Smučišče Obertauern vabi na snežno idilo

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Obertauernu imajo do 250 cm snega in vse smučarje vabijo z modernimi žičniškimi napravami, urejenimi progami in odlično zabavo po koncu smučanja.

Obertauern je smučišče v osrednjem delu Avstrije, ki vam od novembra do maja zagotavlja sneg, veliak prednost smučišča pa je, da večina smučišče Obertauern - avtokampi.sihotelov in apartmajev leži tik ob smučarskih progah. Statistični podatki kažejo, da imajo na Obertauernu največ snega med avstrijskimi smučišči in dokaz je letošnji podatek, ko imajo konec marca še vedno od 200 do 250 cm snega, obratuje pa vseh 26 žičniških naprav.

Smučišče Obertauern je zelo zanimivo za slovenske smučarke, saj je od osrednje Slovenije oddaljeno le 200 km oz. dve uri in pol vožnje. Smučišče ima na nadmorski višini od 1.630 do 2.313m urejenih 100 km odlično urejenih smučarskih prog primernih tako za začetnike kot tudi najbolj zahtevne smučarje.

smučišče Obertauern - avtokampi.si
Poskrbljeno je tudi za najmlajše smučarje, ki imajo svoj smučarski park z igrali in medvedkom Bibo, za njih pa je na sončni strani smučišča primernih tudi kar nekaj širokih in položnejših prog, na katerih so uredili tudi otroško smučarsko turo "Bobbyjev krog". Najboljši smučarji pa se bodo podali na črno označeno progo Gamsleiten, ki vas popelje na sam vrh smučišča, ali pa na turo Super 7, ki nudi smučanje s sedmih najvišjih vrhov v okolici.

Na Obertauernu gneče pred žičniškimi napravami ne poznajo, za kar poskrbi 1 gondola, 19 modernih sedežnic in 6 vlečnic namenjenih predvsem najmlajšim smučarjem. Letošnja novost je zamenjava stare štirisedežnice Seekarspitzbahn z moderno 8-sedežnico, ki ima tudi ogrevane sedeže. Deskarjem je namenjen snežni park, za ljubiteljem smučarskega teka pa nudijo 31 km urejenih prog.
smučišče Obertauern - avtokampi.si
Ob številnih kočah z odlično gostinsko ponudbo je smučišče Obertauern poznano tudi po bogati ponudbi Apres ski zabav v lokalih pod smučiščem.

Smučišče lahko zaradi bližini obiščete tudi samo za en dan, še bolje pa  za vikend ali kar celoten teden, ko lahko za nastanitev izberete enega od številnih hotelov in apartmajskih hiš, ki so od prve žičniške naprave oddaljene le nekaj metrov. Tako v času smučanja avtomobila ne potrebujete, saj vam je vse dostopno peš ali na smučeh.

Lastnikom avtodomov je v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km, na voljo urejeno postajališče za avtodome. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do smučišča pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com