Otok Krk aprila in maja vabi na kolesarske prireditve Krk Bike Story

Datum objave
Kategorija
Statistika
6559 ogledov

Kolesarjenje je vse bolj priljubljeno in na otoku Krk bodo pripravili tri tematsko raznoliko obarvane kolesarske vikende - Krk Bike Story. Prvi vikend bo v Krku in Punatu potekalo družinsko kolesarjenje, drugi vikend bo namenjen romantičnemu kolesarjenju v dvoje v Malinski in Njivicah, tretji pa adrenalinskim navdušencem, ki bodo kolesarili po hribih v okolici Baške in Vrbnika.

Otok Krk je odličen izbor za obisk v juniju, ko še ni gneče, temperature pa so še vedno prijazne za športne aktivnosti. Kampi na otoku Krku bodo od sredine aprila naprej že večinoma odprti. Izkoristite lahko tudi akcijske ponudbe, ki jih kampi nudijo na Avtokampi kamping kartico.

Na otoku Krku imajo več kot 300 km urejenih poti za gorske kolesarje, še enkrat toliko pa je označenih tras za cestne kolesarje. Kolesarske zemljevide in aplikacijo za mobilne telefone si lahko naložite tukaj > Krk Bike zemljevidi.

Krk Bike Story predstavljajo trije dogodki, na katerega vabijo vse ljubitelje kolesarjenja, dobre hrane in uživanja ob morju. Lahko se odločite za kampiranje v enem odličnih kampov na otoku Krku in se udeležite vodene kolesarske ture. Izberite vam najbolj primerno in že junija pridite na otok Krk.

Prijave na spletu ali na samem kraju za vsak dogodek ločeno, cena kolesarjenja, vodenja in degustacije za 1 dan 70 kun na osebo, za 2 dni 100 kun, otroci mlajši od 13 let v spremstvu odrasle osebe kolesarijo brezplačno. Omogočajo tudi najem gorskih koles – 150 kun oz. za električno kolo 200 kun.

Krk Family Bike Story – mesto Krk in Punat, 16. in 17. april

 Krk Bikes Story - Krk & Punat - avtokampi.si

Krk in Punat prva v sezoni 2022 vabita na družinsko kolesarjenje po urejenih kolesarskih poteh. Gre za družinsko kolesarjenje, tako da so poti primerne tudi za otroke in vodijo skozi nasade oljk. Prvi dan boste obiskali tudi Punat, drugi dan pa boste kolesarili v okolici mesta Krk. Poskrbljeno bo za vodenje, nekaj otroške animacije, degustacije lokalne hrane in pokušino olivnega olja.

Sobota, 16. april - zbor ob 9.30 uri pri sončni uri na rivi v Krku, sledi družinsko kolesarjenje, ko se boste odpravili na 25 km dolgo pot. Najprej vas bo vodila skozi mesto Krk in nato z manjšim vzponom skozi oljčne nasade do krajev Lakmartin in Kornić od koder se boste spustili do Punata in se nato po urejeni kolesarski poti vrnili v mesto Krk, še prej pa prevozili polotok Prniba, od koder je lep pogled na otoček Košljun pred Punatom. Vmesni postanek za turistični kmetiji za pokušino lokalnega sira, v Punatu pa pokušina olivnega olja in otroške igre. Ob povratku v mesto Krk tudi ogled Frankopanskega gradu. Predviden zaključek je okoli 15. ure.

Nedelja, 17. april - zbor ob 9. 30 uri pri sončni uri na rivi v Krku, sledi družinsko iskanje zaklada krških knezov Frankopanov, še prej pa bo vsaka družina bo dobila zemljevid z navodili in točkami, kjer bodo dobili tudi dodatna vprašanja o zgodovini otoka. Za najboljše družine so pripravili praktične nagrade - ogled podvodnega gusarskega parka Punat, vožnja s polpodmornico v Krku in vstop v Akvarij Terrarium Krk. Zaključek je predviden okoli 15.30 ure.

