Plaža Zrće na Pagu ponovno vabi z atraktivnimi vsebinami

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ena najbolj atraktivnih hrvaških plaž je vsekakor Zrće na otoku Pagu, ki jo nekateri imenujejo kar hrvaška Ibiza. Plaža se nahaja v istoimenskem zalivu, na notranji strani otoka, približno 2 km od kraja Novalja. Plaža Zrće je prodnata plaža obkrožena z borovci, tik ob plaži pa je urejeno parkirišče za obiskovalce. Za urejenost in čistost so plaži Zrće leta 2003 dodelili modro zastavo.

Ena najbolj atraktivnih hrvaških plaž je vsekakor Zrće na otoku Pagu, ki jo nekateri imenujejo kar hrvaška
Ibiza. Plaža se nahaja v istoimenskem zalivu, na notranji strani otoka, približno 2 km od kraja Novalja.

Plaža Zrće je prodnata plaža obkrožena z borovci, tik ob plaži pa je urejeno parkirišče za obiskovalce. Za urejenost in čistost so plaži Zrće leta 2003 dodelili modro zastavo.

Na plaži so urejeni tuši, wc-ji pa delujejo v sklopu lokalov, ki se že v popoldanskih urah spremenijo v bučne diskoteke.ZRĆE TUDI ZA ŠPORTNIKE

Športnim navdušencem na plaži Zrče ne bo nikoli dolgčas. Pred leti so na robu plaže odprli vlečnico na vodi – Cable Pag, kjer lahko uživate v smučanju ali bordanju na vodi. Na sami plaži je možno najeti tudi vodne skuterje, pedaline, skakati z elastiko (bungee jumping - Zrće), igrati odbojko ali nogomet na mivki ali pa samo posedati na soncu in uživati v pogledu na Velebit.

Če vas zanima kakšno vreme imajo trenutno v Zrćah, si lahko pogledate kamero: Pag - Novalja - Zrće - live
ZRĆE = ZABAVA 24 UR NA DAN

V zalivu delujejo trije večji lokali oz. bolje rečeno kar diskoteke: Papaya, Aquarius in Kalypso. Prvi dve sta znani po popoldanskih »after beach« zabavah, ki se ob glasni glasbi večinoma dogajajo v majhnih bazenih znotraj lokalov. Kmalu po polnoči pa vse tri lokale preplavi množica mladih, ki se pogosto zabava do sončnega vzhoda.


Tudi letos bodo v Zrćah nastopili nekateri svetovno znani DJ-ji in glasbeniki, lokali pa bodo z zabavami pričeli predzadnji vikend v juniju. Tako bo v lokalu Papaya tudi letos potekala štiridnevna prireditev: Papaya day & night festival 2009, ki bo od 15. do 18. julija, nastopili DJ-ji Paul van Dyk, Groove Armada,  Sharam – Deep Dish in Freemasons, seveda se bodo zabave nadaljevale tudi naprej npr. 30. julija bo nastopil DJ Armin van Buuren, 13. avgusta Eric Prydz in 15. avgusta Pete Tong.

Klubu Aquarius bodo letos kot novost predstavili pet zabav, ki jih bo organizira svetovno znana glasbena založba Hed Kandi, nastopili pa bodo tudi Dj-ji  Roger Sanchez, Shapeshifters in Benny Benassi.

Lokal Kalypso je bolj znan po dnevnem programu za družine, v katerem z različnimi igricami privabijo predvsem otroke, v večernih urah pa se odvijajo zabave v disko ritmih.PONUDBA KAMPOV V BLIŽINI NOVALJE

Otok Pag ima na severnem delu kar nekaj kampov, ki so v bližini te zabave polne plaže. Najbližji je seveda kamp Straško, ki se nahaja v borovem in hrastovem gozdu približno 1 km od Novalje. Kamp, ki ima del parcel rezerviranih tudi za nudiste, je bil v zadnjih letih popolnoma prenovljen. V njem so postavili mobilne hiške, uredili sanitarne bloke, izboljšali infrastrukturo, označili parcele, izboljšali gostinsko, trgovsko in športno ponudbo, organizirali vsakodnevno animacijo ter polepšali plažo. Gostje imajo na delu kampa tudi možnost dostopa do brezžičnega interneta. Seveda so se nekoliko tudi dvignile cene nočitev v kampu. Tako boste za nočitev odrasle osebe v glavni sezoni plačali 7,50 EUR, za otroka od 7 do 12 let 4,50 in za parcelo na kateri boste postavili šotor in parkirali avto 14,50 EUR.

Nekaj kilometrov južneje od Novalje  se nahaja manjši kamp Sv. Duh, ki je primeren predvsem za ljubitelje miru, narave in čistega morja. V kampu deluje manjša restavracija, ki ima za silo urejene wc-je, zato je ta kamp primeren za nekoliko manj zahtevne goste.

V kraju Šimuni se nahaja istoimenski kamp, ki je lepo urejen, in leži tik ob peščeni obali, kjer bodo uživali predvsem otroci.  Kamp ima vso potrebno infrastrukturo, postavili so popolnoma opremljene mobilne hišice, urejena a pa je tudi restavracija, picerija in trgovina. Za nočitev v tem kampu boste plačali za odraslo osebo 8,20 EUR, za otroka od 5,80 do 6,40 EUR ter za parcelo s šotorom in avtom 14 EUR.

Severno od Novalje v smeri kraja Lun se na zahodni obali nahajata še dva manjša kampa Dražica in Škovrdara, kjer boste uživali v lepih in mirnih zalivih.amp, autokamp