S pomočjo interneta si poiščite vašo plažo na hrvaški obali

Datum objave
Kategorija
Statistika

Prav gotovo je za odličen dopust pomembno kje bivate, mnogim pa je še bolj pomembna plaža, na kateri preživijo večji del dneva. Med brskanjem po internetu smo našli odlično spletno stran www.crobeaches.com, ki omogoča iskanje po najboljših hrvaških plažah. Njihova baza plaž obsega več kot 160 plaž na Hrvaškem in se stalno dopolnjuje. Tako si lahko na enostaven način poiščete peščene, prodnate, kamnite in skalnate plaže, ali pa plaže, kjer boste lahko uživali v naturizmu.

Prav gotovo je za odličen dopust pomembno kje bivate, mnogim pa je še bolj pomembna plaža, na kateri preživijo večji del dneva. Med brskanjem po internetu smo hrvaške plaženašli odlično spletno stran www.crobeaches.com, ki omogoča iskanje po najboljših hrvaških plažah.

Njihova baza plaž obsega več kot 160 plaž na Hrvaškem in se stalno dopolnjuje. Tako si lahko na enostaven način poiščete peščene, prodnate, kamnite in skalnate plaže, ali pa plaže, kjer boste lahko uživali v naturizmu.

Posebna kategorija so tudi plaže z modro zastavo, saj so se na Hrvaškem že pred leti pridružili projektu 'Blue Flag', ki simbolizira ohranjeno, varno in čisto plažo, namenjeno počitku, zabavi in rekreaciji. Na plaži, ki je pridobila modro zastavo, upravljalec zagotavlja primerno čistočo morja in obale ter komunalno urejenost plaže.Tak naziv si je na Hrvaškem prislužilo kar 114 plaž, kar vam zagotavlja širok izbor urejenih plaž.

Na naši spletni strani lahko najdete tudi 33 hrvaških kampov, ki se lahko pohvalijo s plažo, ki je prejela modro zastavo. Tako se v Istri nahaja 19 kampov, v Kvarnerju 8 in v Dalmaciji 6 kampov, kjer ob njihovi plaži visi modra zastava - spisek hrvaških kampov z modro zastavo.
hrvaške plaže
Spletna strana www.crobeaches.com vam omogoča iskanje plaž po lokaciji, naravni strukturi ali infrastrukturi, ki jo ponuja. Vsak opis plaže vsebuje podatek o tipu plaže, komu je namenjena, katero ponudbo nudi ter kakšne so možnosti za športne aktivnosti. Dodanih je še nekaj slik in točna lokacija na zemljevidu. Uporaben indikator zna biti tudi ocena obiskovalcev spletne strani, ki lahko plažo ocenijo z eno do petih zvezdic.

Tako lahko izbirate med plažami, ki so namenjene mladim, ki radi uživajo v animaciji, glasbi in zabavi npr. plaža Zrće v Novalji ali Zlati Rat na Bolu, ali pa si poiščete plažo na kateri bodo uživale družine z majhnimi otroki, npr. plaža v Mošćenički Dragi ali plaža Vela Pržina v Lumbardi na Korčuli. Izbirate lahko tudi med plažami, ki so namenjen bolj romantičnim osebam, ali pa starejšim in imajo zato urejen lažji dostop do morja.
plaža šimuni pag straško novalja