Potrebujete ležišče primerno za šotor, avtodom, počitniško prikolico, vikend...

Datum objave
Kategorija
Statistika

Za spanje v šotorih smo včasih uporabljali kar armaflekse, na različnih motorističnih popotovanjih tudi samo spalke ali pa kar najcenejše plastične napihljive blazine za v vodo, ki so zasedle res malo prostora, ampak smo tudi spali na njih bolj malo.

Za spanje v šotorih smo včasih uporabljali kar armaflekse, na različnih motorističnih popotovanjih tudi samo spalke ali pa kar najcenejše plastične napihljive blazine za v vodo, ki so zasedle res malo prostora, ampak smo tudi spali na njih bolj malo.

Potem so prišli turbo maksimusi, enojni, dvojni na katerih nekateri spijo dobro, meni osebno pa so premehki in zasedejo preveč prostora v šotoru, pa naj bo ta še tako velik. Približno 10 let nazaj sem na nekem sejmu v Ljubljani prvič opazil samonapihljive blazine. Takrat je bila cene take blazine precej višja od 100 eur, debelina pa samo med 3 in 5 cm. Zadnja tri leta, ko so se cene blazin precej znižale, smo uporabljali le te in izkazale so se za zelo uporabne, moti le plastičen občutek, saj je zunanji del blazine narejene iz poliestra.

Nadgradnja vseh omenjenih ležišč pa je ležišče Dormeo Roll-up. Prvič sem omenjeno ležišče videl kakšnmo leto nazaj pri prijatelju, ki ima kar tri majhne otroke, ki se na omenjenem ležišču čez dan igrajo, seveda pa ponoči dva o njih tudi spita na tem ležišču. Prijatelj ni mogel prehvaliti njegove uporabnosti, predvsem pa to, da ga lahko zelo hitro zviješ in tako pospraviš. Že takrat sem razmišljal o uporabi ležišča v mojem šotoru.

Brskal sem po internetu in našel omenjeno ležišče in tako izvedel še nekaj dodatnih podatkov, ki pred odločitvijo o nakupu zelo pomembni  Ležišče Roll-up je izdelano iz 5 cm debele Ecocell pene, ki je proti alergijski in proti bakterijski material ter tako zagotavlja spalno okolje brez alergij. Zaradi svoje zgradbe zrak skozi peno neprestano kroži in tako preprečuje,  da bi se v ležišču nabirala vlaga. Ležišče se lahko kupit v različnih dimenzijah od 80 x 190 cm do 200 x 200 cm, omogočajo pa tudi 15 dnevno testiranje izdelka.

Tako je ležišče Roll-up primerno tako za domačo uporabo, kakor tudi za uporabo v raznih počitniških objektih. Prav bo prišlo v vikendu, kjer potrebujete neko dodatno ležišče v primeru da pridejo nenapovedani gostje. Ležišče lahko uporabimo tudi tako, da ga položimo na star kavč ali pa na neko staro vzmetnico.

Osebno se mi zdi ležišče odlična rešitev za vse šotore, počitniške prikolice, avtodome in tudi barke, kjer vedno primanjkuje ležišč. Ker se je ležišče zanimiv tudi za ostale ljubitelje preživljanja dopusta v naravi,  smo tudi objavili ta članek. Mi bom ležišče testirali na letošnjem dopustu, na naši facebook spletni strani, - www.facebook.com/avtokampi.si pa se je že oglasil gospod, ki je napisal: "Res odlična zadeva za v šotor, vse napihljive zadeve se lahko skrijejo, edina slabost je da zavzame malo več prostora."

Še več informacij o samem ležišču in o naročilu Roll-up ležišča pa boste izvedeli, če boste kliknili na oglas.

SCRIPT>