Otroci lahko kampirajo tudi v živalskem vrtu v Ljubljani

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ste vedeli, da lahko otroci v ljubljanskem živalskem vrtu tudi taborijo in pri tem marsikaj zanimivega doživijo? Poleti ob koncih tedna v ZOO pripravijo poseben "kamping" program, ki je namenjen družinam in otrokom starim od 8 do 12 let.

Ste vedeli, da lahko otroci v ljubljanskem živalskem vrtu tudi taborijo in pri tem marsikaj zanimivega doživijo?  Poleti ob koncih tedna v ZOO pripravijo poseben "kamping" program, ki je naslika.asp?slika=3314menjen družinam in otrokom starim od 8 do 12 let.

Kampiranje in dnevno - nočni ogled živali se prične v petek oziroma soboto ob 15. uri in traja do naslednjega dne do 12. ure.

V tem času se otroci spoznajo s prenočevanjem v naravi, hkrati pa na zanimiv način spoznavajo živali, njihovo življenje v živalskem vrtu pa tudi prehranjevanje. Otroci bodo spoznali tudi delo oskrbnika živali, zvečer pa se bodo skupaj potrudili, da bo žirafa lepo zaspala.

Otroci si bodo večerjo pripravili kar sami, ko si bodo ob tabornem ognju spekli taborniški kruh in hrenovke, večer pa nadaljevali s petjem in različnimi igricami.

Tudi ponoči se bo dogajalo
slika.asp?slika=3315V prvem delu noči sledi obisk živali, predvsem tistih, ki so aktivne tudi ponoči. Mali kampisti bodo po dolgem dnevu tudi sami zaspali in zjutraj zgodaj vstali ter se odpravili na opazovanje živali pri njihovem prebujanju. Po jutranji telovadbi z giboni bo sledil medvedji zajtrk in jutranja toaleta, kar pomeni k slonu pod tuš in k medvedom na zajtrk. Sledi mala šola za oskrbnike, za slovo pa bodo otroci slona "zavili" v škatlo in poslali lepe pozdrave staršem domov.

Otroci za udeležbo potrebujejo spalno vrečo in podlogo (armafleks), baterijsko svetilko, primerno ter toplo obleko in obutev. Cena celotnega paketa je 25 eur na osebo.

Dodatne informacije lahko dobite tudi po telefonu 01 2442 180 ali preko elektronske pošte pri Almi Moštrokol - alma.mostrokol@zoo.si
slika.asp?slika=3317

slika.asp?slika=3316