Slovenski kampisti izbrali najboljše kampe za leto 2016

Datum objave
Kategorija
Statistika

Slovenski kamping spletni portal www.avtokampi.si je pripravil 6. Naj kamp Adria, v katerem kampisti čez celotno sezono glasujejo za najboljše kampe in glamping naselja. V izboru je sodelovalo 58 kampov iz Slovenije in 156 iz Hrvaške, zbranih pa je bilo nekaj več kot 34.000 glasov kampistov.

Podelitev nagrad je potekala v okviru tridnevnega Hrvaškega kamping kongresa v Svetem Martinu na Muri, kjer je bilo prisotnih več kot 300 predstavnikov hrvaškega kamping turizma ter predavatelji in partnerji iz Slovenije, Italije, Nemčije, Nizozemske in Danske.

Urednik Avtokampi.si Klemen Hren je izpostavil, da je bila letošnja sezona v kampih zopet rekordna, kar je še enkrat dokaz, da je kampiranje vse bolj popularno. Zaradi slabšega vremena v juniju se sicer ni začela najbolj obetavno, lepo poletje in jesen pa sta poskrbela za odlične rezultate. Slovenski kampi beležijo 3,7% več gostov, na Hrvaškem pa 2% oz. kar 17,5 milijona nočitev. Zelo zanimiv je podatek, da je bilo letos kar 54% vseh nočitev slovenskih gostov na Hrvaškem bilo ustvarjeno v njihovih kampih.

Glavni pokrovitelj izbora je podjetje Adria Dom iz Črnomlja in direktorica gospa Marta Kelvišar je pozdravila goste ter predstavili nove modele mobilnih hišic in glamping šotorov Adria za sezono 2017.

Najboljša slovenska kampa sta kampa Terme Čatež in Nadiža
V kategoriji večjih slovenskih kampov je glavno nagrado osvojil kamp Terme Čatež, ki goste navdušuje z možnostjo kopanja v zunanji in notranji termalni rivieri ter animacijo. Na drugo mesto se je uvrstil lanski zmagovalec kamp Adria iz Ankarana in na tretje kamp Šobec iz Lesc.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob treh različnih rekah. Prvo mesto je osvojil kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu, ki sodi med kampe z odlično ponudbo za družine. Kamp Kolpa iz Vinice, ki ga upravlja družina Kadunc, je med manjšimi slovenskimi kampi osvojil drugo mesto, kamp Koren iz Kobarida pa tretje mesto.

Najboljši glamping in doživljajsko kampiranje
Glamping oz. glamurozno kampiranje je vse bolj popularna oblika dopusta, ki združuje udobno nastanitev v okviru naravnega okolja. Slovenija je na tem področju z nekaj odličnimi lokacijami z lesenimi hišicami, glamping šotori in vinskimi sodi vodilna v regiji.

Največ glasov so prejele glamping lesene hišice v kampu Bled, kjer gostom nudijo tudi različne tematske pakete namenjene parom, družinam, ženskim in moškim družbam. Tudi druga nagrada gre na Bled in sicer v glamping  Garden Village, ki gostom ob luksuznih šotorih nudi tudi hišice na drevesih. Kamp Terme Čatež s ponudbo plavajočih hišic, indijanskih šotorov in kavbojskega voza pa je osvojil tretje mesto.

Najboljši hrvaški kampi za sezono 2016
Na Hrvaškem deluje več kot 500 kampov, tako da smo kampe glede na velikost razdelili v tri regije. Med večjimi kampi v Istri je največ glasov slovenskih kampistov zbral kamp Valkanela iz Vrsarja,ki je letos ponudbo obogatil s prenovljeno plažo in bazenskim kompleksom. Drugo mesto je osvojil poreški kamp Lanterna, kjer so poleg prenovljenih bazenov, tematskih mobilnih hišic in glamping šotorov uredili tudi mivkasto plažo, kjer najbolj uživajo otroci. Na tretje mesto se je uvrstil kamp Zelena Laguna iz Poreča.

Kamp Ulika iz Rovinja je tudi letos najboljši manjši istrski kamp, ki ga uvrščamo tudi med gurmaske kampe, saj v kampu deluje odlična konoba Barba Danilo. Drugo mesto je osvojil Kranjski kamp iz Premanture in tretje kamp Puntica iz Funtane, ki je letos doživel delno prenovo.

