Odpira se Paleo park v kampu Mon Perin v Balah

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Mon Perin bo v nedeljo, 26. maja, odprl tematsko – vodni zabaviščni Paleo park, ki bo vključeval tudi izobraževalni poligon na temo dinozavrov.

Kamp Mon Perin gostom nudi kamping parcele in možnost najema modernih mobilnih hišic urejenih v dveh delih – San Polo in Colone, ki ju združuje ena recepcija in več kilometrov dolga plaža s prodnatimi zalivi.

Paleo park z bazeni in dinozavri

Leta 1992 so v morju pred Balami odkrili kosti dinozavrov in predvidevajo, da je na tem območju pred več milijoni let živelo deset vrst dinozavrov. Največji med njimi je bil Brachiosaurus, ki je bil dolg 20 – 25 metrov in težak do 30 ton. Tako so Bale uvrstili na svetovni seznam paleontoloških najdišč.

Od tu celotna ideja za izgradnjo Paleo parka, ki bo v sklopu zabaviščnega dela vključeval bazene v obliki dinozavra, izobraževalni del pa bo vključeval tematski park z maketami dinozavrov v različnih velikostih in izobraževalno potjo o zgodovini teh živali.

Bazenski del bo vključeval več kot 1.000 m2 vodnih površin. Tako bo kopanje možno v velikem bazenu, kjer bo globina vode 135 cm, otroški bazen z globino vode 45 cm, masažni bazen in bazen z vročo vodo.

Urejen bo prostor za sončenje, otroško igrišče s peskovnikom in razstavljenimi kostmi dinozavrov.

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno v restavraciji in lokalu, v skupnem objektu pa bo še recepcija, trgovinica s spominki in sanitarije.

Več o kampiranju v kampu Mon Perin in popustu, ki ga omogočajo na kamping kartico pa na -kamp Mon Perin