Planica 2024 - skakalni praznik in prometni režim od četrtka do nedelje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Planica bo letos od 21. do 24. marca gostila zaključek skakalne sezone s tremi tekmami fantov v poletih in eno žensko tekmo v skokih. Zaradi odličnih rezultatov slovenskih skakalcev in skakalk ter poslovilne tekme Petra Prevca organizatorji vse dni pričakujejo veliko število obiskovalcev. Prednost na zadnjem delu poti do Planice bodo imeli avtobusi, ki bodo brezplačno vozili iz Kranjske Gore, za avtodome pa je predvideno parkiranje v kampu Špik.

Poleti v Planici vsako leto sodijo med vrhunce športnega dogajanja v Sloveniji. Tudi letos se bodo pod planiško letalnico zbrali številni navijači, ki bodo glasno navijali za najboljše letalce na svetu, v četrtek ob 17. uri pa bo potekala tudi tekma deklet v skokih na manjši skakalnici.

Letošnja Planica bo še posebej praznična, saj je eden najboljših slovenskih skakalcev, Peter Prevc, napovedal zaključek kariere.

V sredo bo potekal preizkusi letalnice, v četrtek pa dopoldan uradni trening in kvalifikacije na letalnici, popoldan pa uradni trening deklet in potem tudi tekma na manjši skakalnici. Četrtek je namenjen slovenskim šolarjem, ki bodo organizirano obiskali Planico.

V petek popoldan bo sledila posamična tekma, v soboto dopoldan ekipna tekma (opozarjamo, da bo pričetek eno uro prej kot lani), v nedeljo dopoldan, ko je dan namenjen predvsem družinam, pa še ena posamična tekma, ki bo hkrati tudi zadnja tekma letošnje sezone.

Vse dni bo v Kranjski Gori potekal pester večerni program s koncerti, v petek tudi svečano razglasitvijo sezone v skupnem seštevku FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške in ženske ter v pokalu narodov. V soboto bo zvečer potekala še podelitev startnih števil za nedeljsko tekmo. Celoten program objavljamo pod novico.

Cene vstopnic za ogled poletov v Planici so za stojišča 35 € za odrasle osebe, v četrtek 25 €, otroci (7-14 let) 7 € oz. v četrtek 6 €, v nedeljo pa imajo otroci do 14 let brezplačen ogled. Na tribunah so cene višje npr. od 95 - 95 € na osebo.

Za vse dni velja, da morajo vsi otroci imeti vstopnico (tudi brezplačno), ki jih prevzamete na prodajnih mestih Kompas, Petrol, Eventim oz. na blagajni v Planici. Nakup vstopnic za Planico >

Program Planica 2024

Četrtek, 21. 3. 2024 - kvalifikacije

- 8.00 Uradni trening (2 seriji)

- 10.00 Kvalifikacije

- Zabavni program na odru Val 202 (koncert Jet Black Diamonds in LPS)

- 15.30 Uradni trening na manjši skakalnici za ženske

- 17. ura tekma ženske skakalnica HS 102

- zvečer Otvoritvena slovesnost, Rateče - Pozdrav tekmovalcev

Petek, 22. 3. 2024 - posamična tekma

- 14.00 Poskusna serija

- 15.00 Prva serija

- Finalna serija

- Zabavni program na odru Val 202 (koncert Alo!Stari)

- 19.00 Trg zmagovalcev, Kranjska Gora (koncert Miran Rudan InDesign) in razglasitev zmagovalcev svetovnega pokala v skokih za moške in ženske

Sobota, 23. 3. 2024 - ekipna tekma

- 8.00 Poskusna serija

- 9.30 Prva serija

- Finalna serija

- Zabavni program na odru Val202 (koncert Fehtarji ter Peter Lovšin in Španski borci)

- 19.00 Trg zmagovalcev, Kranjska Gora (koncert HELP! Beatles Tribute) in podelitev štartnih številk za nedeljsko tekmo

Nedelja, 24. 3. 2024 - posamična tekma

- 8.30 Poskusna serija

- 9.30 Prva serija

- Finalna serija

- Razglasitev zmagovalcev

- Zabavni program na odru Val202 (koncert ansambel Saša Avsenika)

Prometni režim v času Planice - prednost za avtobuse​, avtodomi v kamp Špik

V času poletov v Planici organizatorji pričakujejo povečan prometa na relaciji Jesenice – Kranjska Gora – Rateče – Planica. Največ obiskovalcev bo v soboto, prednost pri dostopu in parkiranju v Planici pa bodo vse dni imeli avtobusi, zato osebna vozila parkirajte že na parkiriščih v Ratečah, Podkorenu in Kranjski Gori. 

Opozorilo - avtobusi z višino več kot 385 cm v Planici ne bodo mogli parkirati zaradi nadvoza nad cesto na Ledinah!

Od urejenih parkirišč bodo do Planice vozili brezplačni avtobusi (krožni prevozi). Vstopna mesta bodo pri policiji Kranjska Gora, v Podkorenu in Ratečah. V četrtek bodo avtobusi na krožni progi vozili čez cel dan, tudi še do dve uri po končani večerni ženski tekmi.

Na voljo je tudi prevoz z vlakom iz Ljubljane do Jesenic in naprej do Planice z organiziranim avtobusnim prevozom. Voznik red vlakov + avtobusa za Planico >

Če pa bi vseeno prišli z avtom v Planico, lahko izkoristite skupne prevoze in zapolnite proste sedeže v avtomobilih drugih navijačev, ki prihajajo v Planico. Tako boste privarčevali, hkrati pa naredili nekaj dobrega za okolje. Več o delitvi prevozov za Planica 2024 - www.shareplanica.si

Za avtodome dostop do Planice ne bo mogoč, saj je camper stop v času tekmovanj zaprt. Parkiranje avtodomov in prenočevanje z avtodomi je predvideno v kampu Špik v Gozd Martuljku, od koder bo potem vsak dan vozil avtobus. Na voljo bodo avtobusni prevozi Turizma Kranjska Gora in družbe Arriva iz Mojstrane.

Ure odhodov avtobusa od kampa Špik:

- četrtek ob 8.15 in ob 15.45, povratek od avtobusne postaje Kranjska Gora (do tam iz Planice vozi krožni avtobus) ob 14.30 in 19.30

- petek ob 11.25, povratek od avtobusne postaje Kranjska Gora ob 18.30

- sobota ob 8.00, povratek od avtobusne postaje Kranjska Gora ob 14.00

- nedelja ob 8.00, povratek od avtobusne postaje Kranjska Gora ob 14.00

V petek in soboto zvečer bo peljal avtobus od kampa Špik do Kranjske Gore ob 18.15, 19.15, 20.15 in 21.15 ter se vračal ob 22.00 in 23.00.

Več o ponudbi kampa Špik

Več o Planici 2024 > www.planica.si

Planica prometni režim - Avtokampi.si