Oktobra poteka Mesec hrvaškega turizma – izkoristite popuste v kampih, hotelih, naravnih parkih in tudi za avtocestno kartico ENC

Datum objave
Kategorija
Statistika

Jeseni že tradicionalno poteka akcija Mesec hrvaškega turizma, ki bo letos trajal vse do 6. novembra. Organizatorja akcije sta Ministrstvo za turizem in šport ter Hrvaška turistična skupnost. Za vse turiste, domače in tuje, so številni turistični ponudniki pripravili akcijske ponudbe. To velja tudi za kampe, hotele, vstopnice za ogled naravnih parkov in muzejev, adrenalinske aktivnosti …

Mesec hrvaškega turizma - Avtokampi

Mesec hrvaškega turizma poteka vsako leto v oktobru, letos pa dodatno še prvi teden v novembru z željo, da bi turisti obiskali Hrvaško tudi izven glavne sezone. Oktober zna biti še zelo lep, tako da lahko uživate v jesenskih barvah, se še kopate v morju ali pa kolesarite in obiščete katerega od zanimivih naravnih parkov.

Za Slovence je akcija še posebej zanimiva, ker konec oktobra pričenjamo krompirjeve počitnice in zakaj ne bi obiskali Hrvaške in izkoristili katero od akcijskih ponudb.

Mesec hrvaškega turizma v kampih

Zbrali smo nekaj ponudb hrvaških kampov in hotelov, ki smo jih našli na spletni strani > mjesechrvatskogturizma.hr

Kamp Rožac – otok Čiovo pri Trogiru

Odličen manjši kamp v bližini Trogira, tako da si lahko ogledate stari del mesta in se odpravite tudi na izlet do Splita ali pa po otoku Čiovo.

Kampiranje s kamping kartico vas bo v oktobru stalo samo 20 € za 2 osebi z vključeno parcelo in elektriko.

Cenejši najem mobilne hišice Comfort za 4+1 osebo – polna cena 43 €, cena s popustom v oktobru 29 €. Doplačilo zaključno čiščenje 26 €, taksa in prijava. Min 2. noči

Akcija velja od 1.10. do 6.11. Rezervacije direktno na spletni strani kampa.

Aminess Atea – hišice Gaia Green Villas – Njivice, otok Krk

Odličen kamp in v bližini njega so tudi urejene moderne hišice Gaia Green Villas, ki so opremljene s kuhinjo, kopalnico, spalnim delom in teraso. Lokacija hišic je 100 m od morja.

Hišice Vila Pinus za 4 osebe + 2 otroka – redna cena od 98 €, akcijska cena s 35% popusta je od 64 €. Cena vključuje posteljnino, brisače, zaključno čiščenje, fitnes v sosednjem hotelu. Doplačilo taksa, pes 25 € na noč, parkirišče za avto 3 € na noč.

Akcija velja do konca oktobra. Rezervacije na spletni strani www.aminess.com s kodo #AMIMJESEC22

Kamp Istra Premium Resort – Funtana, Istra

V kampu Istra Premium Resort bodo najbolj užival družine in letos je odprt samo do konca oktobra. Za otroke imajo odlično animacijo, notranje igralnice, kinodvorano, bazene z ogrevano vodo, vodna igrala, tobogane (vsaj del bazenov je odprt do konca oktobra – odvisno od vremena), atraktivno mini golf igrišče, športni center … V kampu so tudi restavracije, konoba, trgovina in tržnica z lokalnimi proizvodi.

Lokacija kampa je lokacija je odlična za družinsko kolesarjenje ob morju vse do Poreča ali Vrsarja.

Akcija do 35% popusta na določene mobilne hišice v terminih od 17. do 30. oktobra za min. 3 nočitve. Cene najema mobilnih hišic za 4 osebe že od 55 € na noč, mobilna hišica s privatnima ogrevanim bazenom od 155 €.  Doplačilo takse in zaključno čiščenje.

Rezervacije preko spleta na www.valamar.com

Kamp Ježevac Premium Resort – otok Krk

V neposredni bližini mesta Krk je urejen kamp Ježevac, ki navduši z urejenostjo in ponudbo za otroke – imajo manjši ogrevan bazen, notranjo igralnico, otroško
igrišče ob morju. Zaradi bližine se lahko peš odpravite na ogled mesta in sprehodite ob morju.

Za kampiranje velja dokonca leta akcija na Avtokampi kartico - 20 € za 2 osebi in osnovno parcelo z elektriko.

