Oglejte si naravne znamenitosti severozahodne Istre (Umag, Novigrad, Buje in Bartonigla)

Datum objave
Kategorija
Statistika

Okolica Umaga in Novigrada vam ponuja tudi veliko naravnih znamenitosti od kraških jam do naravnih parkov in izliva reke Mirne v morje.

Okolica Umaga in Novigrada vam ponuja tudi veliko naravnih znamenitosti
Poletne vroče dneve lahko izkoristite za spoznavanje severozahodne Istre, ki jo kampisti poznajo predvsem po dobrih kampih v okolici Umaga in Novigrada, malo manj pa ta del poznajo s kulturno-zgodovinskega vidika.

Tako vam priporočamo, da se odpravite v bližnje Buje in se povzpnete na 50 metrov visok zvonik cerkve sv. Servula, ki je bil letos delno obnovljen. Kot na dlani boste imeli Novigrad in Umag, videli boste cel Piranski zaliv, Slavnik, Nanos, Učko, ob lepem vremenu pa tudi Alpe in Benetke. www.coloursofistria.com

Samo nekaj kilometrov vožnje proti Novigradu in že ste v vasici Bartonigla, skozi katero se ne smete peljati ne da bi se zaustavili in si ogledali čudovito kraško jamo Mramornico.  Po urejenih poteh se boste spustili v jamo, kjer boste v veliki dvorani polni raznobarvnih kapnikov videli tudi stalagmite visoke do 13 metrov in široke 10 metrov.

Samo dva kilometra naprej leži naravni park Škarline, ki ga je ustvaril istoimenski potok, ki je ustvaril edinstven zeleni kanjon, kje se boste lahko tudi ob najbolj vročih dneh prijetno ohladili in si spočili oči ob naravnih lepotah.

Če se zapeljete do Novigrada, si v neposredni bližini kampa Sirena lahko ogledate izliv reke Mirne v morje. Ta bo kmalu postal ornitološki rezervat, saj ob reki gnezdijo številne ptice, ki si jih spoznate čisto od blizu.

Kampi v neposredni bližini Umaga in Novigrada:

CampingIN Stella Maris
CampingIN Park Umag
CampingIN Finida
Kamp Mareda
Kamp Kastanija
Kamp Sirena