Med slovenskimi kampisti so zelo priljubljeni tudi kampi na Kvarnerju. Med večjimi kampi je že šesto leto zapovrstjo osvojil kamp Čikat iz Malega Lošinja. Gostje so navdušeni nad urejenostjo kampa, odlično lego in novim vodnim parkom z bazeni in togobani. Drugo mesto je pripadlo kampu Njivice, tretje pa kampu Krk, ki se z letošnjo prenovo lahko pohvali kot prvi hrvaški kamp s petimi zvezdicami.

Med manjšimi kvarnerskimi kampi je na prvem mestu kamp Lopari iz Nerezin na otoku Lošinj, na drugem kamp Bor iz Krka, ki ga že več kot 30 let odlično upravlja družina Mrakovčić. Na tretjem mestu je kamp Mali iz Baške.

V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto tudi letos osvojil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag. Gostje pohvalijo urejenost parcel in plaže, veliko zelenja v kampu in odlično animacijo. Tudi drugo mesto je ostalo na Pagu in sicer v kampu Šimuni, tretje pa gre v kamp Park Soline v Biograd.

Ob dalmatinski obali in na otokih je več kot 120 majhnih kampov. Kampisti se za obisk teh odločajo zaradi gostoljubnih domačinov, lepe narave in mirnih počitnic, ki jih omogočajo manjši kampi. Največ glasov je prejel kamp Slanica z otoka Murter, drugo mesto gre v kamp Biograd in tretje v kamp Lupis iz Lovišta na Pelješcu.

Najboljši nudistični kamp je v Vrsarju

Med nudističnimi kampi je tudi letos zmagal kamp Koversada iz Vrsarja, ki deluje že vse od leta 1961 in sodi med prve FKK kampe v Evropi. Drugo mesto pripada kampu Valalta iz Rovinja, tretje pa kampu Solaris iz Poreča.

Nagrada Naj kamp Adria za življenjsko delo
Dr. Josipa Cvelić Bonifačić je oseba v hrvaškem turizmu s 40 letnimi izkušnjami. Po izobraževanju je profesionalno kariero pričela na recepciji hotela na Krku, delala kot turistična vodička in profesorica na srednji šoli. Kariero je nadaljevala kot direktorica kampa v Punatu in vodja oddelka kampov turističnega podjetja Valamar. Vsa leta je aktivna v turističnih organizacijah, kamping združenju in pri organizaciji različnih prireditev. Na fakulteti je uspešno zagovarjala doktorsko delo na temo konkurenčnosti kamping turizma. Kot višja asistentka na fakulteti svoje znanje o turizmu prenaša tudi na mlade, ki lahko po njeni zaslugi od letos študirajo smer kamping management.

Zaradi velikega prispevka k razvoju kamping turizma in aktivnega dela na številnih različnih področjih turizma dr. Josipi Cvelić Bonifačić podeljujemo nagrado za življenjsko delo.


Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2016

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Terme Čatež
2. mesto - kamp Adria
3. mesto - kamp Šobec

Naj kamp Adria 2016 - Manjši kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Nadiža
2. mesto - kamp Kolpa
3. mesto - kamp Koren

Naj kamp Adria 2016 - Glamping in doživljajsko kampiranje
1. mesto - kamp Bled
2. mesto - Garden Village Bled
3. mesto - kamp Terme Čatež

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Valkanela
2. mesto – kamp Lanterna
3. mesto - kamp Zelena Laguna

Naj kamp Adria 2016 - Manjši kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Ulika Rovinj
2. mesto - Kranjski kamp
3. mesto - kamp Puntica

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Čikat
2. mesto - kamp Njivice
3. mesto - kamp Krk

Naj kamp Adria 2016 - Manjši kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Lopari
2. mesto - kamp Bor
3. mesto - kamp Mali

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Straško
2. mesto - kamp Šimuni
3. mesto - kamp Park Soline

Naj kamp Adria 2016- Manjši kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Slanica
2. mesto - kamp Biograd
3. mesto - kamp Lupis

Naj kamp Adria 2016- Nudistični in mešani kampi - Hrvaška
1. mesto - kamp Koversada
2. mesto - kamp Valalta
3. mesto - kamp Solaris

Naj kamp Adria 2016- za življenjsko delo v turizmu
dr. Josipa Cvelić Bonifačić