Akcija do 35% popusta na določene mobilne hišice v terminih od 17. do 30. oktobra za min. 3 nočitve. cene mobilnih hišic za 2 osebi že od 37 €, za 4 osebe že od 41 €. Doplačilo takse in zaključno čiščenje.

Rezervacije preko spleta na www.valamar.com

Kamp Porton Nature Hideouts – Rovinj, Istra

Letos deloma prenovljen kamp ima sedaj v ponudbi tudi najem mobilnih hišic. Lokacija kampa Porton Nature Hideouts je v bližini centra Rovinja, tako da imate
do mesta samo 10 minut hoje.

V okolici je veliko kolesarskih poti in tudi odličnih restavracij. Polovica mobilnih hišic ima tudi lasten bazen ob terasi.

Najem mobilne hišice v oktobru z 35% popustom na redne cene po mailu sales@porton.hr in pripišite Mesec hrvaškega turizma. Akcija velja do 31.10.

Kamp Plitvice Holiday Resort

Plitvice Holiday Resort je eden najlepše urejenih kampov v notranjosti Hrvaške in eden prvih, ki ima tudi glamping hišice ob jezeru in na drevesih in mobilne hišice. Zelo dobra lokacija za aktivne počitnice in ogled narodnega parka Plitvice z jezeri in slapovi.

Na našo kamping kartico v oktobru velja akcija 22 € za 2 osebi na parceli z elektriko (velja na vseh tipih parcel).

Mobilne hišice za 4 osebe s kuhinjo, dvema spalnicama, kopalnico in teraso – redna cena 167 €, s 35% popustom v oktobru 109 € za min. 2 nočitvi oz. 131 € za samo 1 noč.

Sobe za 2 osebi v paviljonu Jelena z zajtrkom – redna cena 98 €, akcijska cena 64 €. Doplačilo turistična taksa in prijava, za psa v namestitvi 20 € na noč.

Akcija velja do 6.11., rezervacije samo po mailu na : info@plitvice.com

Kamp Arena Stoja - Pula

Lepo urejen kamp v bližni Pule, ki je z mestom povezan z mestnim avtobosom. Kamp je odprt do 6.11.

Na Avtokampi kartico kamp nudi nižjo ceno kampiranje in sicer že od 18 € za 2 osebi.

Letos so postavili nove mobilne hišice. V času akcije do 6.11. nudijo 35 % popust na najem mobilne hišice za 4 osebe - redna cena 88 €, akcijska cena 56 € na noč. Min 2 nočitvi.

Kamp Arena Grand Kažela - Medulin

Moderno urejen kamp na koncu Istre je odprt čez celo leto. Lokacija je v bližini Medulina, tako da je veliko možnosti sprehodov in kolesarjenja ob morju. V kampu je tudi igralnica in otroška igrala, za noč čarovnic bodo pripravili tudi animacijo.

Cena kampiranja za 2 osebi je od 28 - 34 € glede na lokacijo parcele.

Akcija na najem osnovne mobilne hišice za 4 osebe s 35% popustom - redna cena 88 €, akcijska cena 57 €. Min. 2 nočitvi.

Kamp Vita - Terme Tuhelj

Odlične terme v hrvaškem Zagorju imajo tudi moderno urejen kamp z mobilnimi hišicami, gostom kampa pa omgoočajo kopanje v termalnih bazenih.

Za kampiranje 2 oseb s kopanjem boste plačali 47 €, na Avtokampi kartico pa boste prejeli 15% popust.​

Akcija najema mobilnih hišic za 4 osebe s 35 % popustom - redna cena 149 €, akcijska 97 €, mobilne hišice za 6 oseb redna cena 179 €, akcijska 117 €.Min. bivanje 2 noči.

Informacije in rezervacije: +385 49 203 750; rezervacije@terme-tuhelj.hr

Kamp Olivia Green – Tisno, Murter

Kamp Olivia Green je urejen ob robu kraja, na sončnem delu s pogledom na morje in otok Murter. Kamp je bil v zadnjih letih prenovljen – desni del je urejen v parcelah, levi pa zasedajo mobilne hišice.

Cena kampiranja v oktobru je na Avtokampi kartico samo 20 € za 2 osebi in parcelo v coni B z elektriko.

