Scuba fest v mestu Krk 14. in 15. maj

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na otoku Krk delujejo številni potapljaški centri, ki omogočajo ogled lepot tudi pod morsko gladino. Kamp Glavotok se lahko pohvali s potapljaškim centrom znotraj samega kampa, kampi Ježevac, Pila, Zablaće in Tiha pa imajo take centre v neposredni bližini. V soboto in nedeljo, 13. in 14. maja 2011, bo v mestu Krk potekala prava potapljaška fešta - Scuba fes, ko se bodo na rivi zbrali številni hrvaški, slovenski in tudi potapljači iz drugih držav.

Na otoku Krk delujejo številni potapljaški centri, ki omogočajo ogled lepot tudi pod morsko gladino. Kamp  Glavotok se lahko pohvali s potapljaškim centrom znotraj samega kampa, kampi Ježevac, Pila, Zablaće in Tiha pa imajo take centre v neposredni bližini.slika.asp?slika=4459

Potapljaški centri niso namenjeni samo tisti, ki že imajo izkušnje s potapljanjem, ampak tudi tistim, ki bi se radi ukvarjali s tem lepim športom. Vsak center namreč organizira tudi izobraževalne tečaje, ki se jih lahko udeležite v času vašega dopusta in si tako pridobite dodatno znanje in seveda možnost, da spoznate tudi vedno zanimiv podvodni svet.

V soboto in nedeljo, 14. in 15. maja 2011, bo v mestu Krk potekala prava potapljaška fešta - Scuba fest, ko se bodo na rivi zbrali številni hrvaški, slovenski in tudi potapljači iz drugih držav. V soboto bo potekala ekološka akcija čiščenja morskega dna, ki bo potekala vse od mesta Krk do Dunata (Punat) in od Krka do Glavotoka. Obiskovalcem se bodo predstavili potapljaški centri z otoka, pokazali potapljaško opremo in osnove potapljanja. Akcija je namenjena tudi ozaveščanju ljudi, da moramo, če želimo tudi v bodoče uživati na lepih plažah in se kopati v čistem morju, najprej sami poskrbeti za čisto naravo.

V večernih urah bodo potapljači pripravili veliko zabavo z živo glasbo in ponudbo morskih jedi. V nedeljo se prireditev nadaljuje s potopi v okolici otoka Krka, različnimi strokovnimi predavanji, za obiskovalce pa pripravljajo tudi kratke poizkusne potope, kjer bodo lahko v nekaj minutah spoznali lepote potapljanja

Obiskovalci lahko prespijo tudi v katerem od kampov na otoku Krku. Tako je najbližji kamp od glavnega dogajanja, ki bo potekalo v samem Krku, oddaljen le nekaj 100 metrov. To je kamp Ježevac, kjer lahko prespite ali na parceli ali pa najamete mobilno hišico. V 15 kilometrov oddaljenem kampu Glavotok, na zahodni strani otoka, pa lahko prav tako prespite v povsem novih mobilnih hišica, ki so postavljene tik ob morju, ob tem pa imate potapljaški center le 20 metrov oddaljen od svoje parcele.
slika.asp?slika=4460
Spletne povezave do nekaterih potapljaških centrov na otoku Krku, ki delujejo v bližini kampov: