Slovenski in hrvaški kampi z bazeni

Datum objave
Kategorija
Statistika

Več kot 80 kampov v Sloveniji in na Hrvaškem omogoča tudi kopanje v bazeni. Nekateri imajo velike bazene, drugi manjše namenjene le otrokom. Kampi v termah omogočajo kopanje tudi v zimskem času, nekateri kampi pa imajo zunanje ogrevane bazene.

Predvsem v pred in po sezoni nas številni kampisti sprašujete, kateri kampi imajo v ponudbi tudi bazene z ogrevano vodo. Zato smo šli v akcijo in kampom, ki imajo bazene poslali vprašanje glede ogrevanja vode. Večina teh vprašanj se nanaša na kampe na Hrvaškem, smo pa zbrali tudi informacije za kampe v Sloveniji.
bazeni v kampih - kamp Terme 3000 - avtokampi.si
Kampi v Sloveniji z bazenom
V Sloveniji imajo v 24-ih kampih urejen tudi večji ali manjši bazen. V pri vrsti gre za vse termalne kampe Terme 3000, Terme Čatež, Terme Lendava, Terme Ptuj, Terme Banovci - kamp Sončni gaj, Terme Olimia - kamp Natura in kamp Dolenjske toplice, ki leži tik ob termah.

V kampu Adria v Ankaranu imajo urejen wellness center z notranjim bazenom in zunanji bazen z morsko vodo, ki pa ni ogrevan. Zunanji neogrevan bazen je urejen tudi v kampu Belveder nad Izolo, ob kampu Ajdovščina je urejeno letno kopališče ter manjši pokrit bazen, kjer pa omogočajo kopanje le ob določenih urah. Kamp Radovljica ima prav tako urejen bazen, ki je ogrevan in je v terminu od 1.6. do 1.9. urejen kot letno kopališče, v preostalem času pa je pokrit. Podobno je tudi kampu Ljubljana resort, ki je edini kamp v Ljubljani, ob katerem v poletnih mesecih odprejo kopališče.

Tik ob kampu Resnik v Kamniku je tudi urejen zunanji bazen, naravno kopališče pa imajo tudi kampu Menina, Herbal glamping v Ljubnem ob Savinji in Malerič glamping v Dragatušu. Manjše bazene, namenjene predvsem kopanju otrok, imajo tudi v kampih Lijak, Celje, Kamne in Pivka jama.

Kar nekaj postajališč za avtodome je urejenih v bližini term in bazenov. Najlepše urejen je zagotovo PZA camper stop v Biotermah v kraju Mala Nedelja, avtodomarji pa lahko parkirajo tudi v PZA-jih Terme Vivat, Terme Snovik in Terme Zreče. Manjše kopališče je urejeno tudi ob postajališču za avtodome v Višnji Gori.

Spisek vseh kampov v Sloveniji, ki imajo v ponudbi tudi bazen - slovenski kampi z bazenom

Hrvaški kampi z bazenombazeni v kampih - kamp Valalta - avtokampi.si
Na Hrvaškem ima skorajda 60 kampov urejene bazene, v nekaterih se lahko pohvalijo tudi z več bazeni. Eden najbolje urejenih vodnih parkov je bil lani urejen v kampu Čikat, z odlično ponudbo bazenov se lahko pohvalijo tudi v FKK kampu Valalta, Bi Village pri Fažani, v kampu Bijela Uvala in Solaris Šibenik, kjer gostom ob doplačilu omogočajo tudi obisk wellness centra. Kamp Zaton pri Zaadru bo konec maja 2017 dobil povsem nove bazene, ki bodo ogrevani. V kampu Lanterna so lani in letos prenovili vse bazene, ki so po novem tudi ogrevani, gostom pa je na voljo tudi vodni park z vodnimi igrali.

Bazeni so urejeni tudi v kampih: CampingIN Park Umag, Zelena Laguna, FKK Ulika, Polari, Veštar, Amarin, Marina in Oaza Mira. Zanimiva sta tudi bazena oz. plimna kopališča z morsko vodo v kampih Aminess Park Mareda in Aminess Sirena v Novigradu, lani pa so bazene zgradili tudi na plaži v kampu Straško.

Kar nekaj hrvaških kampov je v zadnjih letih zgradilo manjše bazene, ki omogočajo kopanje predvsem otrokom.  To so kampi CampingIN Stella Maris (gostom ob doplačilu omogočajo kopanje tudi v hotelskem ogrevanem bazenu), Val Saline Rovinj, Ulika v Rovinju, kamp Materada v Poreču, kamp Romantic pri Labinu, kampi Bor, Slamni in Maslinik na Krku, kamp Klenovica, kamp Odmoree v vasi Rtina pri Pagu, kamp Lando resort na Rabu, kamp Zrmanja, kamp Kozarica, na Pelješcu kampi Ponta, Adriatic Mikulić in Nevio in kamp Vranjica Belveder pri Trogiru. Mini kamp Polidor v Funtani je tudi zgradil nove bazene, v enem je tudi otroški tobogan, ki so ogrevani, ob njih pa je urejen tudi lokal. Nov manjši bazen bo konec maja 2017 dobil tudi kamp Glavotok.

V notranjosti Hrvaške se z bazeni lahko pohvalijo kampi Terme Tuhelj in Turist Grabovac pri Plitvicah ter dva mini kampa Srakovčić pri Karlovcu in Robeko pri Skradinu.

Do konca junija bodo nove bazene zgradili tudi v kampu Valkanela v Vrsarju, v letošnjem letu pa bo wellness center z bazenom zgrajen tudi v kampu Stobreč v Splitu. Spisek vseh hrvaških kampov z urejenimi bazeni najdete na - hrvaški kampi z bazenom

Hrvaški kampi z ogrevanimi bazenibazeni v kampih - kamp Krk - avtokampi.si
Med vsemi kampi pa je le nekaj, ki imajo ogrevano vodo, kar omogoča kopanje tudi v dneh, ko so zunanje temperature nižje oz. v pred in po sezoni. Je pa potrebno omeniti, da to niso termalni bazeni, tako da je voda v teh kampih običajno ogrevana na 22 - 24 stopinj C. To so kampi:

kamp Aminess Park Mareda ima ogrevan bazen v sklopu mobilnih hišic
kamp Aminess Sirena ima ogrevana dva majhna bazena ob mobilnih hišicah
kamp Lanterna ima od letos ogrevane vse bazene v gornjem delu kampa
kamp Polidor ima dva nova manjša bazena, ki sta ogrevana
FKK kamp Valalta ima ogrevan en bazen in še manjši notranji bazen z ogrevano vodo
kamp Bi Village, Fažana ima ogrevan eden bazen
kamp Marina pri Labinu ima od dveh bazenov ogrevan otroški bazen v osrednjem delu kampa
Kamp Krk ima ogrevan bazen pri wellness centru
Kamp Zaton ima ogrevan osrednji bazen - prenova bo zaključena konec maja 2017
Kamp Odmoree ima od leta 2016 ogrevan zunanji bazen
Kamp Lando Resort na Rabu ima dva manjša ogrevana bazena
Kamp Srakovčić v kraju Gorica Lipnička pri Karlovcu ima ogrevan manjši bazen
Kampa Zablaće in Bunculuka v Baški gostom omogočata kopanje v notranjem bazenu sosednjega hotela Corinthia.