Akcija na najem mobilne hišice s kodo TURIZAM dobite 35% popust do 31.10. Akcijska cena za najem hišice za 2 osebi je 112 €, hišice za 4 osebe od 160 €, za 5 oseb pa 170 €. Omogočajo tudi najem hišice z ogrevanim bazenom – za 2 osebi stane 171 €, za 4 osebe 230 € in za 5 oseb 237 €. Doplačilo prijava in taksa, doplačilo za psa je 10 € na noč.

Rezervacije contact@oliviagreencamping.com ali na +385 91 605 66 52

Aminess Maestral Hotel - Novigrad, Istra

Odličen hotel ob robu Novigrada, ki je bil v zadnjih letih popolnoma prenovljen in vključuje tudi wellness z notranjim bazenom.

Akcijska cena v oktobru - superior dvoposteljna soba z balkonom na morsko stran s polpenzionom - redna cena 155 €, s 35% popusta 101 €

Cena vključuje nočitev za 2 osebi, zajtrk in večerjo, uporaba notranjega bazena in jacuzzija ter fitnes. Doplačila taksa in parkirišče, otrok mlajši od 7 let na dodatnem ležišču gratis.

Rezervacije na spletu s kodo #AMIMJESEC22 na web stranicu www.aminess.com Akcija velja do 6.11.

Akcijske ponudbe aktivnosti in ogleda narodnih parkov

Istra Adventure – izleti s štirikolesniki in buggy vozili

Istra Adventure je ena najbolj znanih hrvaških agencij, ki organizira izlete s štirikolesniki in buggy vozili, ki omogočajo vožnje tudi po terenu in makadamskih cestah vzhodne obale Istre. Lokacija začetka izletov je kraj Barban. V oktobru nudijo 35% popust na določene pakete:

- QUAD safari 2 uri za 2 osebi s popustom 61 €

- QUAD safari 4 ure za 2 osebi s popustom 88 €

- BUGGY Safari 2 uri za 2 osebi s popustom 88 €

- BUGGY Safari 3 ure za 2 osebi s popustom 114 €

- BUGGY Family Safari 2 uri za 4 osebe s popustom 140 €

- BUGGY Family Safari 3 ure za 4 osebe s popustom 166 €

Narodni park slapovi reke Krke – Šibenik

V bližini Šibenika oz. pri Skradinu so slapovih reke Krke. Gre za lep izlet, ki poteka po parku in se pričenja z ladjico v Skradinu, potem pa poteka po urejenih poteh mimo slapov in jezer. Zelo primerno tudi za otroke.

Akcijska ponudba vstopnic za ogled slapov reke Krke velja samo od 24. do 31. oktobra:

- Odrasla oseba 9 € (redna cena 13,50 €)

- Otroci 7 – 18 let 7€ (redna cena 11,50 €)

- Otroci mlajši od 7 let brezplačno

Več na spletu - www.npkrka.hr

Hrvaške avtoceste – akcija na ENC naprave za elektronsko cestninjenje

Če se pogosto vozite po hrvaških avtocestah, potem se vam splača kupiti elektronsko cestninsko kartico ENC, ki omogoča nalaganje denarja in hitrejši prehod skozi cestninske postaje, ob tem pa nudi tudi 21% popusta pri uporabi avtocest ob predplačilu.

V oktobru nudijo 2.000 naprav ENC po akcijski ceni 11,50 € (redna cena 16,50 €). Nakup je možen na prodajnih mestih HAC.

Več - www.hac.hr

Soline Nin pri Zadru

Voden ogled muzeja in solin v Ninu – 40% popust na individulane vstopnice:

- Akcijska cena za voden ogled na osebo 5,30 €

- Akcijska cena za voden ogled družinska karta 13,80 €

- Akcijska cena za ogled solinarskega muzeja 2,80 €

Več - www.solananin.hr

Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac

Edini akvarij sladkovodnih rib na Hrvaškem je Aquatika v Karlovcu. Omogoča zanimiv sprehod med številnimi akvariji rib, ki jih najdemo v hrvaških rekah in jezerih.

Akcijska ponudba s 50% popustom od 22. do 30. oktobra:

- akcijska cena vstopnice za odrasle osebe 4 €

- akcijska cena za otroke 3 – 14 let 2,30 €

- akcijska cena za srednješolce, študente in upokojence 2,70 €

- akcijska cena družinske vstopnice (2 odrasli osebi + do 3 otroci) 8,30 €

Več > www.aquariumkarlovac.com

Še več akcijskih ponudb v okviru meseca hrvaškega turizma je objavljenih na  mjesechrvatskogturizma.hr