Reka Kolpa - zadnje meritve kopalne vode so odlične

Datum objave
Kategorija
Statistika

Agencija RS za okolje (Arso) vsako letos skrbi tudi za meritve kopalnih voda in v začetku junija je bila v spodnjem delu reke Kolpe pri Primostku ena meritev slaba. Zadnje meritve opravljene konec junija in sredi julija so spet pokazale, da je reka Kolpa čista, zato kamp Big Berry vabi na kampiranje in uživanje ob Kolpi.

Na Arsu so se letos odločili, da zaradi slabše meritve povečajo število merilnih mest in meritev, ki jih sedaj izvajajo vsak teden. Zadnje meritve so bile na območju Primostka tako narejene 12. julija, rezultati pa kažejo, da so mejne vrednosti daleč pod kritičnimi – rezultati v tabeli, kjer so kritične meje pri vrednostih 1.000 in 400.

Še več, meritve kakovosti vode so letos celo boljše kot lansko leto. Pri Arsu kljub dobrim rezultatom niso umaknili informacije, da odsvetujejo kopanje, ker je to potrebno tudi zaradi meritev v letih 2018 - 2021.

Iz kampa Big Berry - Primostek so poslali tudi fotografijo reke Kolpe, ki je bila narejena 19. julija. Tudi gostje sporočajo, da je Kolpa na celotnem tem delu od Podzemlja do Metlike v teh dneh čista.

V kampu vabijo goste na vikend postrvi na žaru, ki bo potekal 23. in 24. julija – za goste bodo pripravili okusne ribe iz kmetije Zupančič.

Vabljeni!