Pet hrvaških kampov z nazivom Superplatz 2018

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemški avtoklub ADAC je podelil nagrade najboljšim kampom. Hrvaški kampi Valalta, Val Saline, Krk, Šimuni in Zaton so dobili 5 točk, 24 kampov je ocenjenih s 4,5, 30 kampov pa z oceno 4 točke.

Nemški avtoklub ADAC je ob predstavitvi novega kamping vodnika ADAC Campingführer objavil tudi spisek najboljših ADAC najboljši kampi na Hrvaškem - avtokampi.sikampov v Evropi. Njihov kamping vodnik že vrsto let sodi med najbolj kakovosten vodič po 5.700 kampih, na voljo pa je tudi vodič po 6.800 postajališčih za avtodome v 37-ih evropskih državah.

Med vsemi kampi so izbrali tudi najboljše, ki so z urejenostjo in ponudbo navdušili njihove inšpektorje. Letos so kriterije malce zaostrili, tako da je naziv Superplatz oz. 5 točk prejelo le 109 kampov po Evropi, med njimi pa najdemo tudi 5 odličnih hrvaških kampov.

Nemški kampisti so za kampe na Hrvaškem zelo pomembni, saj letno pri njih kampira več kot 800.000 gostov, ki ustvarijo 6,6 milijona nočitev, kar je 35% vseh nočitev v tamkajšnjih kampih. Zato so tudi ocene nemškega avtokluba tako pomembne, saj se veliko gostov ravno na podlagi ocen odloči za izbor kampa za naslednji dopust. K dobri oceni najbolj pripomorejo lepo urejene, funkcionalne in dovolj velike sanitarije, velikost in opremljenost kamping parcel, urejenost celotnega kampa, ponudba trgovin, restavracij, animacije in športa ter možnost kopanja.

ADAC najboljši kampi na Hrvaškem - avtokampi.siNajboljši kampi na Hrvaškem
ADAC kamping vodnik za leto 2018 vključuje 126 hrvaških kampov. V kategorijo Superplatz sta se iz Istre uvrstila samo dva kampa - FKK kamp Valalta in kamp Val Saline iz Rovinja. Na Kvarnerju je med najboljše kampe uvrščen le kamp Krk, v severni Dalmaciji pa kamp Šimuni z otoka Pag in kamp Zaton v Ninu pri Zadru.

Takoj za najboljšimi se je uvrstilo 24 hrvaških kampov z oceno 4,5 točk in 30 kampov s 4 točkami. Gre za še vedno zelo dobre kampe, ki pa jim je v določeni ocenjevalni kategoriji zmanjkalo zadostno število točk za naziv najboljši kamp. Spisek vseh najbolje ocenjenih hrvaških kampov je v tabelah pod novico - vsem prejemnikom odličnih ocen čestitamo!

ADAC ocena 5 - naziv Superplatz - najboljši kampi na Hrvaškem
FKK kamp Valalta, Rovinj
Kamp Val Saline, Rovinj
Kamp Krk, otok Krk
Kamp Šimuni, otok Pag
Kamp Zaton, Nin, Zadar


ADAC ocena 4,5 - kampi na Hrvaškem

ADAC ocena 4 - kampi na Hrvaškem
FKK kamp Kanegra, Savudrija
Kamp Finida, Umag
Kamp Puntica, Funtana
FKK kamp Istra, Funtana
Kamp Porto Sole, Vrsar
FKK kamp Koversada, Vrsar
Kamp Mon Perin, Bale
FKK kamp Kažela, Medulin
Kamp Marina, Labin
Kamp Ježevac, Krk
Kamp Bor, Krk
FKK kamp Bunculuka, Baška
Kamp Baldarin, Punta Križa
Kamp Slatina, Martinščica
Kamp Rapoča, Nerezine
Kamp San Marino, Lopar
Kamp Padova, Rab
Kamp Bluesun, Paklenica
Kamp Plantaža, Paklenica
Kamp Mandarino, Dugi otok
Kamp Kozarica, Pakoštane
Kamp Oaza Mira, Drage
Kamp Solaris, Šibenik
Kamp Adriatic, Primošten
Kamp Vira, Hvar
Kamp Galeb, Omiš
Kamp Lavanda, Orebič
Kamp Vala, Orebič
Kamp Nevio, Orebič
Kamp Zagreb, Zagreb