Ohladite se z obiskom Plitviških jezer in kampa Turist Grabovac

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Hrvaškem nimajo kampov samo ob morju, ampak jih je nekaj urejenih tudi v notranjosti države, predvsem ob rekah in številnih naravnih znamenitostih. Eden takih je tudi kamp Turist Grabovac, ki leži tik ob Nacionalnem parku Plitviška jezera.

Na Hrvaškem nimajo kampov samo ob morju, ampak jih je nekaj urejenih tudi v notranjosti države, predvsem ob rekah in številnih naravnih znamenitostih. Eden takih je tudi kamp Turist Grabovac, ki leži tik ob nacionalnem parku Plitviška jezera. Kamp je tako odlično izhodišče za ogled samega parka ter vseh drugih naravnih in kulturnih znamenitosti v okolici, ljubiteljem športa pa omogoča številne dodatne aktivnosti.
kamp Turist Grabovac Plitvice
Kamp Turist obratuje že vse od leta 1968 in je vsako leto odprt od sredine aprila do konca septembra. Urejenih ima okoli 60 parcel, od katerih ima 12 parcel poleg elektrike tudi možnost priklopa na vodo in odtok. Za lastnike šotorov imajo 25 mest na travnati površini namenjenih postavitvi šotorov. Gostje pa lahko cez celo leto prespijo tudi v 22 sobah za 2 oz. 3 osebe, ki so urejene v lesenih bungalovih ali pa v enem luksuzno opremljenem apartmaju za 5 oseb.

V kampu je sodobno urejen sanitarni objekt, trgovina, restavracija, menjalnica in bankomat, gostom pa je na voljo brezplačen dostop do brezžičnega interneta.

Preživite aktiven dopust na Plitvicah

Vsak gost kampa si mora vzeti en dan časa za ogled nacionalnega parka Plitviška jezera, ki predstavljajo eno največjih naravnih atrakcij v tem delu Evrope. Šestnajst modro-zelenih jezer se zliva eno v drugo in tako ustvarjajo edinstveno celoto. Jezera se delijo na gornja in spodnja med katerimi se boste lahko sprehodili, po največjem jezeru Kozjak pa se boste lahko popeljali tudi z ladjico.kamp Turist Grabovac Plitvice

V kampu Turist pa gostom omogočajo tudi druge aktivnosti od kolesarjenja in pohodništva do jahanja, foto-safarija, lokostrelstva, vožnje s štirikolesniki po urejenih naravni poteh in paintballa. Adrenalinskim navdušencem ponujajo tudi vožnjo s kajaki in rafti po reki Korani in Mrežnici ali pa prosto plezanje po stenah v kanjonu reke Korane. Bolj umirjeni pa se lahko odpravijo na izlet do Nacionalnega parka Severni Velebit ali pa na ogled kraških jam: Baraćeva špilja in Špilja Matešić. Za ribice organizirajo tudi vodene ribolove na rekah Korana, Mrežnica, Slunjčica in Glina.

Več informacij o cenah in celotni ponudbi kampa Turist Grabovac boste prejeli na njihovi spletni strani: www.plitvicelakes-camping.com