primeru sneženja je tudi možnost, da se vzponu izognete in parkirate v kraju Ravascletto na severnem delu smučišča, od koder potem pelje gondola na vrh. Skupno je po tej poti 190 kilometrov oz. 2 uri on pol vožnje.

Za smučarje iz Primorske je seveda boljša pot po italijanski avtocesti mimo Udin do Tolmezza in naprej do smučišča - iz Kopra je približno 170 km.

Za smučanje v Italiji potrebujete zavarovanje odgovornosti - sklenite turistično zavarovanje >> https://skleni.triglav.si

Večji del smučarskih prog na Zoncolanu je na nadmorski višini od 1.350 do 1.970 metrov, najdaljša (3,7 km) pa je proga, ki je na začetku nekoliko bolj strma, pelje pa do spodnje gondolske postaje na 950 metrih.

Od lanskega leta je na smučišču nova moderna šestsedežnica Seggiovia Giro d'Italia, ki je dobila ime po znani kolesarski dirki, saj je pogosto cilj ene od etap ravno na Zoncolanu. V osrednjem delu smučišča so potem še tri štirisedežnice, ena dvosedežnica, vlečnica in lepo urejen otroški trak.

V gornjem delu smučišča uredijo še snežni park Arena Freestyle Snow Park, kjer so potem na voljo raznolike skakalnice za izvajanje trikov na smučeh in snežnih deskah. 

Ob smučišču je tudi 5 kilometrov dolga proga za tek na smučeh, ki polovico jo lahko zasnežijo z umetnim snegom.

Na smučišču je več koč, kjer vam ponudijo tradicionalne italijanske dobrote, v koči na vrhu smučišča pa poskrbijo za dodatno otroško zabavo, saj imajo v ogradi na ogled alpake.

Prenočevanje na Zoncolanu in parkiranje avtodoma

Na samem smučišču Zoncolan je hotel Hotel Enzo Moro, v dolini pa je v kraju Sutrio zanimiv razpršen hotel Albergo Diffuso Sutrio, kjer omogočajo najem raznolikih apartmajev za 2, 4 ali 6 oseb urejenih v lepo prenovljenih hišah.

V kraju Ravascletto je v bližini gondole hotel Hotel Ristorante La Perla, najdejo pa se tudi apartmaji.

Ob samem smučišču je urejeno večje parkirišče, kjer je dovoljeno parkiranje avtodomov in tudi prenočevati (GPS 46.512976, 12.953576). Ni pa nobene oskrbe glede elektrike, vode ali izpusta fekalij. Do prve smučarske proge je 150 - 200 m hoje.

Zoncolan - cene smučarskih kart in nakup v Skipass Travel

Smučišče Zoncolan je zanimivo tudi zaradi ugodne cene smučarskih kart, ki jih po novem lahko kupite tudi na Skipass Travel v Kranjski Gori ali pa v njihovi prodajalni na Hrušici (Petrol na avtocesti). Zaenkrat spletni nakup kart za Zoncolan še ni možen.

Redna cena dnevne smučarske karte je na samem smučišču je 39,50 €, pri Skipass Travel pa je cena karte samo 37 €. Nižja je tudi cena karte za otroke (letnik 2009 – 2015), ki stane le 9 €, za mladino (letnik 2004 – 2008) pa je cena smučanja 28 €.

Pri Skipass travel omogočajo tudi nakup večdnevnih kart in pa zelo priljubljene 15 ali 30 urne smučarske karte, ki jo potem lahko koristite na vseh smučiščih v regiji npr. en dan smučate na Zoncolanu, drugi dan na smučišču Forni di Sopra, tretji dan pa na smučišču Trbiž – Višarje. Cena npr. 15 urne karte je za odrasle osebe 136 €, 30 urne pa 200 €, če pa boste kupili karto za vsaj tri družinske člane npr. starša in vsaj eden otrok, je potem cena še nekoliko nižja npr. 102 € za 15 urno in 152 € za 30 urno karto. Za otroke so cene še nižje, zato preverite na - Skipass Travel nakup smučarskih kart za smučišče Zoncolan >

Več informacij o smučišču Zoncolan na - www.turismofvg.it

Datum objave
Kategorija
Statistika
11386 ogledov