Primerjava cen kampiranja v slovenskih obmorskih kampih 2011

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Sloveniji imamo 6 obmorskih kampov, ki se nahajajo vse od Ankarana do Lucije. Kampi so si med seboj zelo različni, zato smo naredili kratko primerjavo cen kampiranja v teh kampih.

V Sloveniji imamo 6 obmorskih kampov, ki se nahajajo vse od Ankarana do Lucije.  Kampi so si med seboj zelo različni, zato smo naredili kratko primerjavo cen kampiranja v teh kampih.

Najbolj kakovosten kamp je seveda kamp Adria v Ankaranu, kjer je gostom na voljo okoli 560 parcel in 27 opremljenih mobilnih hišic namenjenih najemu. V kampu so dobrodošli vsi od šotoristov do lastnikov počitniških prikolic in avtodomov, saj so parcele urejene na travnati površini, večina pa jih ima zelo dobro senco visokih dreves. Gostje se lahko  kopajo v morju ali pa v zunanjem oz. notranjem bazenu, na voljo pa imajo tudi igrišča za tenis, odbojko, košarko in nogomet. Za otroke imajo urejenih kar nekaj igrišč (tudi igrišče na sami plaži), v glavni sezoni pa organizirajo tudi animacijo.

Po velikosti ter tudi po kakovosti sledi kamp Lucija, ki leži tik ob marini Portorož. Za letošnjo sezono so v kampu uredili nove parcele, ki so namenjene predvsem gostom z avtodomi, za šotoriste pa so med spodnjim in zgornjim delom kampa uredili novo teraso, kjer je prostora za okoli 20 šotorov. Od 550 parcel opremljenih z elektriko imajo kar 204 parcele, ki imajo tudi priključek za vodo, dodali so še eno oskrbovalno postajo za avtodome, za otroke pa so na sami plaži uredili novo otroško igrišče.

Za kamp Fiesa lahko rečemo, da večji del parcel zasedajo pavšalisti. Kljub temu imajo vseeno še okoli 30-35 mest za šotoriste, kjer pa ni možen priklop na elektriko. Novost je dostop do brezžičnega interneta v kampu, ki pa je plačljiv in sicer 5 eur / teden.

Kamp Belvedere leži nad Izolo in lahko sprejme do 500 gostov. Parcele so urejene na treh območjih. Na najbolj senčnem delu je večina parcel že rezerviranih za pavšaliste, na drugih dveh območjih s parcelami pa je nekaj sence dreves in oljk. Gostje kampa lahko za kopanje uporabljajo zunanji bazen ali pa se po slikoviti poti odpravijo do Simonovega zaliva oz. uporabijo brezplačen prevoz s hotelskim minibusom.

V Strunjanu je med morjem in glavno cesto prostor dobil kamp Strunjan. Tudi tu večino parcel na začetku kampa zasedajo pavšalni gostje. Tu so svoje prikolice kar "oblekli" v lesene hišice. Upamo samo, da ne bodo pristojni sprejeli podoben zakon kot velja na Hrvaškem, po katerem morajo v kampu vsako zimo prikolice pospraviti na posebne depoje za shranjevanje prikolic na zimovanje. V gornjem delu kampa (tik ob cesti) je okoli 50 mest za šotore, kjer omogočajo tudi priklop na elektriko, v posebnem kontejnerju pa so uredili tudi dodatne sanitarije.

Na začetku Izole leži kamp Jadranka, ki lahko sprejme do 400 gostov. Kamp leži tik ob morju, na žalost pa je zelo blizu tudi glavna cesta Koper - Portorož. Tudi tu je večina gostov v kampu pavšalistov, ki so si na svojih parcelah in počitniških prikolicah uredili nekakšne male vikende za preživljanje prostih dni ob obali.

Primerjava cen v kampih ob slovenski obali 2011
Naredili smo primerjavo cen kampiranja v kampih ob slovenski obali. Da bi bili podatki primerljivi smo primerjali cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajo 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let) in bodo prenočili v šotoru na parceli z elektriko. Cena vključuje tudi vozilo.

Tako smo v izračun vključili ceno povprečne parcele, ki jo omogočajo kampi v slovenskem primorju. Pri primerjavi nismo upoštevali parcel z dodatno ponudbo vode in odtoka oz. parcel tik ob morju (razen pri kampih, ki imajo vse parcele opremljene tudi z vodo, kar smo navedli v opombah), ki so praviloma dražje. V primerjavi cen tudi nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb. Pri nekaterih kampih imajo različne cene parcel znotraj določenega območja, zato smo upoštevali obe ceni.

 
Kamp Cena za 2 osebi +
2 otroka na parceli z elektriko
Opombe
kamp Lucija (Portorož) 40 - 48 EUR Otroci do 7. leta bivajo brezplačno. Cena parcele in oseb je odvisna od lokacije parcele, višje veljajo za območje ob morju, kjer je na parceli poleg elektrike tudi voda.
kamp Adria (Ankaran) 51,25 EUR Otroci do 2. leta kampirajo brezplačno, starejši od 10. let plačajo ceno odrasle osebe.
kamp Fiesa  (Piran) 36,74 EUR Cene oseb so odvisne od tega ali bivajo v šotoru ali prikolici / avtodomu. Otroci do 10. leta plačajo za nočitev v šotoru 3,74 EUR.
kamp Strunjan 43 EUR Otroci do 7. leta bivajo brezplačno, starejši plačajo ceno odrasle osebe.
kamp Jadranka (Izola) 35,60 EUR Otroci do 14. leta plačajo za nočitev 6 EUR.
kamp Belvedere (Izola) 37 - 45 EUR Cena oseb je odvisna od lokacije parcele. Otroci do 4. leta bivajo brezplačno.