Vabimo vas na Posavski festival pohodništva - objavljamo celoten program dogodkov

Datum objave
Kategorija
Statistika

Posavje tudi letos od aprila do junija vabi na Posavski festival pohodništva, ko bodo organizirali 38 raznolikih pohodov in tudi kolesarskih izletov, ki bodo potekali v okolici Krškega, Brežic, Bizeljskega, Sevnice, Radeč in Kostanjevice na Krki. Dogodke lahko povežete z bivanjem v tamkajšnjih kampih, avtodomarji pa lahko za izhodišče uporabijo tudi urejene PZA lokacije.

Posavski festival pohodništva je namenjen pohodnikom in kolesarjem vseh generacij. Organizirane ture, ki so zelo primerne tudi za družine, so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

Dogodki bodo potekali večinoma ob vikendih, prvi pohod pa bo potekal v soboto, 22. aprila, ko bo v Zdolah organiziran Pohod po Dninarsko-gobarski in čebelarski poti. Za kolesarske navdušence pa bo v soboto, 10. junija, v Brestanici potekal kolesarski izlet.

Udeleženci lahko izbirajo med pestro ponudbo namestitev v hoteli, hostli, namestitvah na podeželju, z ljubitelje kampiranja pa imamo tudi nekaj zanimivih lokacij, kjer lahko prespijo:

- PZA Krško pri stadionu Matije Gubca

- PZA Krško pri občini

- PZA Ribnik Mačkovci - Brestanica

- PZA gostilna Dular

- kamp Terme Čatež

- PZA Brežice

- PZA Terme Paradiso

- PZA Sevnica

- PZA Kostanjevica na Krki

V okviru Posavskega festivala pohodništva se krepi povezanost med različnimi društvi, organizacijami in ostalimi ponudniki, ki so v festivalu prepoznali pohodniško - kolesarski turistični produkt, ki postavlja Posavje ob bok ostalim slovenskim regijam.

Pri pripravi festivala bodo sodelovale vse posavske občine z različnimi akterji na področju turizma od prostovoljnih društev do gostincev, vinarjev in ponudnikov namestitev.

Pohodi bodo strokovno vodeni, tako da bodo udeleženci dobili tudi informacije o naravni in kulturni dediščini, predstavljene bodo zanimive lokalne zgodbe, za udeležence pa bodo pripravili tudi degustacije lokalnih dobrot.

Več informacij o dogodku > www.visitkrsko.com