Slovenski glamping šotori BIGHEAD

Datum objave
Kategorija
Statistika

Počitnice v glamping šotoru so postale zelo priljubljene, malo ljudi pa ve, da ene najboljših glamping šotorov izdelujejo v slovenskem podjetju BIGHEAD.

Glamping pri nas poznamo od leta 2010, ko so v kampu Bled postavili prve lesene glamping hišice. Gre za glamurozno kampiranje, ko znotraj kampov inBig Head glamping šotori - avtokampi.si turističnih naselij gostom v naravnem okolju omogočajo drugačno obliko bivanja. Poleg lesenih hišic so zelo popularni tudi glamping šotori. Številni pa ne vedo, da je bilo veliko teh šotorov, ki jih lahko najdemo v glamping ponudbi, narejenih prav v Sloveniji.

BIGHEAD je podjetje, ki se je pri nas kot prvo ukvarjalo z izdelavo in postavitvijo glamping šotorov. Gre za povsem unikatno izdelavo šotorov, tako da se lahko prilagodijo željam in potrebam vsakega naročnika.

Njihove glamping šotore najdemo v enem najboljših kampov ob hrvaški obali – v kampu Lanterna pri Poreču, kjer so letos postavili povsem novo glamping naselje namenjeno družinam. Njihovi šotori so tudi v glamping Budikovac na samotnem otočku v bližini Visa in v kampu Breznik v bližini Celovca na avstrijskem Koroškem..

Big Head glamping šotori - avtokampi.si
V Sloveniji BIGHEAD glamping šotore najdemo v enega najlepših glamping naselij Garden Village na Bledu, kjer so ob velikih družinskih šotorih na voljo tudi manjši šotori za dve osebi, letos pa so postavili še velik družinski glamping šotor na drevesu. Ljubiteljem termalnega kopanja pa priporočamo obisk glamping vasice Sončna dolina v Biotermah v Mali Nedelji, kjer je na voljo 11 velikih glamping šotorov.

Njihovi šotori krasijo tudi glamping na Jezerskem, ki je urejen v okviru turistične kmetije Makek, prav tako pa jih imajo tudi na dveh lokacijah v dolini reke Kolpe in sicer v Kolpa resortu in kampu Lovšin.

Kvaliteta šotorov je na prvem mestuBig Head glamping šotori - avtokampi.si
BIGHEAD  glamping šotori so običajno površine okoli 45m2, kar vključuje notranjo bivalno površino in zunanjo teraso. V njih je prostora za 2 - 6 oseb, notranja opremljenost pa običajno vključuje dve spalnici, kuhinjo, kopalnico in povezan dnevni prostor z zunanjo teraso.

Ker ne gre za masovno proizvodnjo so vsi šotori unikatni in narejeni ročno, poseben poudarek pa dajejo na detajle pri notranji opremljenosti. Z uporabo masivnega lesa prenesti občutek topline tudi na gosta, ki bo bival v njihovem šotoru. Celotna konstrukcija šotora je vedno lesena, za streho in stranice pa se uporablja zelo kvalitetno 100% bombažno platno. Ob dodatnem ogrevanju se njihov šotor lahko uporablja čez celo leto.
Big Head glamping šotori - avtokampi.si

Vsak šotor je umetnost zase, tehnike izdelave pa se vseskozi dopolnjujejo, iščejo se nove rešitve, da bi bila kvaliteta na najvišji ravni. Zanimiva je informacija, da so prvo leto v kampu Lanterne testirali tri različne proizvajalce glamping šotorov, na koncu pa zaradi kvalitete in bogate notranje opremljenosti izbrali prav glamping šotore BIGHEAD, ki sedaj krasijo celotno glamping naselje.

Poleg glamping šotorov pa imajo v ponudbi tudi indijanske šotore – tipi, ki so priljubljeni za dopolnitev ponudbe kampov. Še posebej so ti šotori zanimivi za krajše družinske počitnice, saj v njih najbolj uživajo otroci, omogočajo pa tudi poslikavo platna po vaših željah.

Izdelujejo tudi šotore, ki jih lahko uporabite kot igrala npr. pri restavracijah, turističnih naseljih ali otroških igriščih, in wellness šotore, kjer se uredi prostor za masažo, sprostitev ali savno.

Več informacij o glamping šotorih BIGHEAD dobite na spletni strani www.bigheadtents.com