Pri Trogiru bodo odprli nov most na otok Čiovo

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Čiovo bo povezan z novim mostom, ki bo dolg 551m in bo razbremenil promet v Trogiru. To je pomembno za goste v kampih Rožac in Labadusa na Čiovu.

Trogir in otok Čiovo sta se zadnja leta dušila v prometu, saj ju povezuje že zelo star in most Čiovo - avtokampi.sidotrajan most. Tako so več let gradili nov most, ki pa naj bi bil zgrajen že pred dvema letoma. Po vseh težavah in celo zamenjavi izvajalca del bo most končno odprt sredi julija.

Po zadnjih podatkih naj bi bil most Čiovo odprt v torek, 17. julija.

Most Čiovo je dolg 551 metrov in širok 12m. Poleg dveh voznik pasov vključuje tudi kolesarsko stezo in pločnik za pešce, dodatno pa so zgradili še povezovalne ceste. Gre za dvižni most, ki bo omogočil dostop do Trogira tudi večjim ladjam širine do 30 metrov.

most Čiovo - avtokampi.siOtvoritev novega mostu je pomembna za obiskovalce Trogira, še bolj pa za turiste, ki obiščejo otok Čiovo in seveda za goste v dveh kampih na otoku – kampu Rožac in kampu Labadusa. Ti so sedaj, da so prišli na otok in z otoka ob prometnih konicah v koloni porabili tudi eno uro. Z novim mostom, ki naj bi prevzel 60% obstoječega prometa, pa se bodo gneče v poletnih mesecih zagotovo skrajšale.

Kamp Rožac sodi med najlepše urejene majhne kampe v Dalmaciji, ki gostom ob urejenih parcelah nudi tudi najem mobilnih hišic. Navduši z urejenostjo, senco in lepo plažo.

Na južni, bolj mirni strani otoka Čiovo leži kamp Labadusa, ki ob parcelah nudi tudi najem počitniških prikolic. Goste privablja kristalno čisto morje in lepa narava, letos pa so v kampu prenovili sanitarije.

Kamp Labadusa - avtokampi.si
Kamp Rožac - avtokampi.si