Podeljene nagrade za najboljše hrvaške kampe za leto 2009

Datum objave
Kategorija
Statistika

Konec oktobra je na Bolu na otoku Braču potekala vsakoletna prireditev Dnevi hrvaškega turizma, ki jo organizirata Ministrstvo za turizem in Hrvaška turistična organizacija. Prireditev je namenjena zaključnemu pregledu končane turistične sezone in njenih rezultatov ter določitvi planov za novo sezono. Zadnji dan prireditve so podelili nagrade najlepšim turističnim krajem, hotelom, marinam, plažam in tudi kampom ob hrvaški obali.

Konec oktobra je na Bolu na otoku Braču potekala vsakoletna prireditev Dnevi hrvaškega turizma, ki jo organizirata Ministrstvo za turizem in Hrvaška turistična organizacija.hrvaški turizem

Prireditev je namenjena zaključnemu pregledu končane turistične sezone in njenih rezultatov ter določitvi planov za novo sezono. Zadnji dan prireditve so podelili nagrade najlepšim turističnim krajem, hotelom, marinam, plažam in tudi kampom ob hrvaški obali.

Hrvaški minister turizma Damir Bajs je letošnjo sezono označil kot zelo uspešno, saj je v prenočitvenih objektih prespalo kar 52 milijonov gostov. Dober rezultat je tudi posledica dodatnih vlaganja v oglaševanje v višini 27 milijonov evrov, ki jih je ministrstvo odobrilo po nekoliko slabših spomladanskih rezultatih.

Nekakšen zmagovalec zadnje turistične sezone je kraj Bol, ki je postal prvak sezone 2009 in tudi najbolj urejeno mesto z manj kot 10.000 posteljami. Nagrade so prejeli tudi kraji Rab, Rovinj, Opatija, Split in Varaždin.

Najboljši hrvaški kampi v letu 2009hrvaški turizem
Hrvaške avtokampe je tudi letos ocenjevala ekipa hrvaškega avtokluba – HAK, ki je kampe razdelil na tri kategorije glede na kapaciteto gostov, ki jih lahko sprejmejo. Znotraj vsake kategorije so izbrali tri najboljše kampe:

Kategorija veliki kampi (sprejmejo več kot 1500 oseb):
1. mesto – kamp Park Umag (Umag / Istra)
2. mesto – kamp Straško (Novalja / Pag)
3. mesto – kamp Zaton (Zadar)

Kategorija srednji kampi (sprejmejo od 300 do 1500 oseb):
1. mesto – kamp Bunculuka (Baška / Krk)
2. mesto – kamp Politin (Krk)
3. mesto – kamp Kanegra (Savudrija / Istra)

Kategorija mali kampi (sprejmejo do 300 oseb):
1. mesto – kamp Nevio (Orebić / Pelješac)
2. mesto – kamp Jasenovo (Brodarica / Šibenik)
3. mesto – kamp Palme (Orebić / Pelješac)

slika.asp?slika=2363