Planica 2023 - ogled poletov in prometni režim od četrtka do nedelje

Datum objave
Kategorija
Statistika
20814 ogledov

Planica bo tudi letos od 30. marca od 2. aprila gostila zaključek skakalne sezone s tremi tekmami v poletih. Zaradi odličnih rezultatov »slovenskih orlov« organizatorji vse dni pričakujejo veliko število obiskovalcev. Prednost na zadnjem delu poti do Planice bodo imeli avtobusi, ki bodo brezplačno vozili iz Kranjske Gore, za avtodome pa je predvideno parkiranje v kampu Špik.

Poleti v Planici vsako leto sodijo med vrhunce športnega dogajanja v Sloveniji. Tudi letos se bodo pod planiško letalnico zbrali številni navijači, ki bodo glasno navijali za najboljše letalce na svetu.

V sredo bo potekal preizkusi skakalnice, v četrtek pa tudi uradni trening in kvalifikacije, ta dan pa je namenjen slovenskim šolarjem, ki bodo organizirano obiskali Planico. V petek popoldan bo sledila posamična tekma, v soboto ekipna tekma, v nedeljo, ko je dan namenjen predvsem družinam, pa še ena posamična tekma, ki bo hkrati tudi zadnja tekma letošnje sezone.

Vse dni bo v Kranjski Gori potekal pester večerni program s koncerti, v soboto tudi podelitvijo startnih števil za nedeljsko tekmo. Celoten program objavljamo pod novico.

Cene vstopnic za ogled poletov v Planici so za stojišča 35 € za odrasle osebe, v četrtek 25 €, otroci (7-14 let) 7 € oz. v četrtek 6 €, v nedeljo pa imajo otroci do 14 let brezplačen ogled. Za vse dni velja, da morajo vsi otroci imeti vstopnico (tudi brezplačno), ki jih prevzamete na prodajnih mestih Kompas, Petrol, Eventim oz. na blagajni v Planici.

Program Planica 2023

Četrtek, 30. 3. 2023 - kvalifikacije

- 8.00 Uradni trening (2 seriji)

- 10.00 Kvalifikacije

- Zabavni program na odru Val202 (koncerti Eva Boto & Band, Nipke, Challe Salle)

- 18.00 Otvoritvena slovesnost, Rateče - Pozdrav junakov daljav, Sprevod skakalnih ekip in zabava s skupino Zahod Band (avtobusni prevoz iz Kranjska Gore)

Petek, 31. 3. 2023 - posamična tekma

- 14.00 Poskusna serija-

15.00 Prva serija

- Finalna serija

- Zabavni program na odru Val202 (koncert Cover Lover)

- 19.00 Trg zmagovalcev, Kranjska Gora (koncert Miran Rudan InDesign)

Sobota, 1. 4. 2023 - ekipna tekma

- 9.00 Poskusna serija

- 10.00 Prva serija

- Finalna serija

- Zabavni program na odru Val202 (koncert Orlek)

- 19.00 Trg zmagovalcev, Kranjska Gora (koncert Fehtarji)

Nedelja, 2. 4. 2023 - posamična tekma

- 9.00 Poskusna serija

- 10.00 Prva serija

- Finalna serija

- Zabavni program na odru Val202 (koncert Avseniki)

Prometni režim v času Planice - prednost za avtobuse​, avtodomi v kamp Špik

V času poletov v Planici organizatorji pričakujejo povečan prometa na relaciji Jesenice – Kranjska Gora – Rateče – Planica. Največ obiskovalcev bo v soboto, prednost pri dostopu in parkiranju v Planici pa bodo vse dni imeli avtobusi, zato osebna vozila parkirajte že na parkiriščih v Ratečah, Podkorenu in Kranjski Gori. Opozorilo - avtobusi z višino več kot 385 cm v Planici ne bodo mogli parkirati zaradi nadvoza nad cesto na Ledinah!

Od urejenih parkirišč bodo do Planice vozili brezplačni avtobusi (krožni prevozi). Vstopna mesta bodo pri policiji Kranjska Gora, v Podkorenu in Ratečah.

Na voljo je tudi prevoz z vlakom iz Ljubljane do Jesenic in naprej do Planice z organiziranim avtobusnim prevozom.

Če pa bi vseeno prišli z avtom v Planico, lahko izkoristite skupne prevoze in zapolnite proste sedeže v avtomobilih drugih navijačev, ki prihajajo v Planico. Tako boste privarčevali, hkrati pa naredili nekaj dobrega za okolje. Več o delitvi prevozov za Planica 2023 - www.shareplanica.si

Za avtodome dostop do Planice ne bo mogoč, saj je camper stop v času tekmovanj zaprt. Parkiranje avtodomov in prenočevanje z avtodomi je predvideno v kampu Špik v Gozd Martuljku, od koder bo potem vsak dan vozil avtobus. Ure odhodov avtobusa:

- četrtek, sobota in nedelja ob 8.15

- petek ob 11.30.

Povratek iz Planice bo v četrtek, petek in nedeljo 1 uro po koncu tekmovanja, v soboto pa 2 uri po koncu tekmovanja. Več o ponudbi kampa Špik

Planica prometni režim - Avtokampi.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
20814 ogledov