Primerjava cen nočitev v kampih v Kvarnerju 2011

Datum objave
Kategorija
Statistika

Naredili smo primerjavo cen kampov v Kvarnerju - oglejte si ceno nočitve za družino z dvema otrokoma, ki se razlikuje tudi za 100%.

Kvarner je med ljubitelji kampiranja poznan predvsem po otokih Krk, Cres, Mali Lošinj in Rab, kjer radi uživajo v senci parcel v številnih kampih, ki imajo povečini lepe prodnate plaže.primerjava cen kampi Kvarner V naši bazi imamo trenutno 42 kampov, ki ležijo vse od Moščeniške Drage do Senja ter od Opatije do Malega Lošinja.

Kamp Bunculuka v Baški na otoku Krk je edini  v tej regiji ocenjen s štirimi zvezdicami. Kar nekaj kampov je uvrščenih v skupino treh zvezdic - na Krku so to kampi: Ježevac, Politin, Pila, Zablaće in Bor; na Cresu kampa: Kovačine in Slatina; na Malem Lošinju kamp Poljana; na Rabu kampa: Padova III in San Marino ter na celini kampi: Medveja, Oštro in Rača pri Senju. Kampistom pa so na voljo tudi številni manjši kampi, ki nudijo nekaj več privatnosti.

Kvarner je že vrsto let poznan tudi med naturisti, saj se lahko pohvali kar s petimi FKK kampi, ki vsi po vrsti sodijo v sam vrh te ponudbe na Hrvaškem. Tako so so na Krku kar trije popolnoma FKK kampi: Politin, Bunculuka in Konobe, na Cresu pa delujeta dva deloma FKK in deloma tekstilna kampa - kamp Kovačine in kamp Baldarin.


Primerjava cen v kampih v Kvarnerju za leto 2011

Tudi letos smo naredili kratko primerjavo cen kampiranja v nekaterih kampih v Kvarnerju. Da bi bili podatki primerljivi smo primerjali cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajo 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let). Cena vključuje tudi parcelo z elektriko in vozilo.

Tako smo v izračun vključili ceno povprečne parcele, ki jo omogočajo kampi v Kvarnerju. Pri primerjavi nismo  upoštevali parcel z dodatno ponudbo vode in odtoka oz. parcel tik ob morju, ki so praviloma dražje. V primerjavi cen tudi nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.

Cene kampiranja so med kampi zelo različne, kar je posledica predvsem kakovostnih razlik, dodatne ponudbe v kampu  in tudi lege posameznega kampa. Tako so cene kampov, ki delujejo v bližini večjih turističnih središč npr. Cres, Mali Lošinj in Krk nekoliko višje.

Kamp Cena za 2 osebi + 2 otroka + parcela z elektriko
Opombe
Ježevac (Krk) 43,90 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno.
Politin (Krk) 43,60 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno.
Pila in Konobe (Punat) 35,70 EUR V glavni sezoni bivajo otroci do 5. leta brezplačno, izven glavne sezone pa otroci do starosti 7 let.
Zablaće (Baška) 30,60 - 41,20 EUR Cena vključuje tudi vodo na parceli. Znotraj določenega območja kampa so različne cene za osebe in  parcele. V glavni sezoni bivajo otroci do 5. leta brezplačno, izven glavne sezone pa otroci do starosti 7 let.
Bunculuka (Baška) 33,50 - 45,30 EUR
Cena vključuje tudi vodo na parceli. Znotraj določenega območja kampa so različne cene za osebe in  parcele. Otroci do 7. leta bivajo brezplačno.
Glavotok (Krk) 42,80 EUR Otroci do 12. leta v glavni sezoni bivajo za 3,29 EUR, v ostalem obdobju pa bivajo brezplačno.
Njivice (Krk) 27,70 EUR V kampu je le nekaj na novo urejenih parcel, zato smo upoštevali prostor za kampiranje z elektriko. Otroci do 3. leta bivajo brezplačno, od 3. do 14. leta pa plačajo 3,50 EUR.
Selce (Crikvenica) 27,10 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Klenovica (Novi Vinodolski) 25,25 EUR Otroci do 7. leta bivajo brezplačno.
Slatina (Cres) 28,00 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno.
Kovačine (Cres) 40,60 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena vključuje turistično takso.
Čikat (Mali Lošinj) 31,00 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno.
Poljana (Mali Lošinj) 57,00 EUR Cena parcele že vključuje dve osebi, avto in šotor, otroci med 3. in 9. letom plačajo 8,50 EUR.
Lopari (Nerezine) 26,40 EUR Otroci do 2. leta bivajo brezplačno.
San Marino (Lopar), Padova III (Rab) 34,10 EUR Otroci mlajši od 5. let v glavni sezoni plačajo 2,20 EUR.
Medveja (Lovran) 37,20 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno