Predstavitev avtodomov Morelo v kampu Podgrad

Datum objave
Kategorija
Statistika

V kampu Podgrad na Vranskem smo bili na predstavitvi luksuznih avtodomov Morelo. Ogledali smo si model Morelo Palace 88 LB, ki navdušuje s prostornostjo in opremljenostjo.

V prekrasno urejenem kampu Podgrad (nove fotografije so pri opisu kampa) na Vranskem, avtodomi Morelo - avtokampi.siki bo v kratkem pripravljen sprejeti tudi prve goste, je podjetje Promotrade predstavilo avtodome Morelo. Gre za znamko prestižnih avtodomov, ki jih lahko sedaj kupite tudi v Sloveniji, saj je Promotrade podpisalo pogodbo o zastopstvu za celotno regijo. V kampu na Vranskem nam je bil na ogleda avtodom Morelo Palace 88 LB, katerega cena se prične pri 204.000 eur.

Družinsko podjetje luksuznih avtodomov
Ime avtodomov znamke Morelo je nastalo iz  začetnic črk ustanoviteljev podjetja in sicer:Motorhome Reimann Lohner. Oba ustanovitelja sta vse življenje tesno povezana s proizvodnjo avtodomov, saj je prav Reimannov oče pionir avtodomarstva v Evropi in seveda tudi nekdanji lastnik ter ustanovitelj tovarne avtodomov Concorde, ki so jo pred leti prodali. Sin Reimann se je nato odločil za novo podjetje Morelo in skupaj z vrhunskimi strokovnjaki so samo lani proizvedli 316 avtodomov.

Zanimiv je tudi podatek, da v kraju Schlüsselfeld sredi Nemčije delujejo kar tri podjetja, ki izdelujejo luksuzne avtodome - Morelo, Concorde in Phöenix.

O kvaliteti avtodomov Morelo pričajo tudi številne nagrade. Na Caravan Salonu v Düsseldorfu so prejeli 7 naslovov König Kunde in laskavo priznanje "Avtodomi leta 2018", saj za svoj denar med vsemi luksuznimi avtodomi ponuja največ. Povpraševanje po morelovih avtodomih je zelo veliko, saj so že oktobra vse kapacitete do novembra 2018 razprodane.
 
V tovarni na 4ih različnih šasijah Fiat Ducato, Iveco Daily in Cargo ter Mercedes Altego izdelujejo 7 različnih modelov avtodomov: Home, Loft, Palace, Palace Liner, Alkoven, Empire in Empire Liner in kar 60 tlorisnih rešitev. Na voljo so tudi modeli z izvlečnim modulom, po želji pa tudi z garažo za prevoz avtomobila npr. Smart, Mini, Fiat 500, v letos predstavljenem največjem modelu Empire Liner pa lastnikom omogočajo, da v garažo zapeljejo celo Porsche 911.

Za vožnjo avtodomov Morelo potrebujete dovoljenje C kategorije

Predstavljeni model Morelo Palace 88 LB  z 9 metri dolžine in 2,4m širine sodi v sredino ponudbe. Teža vozila pripravljenega na vožnjo je 5,7t, največja dovoljena teža vozila pa 7,5t, tako bodo vozniki morali imeti vozniški izpit C kategorije.

Avtodom je opremljen s 3 litrskim motorjem Iveco Daily, ki zmore 205 KM, za prenos moči pa služi 8 stopenjski samodejni menjalnik. Za udobnejšo vožnjo je avtodom opremljen z zračnim vzmetenjem, širšim kolotekom in dvojnimi zadnjimi kolesi. Za samodejno izravnavo vozila ob parkiranju poskrbijo hidravlične podpore.

Notranjost predstavljenega vozila v zadnjem delu ponuja zakonsko postelj oblike črke V in dimenzije 2 x 2,10m. Sledi kopalnica z wc-jem, tuš kabino in velikim umivalnikom ter kuhinja s štedilnikom, prostornim delovnim pultom, 180l hladilnikom, pečico in kavnim aparatom. Možna je tudi vgradnja pomivalnega stroja.

Osrednji del avtodoma je namenjena jedilnici, ki je tukaj opremljena s tremi vrtljivimi sedeži in sedežno klopjo oblečeno v usnje. Voznikov prostor je urejen in preseneti z majhnim številom gumbov. Volan se lahko sname skorajda tako kot pri formuli ena, kar je v tem primeru dobrodošlo zaradi enostavnejše uporabe vrtljivega voznikovega sedeža. Poleg velikih ogledal za lažjo vzvratno vožnjo poskrbi še dodatna kamera in parkirni senzorji. Za shranjevanje stvari je na voljo prostorna garaža opremljena z zunanjim tušem in prostor za shranjevanje kamping mize ter stolov. Avtodom je opremljen še s sončnimi celicami na strehi za dodatno polnjenje akumulatorjev, kar omogoča večjo neodvisnost od električnega omrežja in satelitsko anteno za televiziji v dnevnem prostoru in spalnici.

Osnovna cena avtodoma Morelo Palace 88 LB je 204.000 eur, številna dodatna oprema pa avto hitro podraži za vsaj 50.000 eur. Ob tem moramo računati, da so te cene z vštetim 19% nemškim davkom in brez dodatnega davka, ki ga ob nakupu zahteva slovenska država in za omenjeno vozilo znaša kar 26%.

Več informacij o avtodomih Morel dobite tudi na spletni strani www.morelo-avtodomi.si