Cena 70 kun za 1 dan ali 100 kun za 2 dni, otroci do 13. leta brezplačno. Prijave na kolesarjenje >>

Priporočamo kampiranje v mestu Krk:

Kamp Ježevac Premium - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja že od 20 € za 2 osebi

Kamp Krk Premium - parcelce, mobilne hišice, glamping šotor - akcija kampiranja že od 20 € za 2 osebi

Kamp Bor - parcele​ - akcija kampiranja že od 20 € za 2 osebi

Krk Bike Romantic Story – Malinska, Njivice, Čižići 23. in 24. april

 Krk Bike Story - Malinska, Njivice - avtokampi.si

Če bi radi kolesarili v dvoje, ob tem pa uživali ob morju in v gastronomskih dobrotah otoka Krk, potem vas vabimo na romantično kolesarjenje v okolici Malinske, Njivic in Dobrinja

Sobota, 23.4. – zbor ob 9.30 na trgu v Malinski, krožna pot v dolžini 37 km / 650 m višinske razlike z začetkom v Malinski, ki vas bo skozi nasade oljk in suhozidov popeljala do Porata, Sv. Vida, Čižičev, Njivic in nazaj do Malinske. V Čižićih bo organiziran postanek in okrepčilo na plaži, ki je znana po zdravilnem blatu, prav tako bo za hrano poskrbljeno ob koncu kolesarjenja.

Nedelja, 24.4. – zbor ob 9.30 na rivi v Njivicah, iskanje zaklada Zlatega otoka Krk na kolesu s pomočjo zemljevida in opornih točk, ki vas bodo peljale po 40 km dolgi trasi mimo zanimivih naravnih in arheoloških lokacij. Predviden je tudi ogled kraške jame Biserujke. Poskrbljeno bo za postanek in okrepčilo Na koncu praktične nagrade za najbolje kolesarje – romantično kosilo v restavraciji Rivica – Njivice, darilni bon za wellnes v hotelu Malin, darilni paket kozmetike Viana Immortelle.

Cena 70 kun za 1 dan ali 100 kun za 2 dni. Prijave so možne tudi na samem kraju. Več Krk Bike Story >>

Priporočamo kampe v bližini:

Kamp Aminess Atea, Njivice - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja že od 22 € za 2 osebi

Kamp Omišalj - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja že od 22 € za 2 osebi

Kamp Draga, Malinska - parcele in apartmaji

Kamp Slamni, Klimno - parcele, mobilne hišice, glamping šotori - akcija kampiranja 20 € za 2 osebi

Krk Bike Adrenaline Story – Baška, Vrbnik 7. in 8. maj

 Krk Bike Story - Baška, Vrbnik - otok Krk - kolesarjenje

Baško na otoku Krku poznamo po 2 km dolgi prodnati plaži, v zadnjih letih pa tudi po odlični športni ponudbi, ki vključuje urejene pohodniške poti, poti za gorsko kolesarjenje in urejene smeri za plezanje. V bližini Baške je tudi adrenalinski zipline Edison.

Kolesarske poti v okolici Baške so primerne predvsem za gorska kolesa in vsi, ki si želijo doživeti tudi malce adrenalina, bodo prvi junijski vikend prišli na adrenalinsko dogodivščino polno zabave in uživanja v prekrasnih razgledih.

Sobota, 7.5. – zbor ob 9.30, sledi krožna MTB vodena tura v dolžini 40 km in skupno 1.000 m vzponov, ko vas bo pot iz Baške vodila do mesečeve pokrajine in naprej do Vrbnika (pavza) in vrnitev nazaj v Baško, kjer bo pokušina lokalnih dobrot (šurlice, vino žlahtnina).

Nedelja, 8.5. – zbor on 9.30, sledi adrenalinski kolesarski dan za vse ljubitelje trail voženj. Vodiči bodo poskrbeli za varnost pri spustih s prelaza Treskavac proti Punatu in Baški, organiziran bo tudi prevoz s kombiji na vrh. Dodatno bo potekala tudi kolesarska tura na vrh Obzova (569m) nad Punatom, ki je najvišji hrib na otoku Krku. Po končanem kolesarjenju sprostitev na plaži in podelitev nagrad

Cena po osebi 70 kun za 1 dan ali 100 kun za 2 dneva. Zaradi bolj zahtevne trase dovoljeno samo za starejše od 16 let.  Prijave tudi na dan kolesarjena v Baški >>

Priporočamo kampiranje v Baški:

Kamp Baška Resort - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja že od 18 € za 2 osebi

FKK kamp Bunculuka - parcele in mobilne hišice - akcija kampiranja 7,5% popust

Kamp Mali - parcele in manjši bungalov - 5% popust na kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
6559 ogledov