Hrvaška za varnejšo sezono pripravila projekt - Safe stay in Croatia

Datum objave
Kategorija
Statistika

Hrvaška je predstavila projekt Safe stay in Croatia, s katerim želijo izboljšati informiranost o ukrepih za varne počitnice, ki jih je turistični sektor pripravil pred pričetkom turistične sezone. Akcija je namenjena tako gostom kot tudi turističnim delavcem.

Varne turistične lokacije z oznako Safe Stay In Croatia

Na Hrvaškem se zavedajo, da bodo le s skupnimi močmi celotnega turizma zmogli zagotoviti varno okolje za turiste, ki si želijo tudi letos priti na Jadran.

Določili so epidemiološke kriterije za posamezne namestitvene enote npr. kampe, hotele, apartmaje, marine in tudi za ostale dejavnosti, kot so turistični vodiči, športne aktivnosti, restavracije, bencinske servise, trajekte in letališča, ki jih je potrebno spoštovati za še večjo varnost turistov.

Lokacije, ki bodo ukrepe upoštevale, bodo prejele posebno nalepko #SafeStayInCroatia, ki bo goste obveščala, da turistični objekt deluje v skladu s predpisi Hrvaškega inštituta za javno zdravje.

Izobraževanje zaposlenih in obveščanje gostov v kampih

Za delovanje hrvaških kampov so že od lani znani ukrepi za zagotovitev varnega kampiranja. Letos želijo z dodatnimi izobraževanji še dodatno okrepiti zavedanje pri zaposlenih, da morajo vsi upoštevati zaščitne ukrepe. Predvsem velja to za nošenje mask, držanje distance, spoštovanje omejitve števila oseb v zaprtih prostorih, dezinfekcija rok in delovnih površin.

V primeru sanitarnih objektov je potrebno okrepiti čiščenje, dezinfekcijo in prezračevanje prostorov, enako velja tudi za osrednje prostore recepcij. Kampi morajo poskrbeti za spletno poslovanje npr. online rezervacije parcel in mobilnih hišic, enostavna spletna prijava ter odjava gostov in pošiljanje računov po mailu.

Goste je potrebno že pri prihodu v kamp obvestiti o trenutno veljavnih ukrepih glede nošenja mask v zaprtih prostorih, potrebni fizični distanci in omejitvah števila oseb v skupnih prostorih.

Pripravili so spletno stran www.safestayincroatia.hr, kjer bodo objavljene aktualne informacije o koronavirusu na Hrvaškem, veljavnih ukrepih in zdravstvenih protokolih.

Turisti lahko preko spletne strani sporočijo tudi svoje mnenje, ki jih bodo že tekom sezone upoštevali za nadgradnjo sistema in tako še poskrbeli za še večjo varnost gostov na Hrvaškem.