Otok Krk junija vabi na kolesarske prireditve Krk Bike Story

Datum objave
Kategorija
Statistika
2540 ogledov

Kolesarjenje je vse bolj priljubljeno in na otoku Krk bodo pripravili tri tematsko raznoliko obarvane kolesarske vikende. Prvi vikend bodo adrenalinski navdušenci kolesarili po hribih v okolici Baške, drugi vikend bo namenjen romantičnemu kolesarjenju po Malinski, Dobrinju in Njivicah, tretji pa družinskemu kolesarjenju v Krku in Punatu,

Otok Krk je odličen izbor za obisk v juniju, ko še ni gneče, temperature pa so še vedno prijazne za športne aktivnosti. Vsi kampi na otoku Krku so odprti in večina jih nudi tudi posebne popuste in akcijske cene na Avtokampi kamping kartico.

Na Krku imajo več kot 300 km urejenih poti za gorske kolesarje, še enkrat toliko pa je označenih tras za cestne kolesarje. Kolesarske zemljevide in aplikacijo za mobilne telefone si lahko naložite tukaj > Krk Bike zemljevidi.

Krk Bike Story predstavljajo trije dogodki, na katerega vabijo vse ljubitelje kolesarjenja, dobre hrane in uživanja ob morju. Lahko se odločite za kampiranje v enem od odličnih kampov na Krku in se udeležite vodene kolesarske ture. Izberite vam najbolj primerno in že junija pridite na otok Krk.

Krk Bike Adrenaline Story – Baška, 5. in 6. junij

 Baška - otok Krk - kolesarjenje

Baško poznamo po 2 km dolgi prodnati plaži, v zadnjih letih pa tudi po odlični športni ponudbi in kolesarjenje je zagotovo najbolj priljubljeno.

Kolesarske poti v okolici Baške so primerne predvsem za gorska kolesa in vsi, ki si želijo doživeti tudi malce adrenalina, bodo prvi junijski vikend prišli na adrenalinsko dogodivščino polno zabave in uživanja v prekrasnih razgledih.

Sobota, 5.6. – krožna MTB vodena tura v dolžini 40 km in skupno 1.000 m vzponov, ko vas bo pot iz baške vodila do mesečeve pokrajine in naprej do Vrbnika (pavza) in vrnitev nazaj v Baško, kjer bo pokušina lokalnih dobrot (šurlice, vino žlahtnina).

Nedelja, 6.6. – adrenalinski kolesarski dan za vse ljubitelje trail voženj. Vodiči bodo poskrbeli za varnost pri spustih iz hriba Treskavac proti Punatu in Baški (organiziran prevoz s kombiji). Po končanem kolesarjenju sprostitev na plaži in podelitev nagrad

Cena po osebi 70 kun za 1 dan ali 100 kun za 2 dneva. Zaradi bolj zahtevne trase dovoljeno samo za starejše od 16 let.  Prijave tudi na dan kolesarjena v Baški >>

Priporočamo kampiranje v Baški:

Kamp Baška Resort - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja 18 € za 2 osebi do 1.7.

FKK kamp Bunculuka - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja 7,5% popust

Kamp Mali - parcele - akcija 20 / 25 € za 2 osebi + 5% popust do 30.6.

Krk Bike Romantic Story – Malinska, Njivice, Dobrinj, 12. in 13. junij

 Malinska - otok Krk - kolesarjenje

Če bi radi kolesarili v dvoje, ob tem pa uživali ob morju in v gastronomskih dobrotah otoka Krk, potem vas vabimo na romantično kolesarjenje.

Sobota, 12.6. – krožna pot v dolžini 37 km z začetkom v Malinski, ki vas bo skozi nasade oljk in suhozidov popeljala do Porata, Sv. Vida, Čižičev, Njivic in nazaj do Malinske. V Čižičih bo organiziran postanek in okrepčilo na plaži, ki je znana po zdravilnem blatu, prav tako bo za hrano poskrbljeno ob koncu kolesarjenja.

Nedelja, 13.6. – zanimivo iskanje zaklada Zlatega otoka Krk na kolesu s pomočjo zemljevida in opornih točk, ki vas bodo peljale po 41 km dolgi trasi mimo zanimivih naravnih in arheoloških lokacij. Predviden je tudi ogled kraške jame Biserujke. Poskrbljeno bo a postanek in okrepčilo Na koncu praktične nagrade za najbolje kolesarje.

Cena 70 kun za 1 dan ali 100 kun za 2 dni. Prijave na romantično kolesarjenje >>

Priporočamo kampe v bližini:

Kamp Aminess Atea, Njivice - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja 20 € za 2 osebi do 1.7.

Kamp Omišalj - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja 20 € za 2 osebi do 30.6.

Kamp Draga, Malinska - parcele in apartmaji

Kamp Slamni, Klimno - parcele, mobilne hišice, glamping šotori - akcija kampiranja 20 € do 13.6.

Krk Family Bike Story – mesto Krk in Punat, 19 in 20. junij

 Krk in Punat - otok Krk - kolesarjenje

Mesto Krk vabi na družinsko kolesarjenje po urejenih kolesarskih poteh v okolici mesta in vse do Punata. Poti so primerne tudi za otroke in vodijo skozi nasada oljk in prvi dan boste obiskali tudi Punat. Poskrbljeno bo za vodenje lokalne degustacije hrane in pokušino olivnega olja.

Sobota, 19. junij - Družinsko kolesarjenje se bo pričelo ob 10 uri, ko se boste odpravili na 25 km dolgo pot. Najprej vas bo vodila skozi mesto Krk in nato z manjšim vzponom skozi oljčne nasade do krajev Lakmartin in Kornić od koder se boste spustili do Punata in se nato po urejeni kolesarski poti vrnili v mesto Krk, še prej pa prevozili polotok Prniba, od koder je lep pogled na otoček Košljun pred Punatom. Vmesni postanek za turistični kmetiji za pokušino lokalnega sira, v Punatu pa pokušina olivnega olja in otroške igre. Ob povratku v mesto Krk tudi ogled Frankopanskega gradu. Predviden zaključek je okoli 15. ure.

Nedelja, 20. junij - Drugi dan vas čaka družinsko iskanje zaklada krških knezov Frankopanov. Start bo ob 10. uri, še prej pa bo vsaka družina bo dobila zemljevid z navodili in točkami, kjer bodo dobili tudi dodatna vprašanja o zgodovini otoka. Za najboljše družine so pripravili praktične nagrade. Zaključek je predviden okoli 15.30 ure.

Cena 70 kun za 1 dan ali 100 kun za 2 dni, otroci do 13. leta brezplačno. Prijave na kolesarjenje >>

Priporočamo kampiranje v mestu Krk:

Kamp Ježevac Premium - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja 20 € za 2 osebi do 1.7.

Kamp Krk Premium - parcelce, mobilne hišice, glamping šotor - akcija kampiranja 20 € za 2 osebi do 1.7.

Kamp Bor - parcele​ - akcija kampiranja 18 € za 2 osebi do 3.7.

Datum objave
Kategorija
Statistika
2540 ogledov