Kamp ob Velenjskem jezeru je prodan

Datum objave
Kategorija
Statistika

Premogovnik Velenje je sredi marca izvedlo dražbo za kamp Jezero, ki leži tik ob Velenjskem jezeru. V začetku meseca maja so sporočili, da je kamp prodan, kupec pa je Rajko Fajmot iz Ankarana.

Premogovnik Velenje je kamp Jezero v zadnjih letih dal v najem, lani jeseni pa so se odločili, da ga bodo prodali. Prvi zainteresirani kupec je bila občina Velenje, v letošnjem razpisu pa so za nekaj več kot 25.000 m2 zemljišča in dva objekta postavili izklicno ceno 755.000 €.

Butan Plin - kamp oprema

V postopku zbiranja javnih ponudb je interes za nakup izkazalo več ponudnikov, zato je bil z vsemi ponudniki izveden še en krog pogajanj. Občina Velenje v tem postopku ni uveljavljala zakonske predkupne pravice.

V petek, 6. maja, je rudnik Velenje podpisal pogodbo o prodaji kamp Jezero Velenje v višini 1.050.000 € (brez DDV).

Kupec kampa Jezero Velenje je Rajko Fajmot iz Ankarana, ki ima po informacijah prodajalca s kompleksom ambiciozne načrte in naj bi že pričel z aktivnostmi, da kompleks čim prej zaživi in dobi primerno vsebino.

Več informacij o načrtih novega lastnika kampa Jezero bomo poizkušali pridobiti v naslednjih dneh, vsi skupaj pa upamo, da že v kratkem dobimo lepo lokacijo za kampiranje.