Preverili smo urejenost kampov v okolici Kamnika - fotogalerija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Obiskali smo tri kampe v okolici Kamnika in eno glamping turistično naselje in preverili kateri gosti so najštevilčnejši. Oglejte si fotogalerijo iz kampov.

Sredi avgusta smo se odločili, da obiščemo nekaj kampov v okolici Kamnika in sami preverimo zasedenost ter urejenost. V avgustu (12. - 20.8.) Kamnik gosti že tradicionalni festival Kamfest, kjer bodo nastopili številni glasbeniki, veliko pa bo dogajanja in animacije tudi za otroke. Okolica Kamnika sicer nudi številne aktivnosti od pohodništva do kolesarjenja, nekaj je tudi možnosti za adrenalinske športe, v bližini pa so terme Snovik in Arboretum Volčji Potok, kjer je tudi golf igrišče.

Ob našem obisku sredi tedna je bilo prostora v vseh kampih še dovolj, večina gostov pkamp Resnik Kamnik - avtokampi.sia je bila tujih kampistov iz Francije, Nizozemske in Nemčije. Kot pravijo v kampih je več gostov ob koncih tedna, ko se tujcem pridružijo tudi domači kampisti.

Najprej nas je pot vodila v kamp Resnik, ki leži tik ob tamkajšnjem bazenu in cesti proti Tuhinjski dolini. Do centra Kamnika je 10 minut hoje. Kamp nudi okoli 30 prostorov z kampiranje, sanitarije so urejene v dveh montažnih kontejnerjih, ob katerih je urejen tudi prostor za oskrbo avtodomov. Tik ob kampu teče potok Nevljica, v katerem boste lahko namočili noge. Kamp ima nadkrit skupen prostor, kjer so tudi mize in klopi. Obiščejo ga predvsem tujci, ki si želijo miru, ogledati Kamnik in okoliške hribe, je pa tudi najboljša izbira za obisk festivala Kamfest.kamp Alpe Kamniška Bistrica - avtokampi.si

V dolini Kamniške Bistrice delujeta dva manjša kampa. Kamp Alpe leži tik ob gondoli na Veliko planino in nudi prostor tako za šotoriste kot tudi avtodomarje. Lahko se odločite tudi za spanje v lesenih hišicah, v katerih je prostora za 4 osebe. Največji problem kampa so sanitarije, saj imajo za vse goste le en tuš, dva wc-ja in majhen prostor za pomivanje posode. Ob kampu deluje še lokal in restavracija. Lokacija kampa omogoča hiter dostop do Velike planine in izvira Kamniške Bistrice.
kamp Kraljev hrib - avtokampi.si
Samo 300 metrov po cesti v hrib in že smo bili pri kampu Kraljev hrib. V terasah urejene parcele so namenjene le šotoristom in če imate večji družinski šotor, potem bo parcelo najbolje kakšen dan prej rezervirati. Sicer je lastnik kampa povedal, se kamp običajno napolni v popoldanskih urah, ko se turisti vrnejo s planin. Kampistom je na voljo lep sanitarni objekt.

V kampu Kraljev hrib oddajajo tudi sobe za dve osebi in eno večjo družinsko sobo. Lepo je poskrbljeno za otroke, katerim je na voljo zunanje igrišče z lesenimi igrali. V sklopu kampa deluje tudi odlična restavracija, organizirajo pa tudi piknike. V kampu se lahko odločite tudi za adrenalinski paintball ali pa se pohodniški izlet po okolici. V planu imajo tudi ureditev pravega postajališča za avtodome, saj je sedaj za njih urejeno le parkirišče pred restavracijo.

Eko resort pod Veliko planino - avtokampi.siSredi avgusta se samo 3 km od Kamnika odpira tudi Eko resort pod Veliko planino, kjer so gostom na voljo lesene hišice Ker ge za posebno obliko prenočevanja, ki nudi veliko udobja in je lepo umeščena v naravno okolje, smo mi Eko resort pod Veliko planino uvrstili kar v glamping ponudbo. Lesene hiice so zgrajene kot kopija pastirskih hiš na Veliki planini. V njih je prostora za 4 odrasle osebe, vse hišice pa imajo lastno kuhinjo in kopalnico, za hladnejše dni pa je urejeno tudi ogrevanje. V sklopu resorta je urejen lokal, kjer bodo dnevno pripravljali domače jedi. Za otroke je urejeno igrišče, in mini živalski vrt z oslički, kozlički, srnicami in jelenčki, imajo tudi ribnik poln rib. Ena hiša je urejena kot wellness center s savno.