Ogled gradbišč in novosti v kampih na otoku Krk

Datum objave
Kategorija
Statistika

Konec marca smo obiskali otok Krk in preverili novosti v kampih. Obiskali smo kampe Omišalj oz. Pušča, Ježevac, Njivice, Slamni in Marušina Olive Hills

Otok Krk je med slovenskimi kampisti zagotovo ena najbolj priljubljenih destinacij. Prednost Krka je most, ki otok povezuje s celino, lepo poraščen osrednji in zahodni del otoka, številne lepe in samotne plaže in kar 21 raznolikih kampov od majhnih do velikih, odlično opremljenih ali ekoloških. Spisek vseh kampov na otoku Krk je tukaj.

Konec marca smo obiskali otok in si ogledali novosti, ki jih pripravljajo v nekaterih kampihkamp Pušča Omišalj - avtokampi.si na otoku. Tako smo si ogledali kamp Omišalj oz. stari kamp Pušča, kamp Slamni, kamp Ježevac, eko kamp Marušine Olive Hills in kamp Njivice. Pod novico so fotografije iz vseh kampov, ki smo jih obiskali.

Kamp Omišalj – ex kamp Pušča
Kamp Omišalj leži takoj za mostom na otok Krk, kjer že dve leti gradijo nov kamp. Glede na tokratno stanje v kampu, lahko pričakujemo, da bo kamp odprt nekje konec maja ali v začetku junija.

Kamping parcele, ki vključujejo elektriko, vodo in odtok, so urejene, nasuti je potrebno še pesek. Ker kamp nima naravne sence, so med parcelami posadili veliko dreves, ki pa bodo potreboval nekaj let, da bo dala dobro senco. Zgrajena je nova recepcija, novi sanitarni objekti in osrednji objekt z restavracijo in bazenom. Desni del kampa bo namenjen gostom v mobilnih hišicah, ki so že na lokacij, potreben je samo še priklop in postavitev teras. Pri recepciji je že urejen mini golf in igrišče za košarko.
kamp Ježevac- avtokampi.si
Kamp Ježevac

V kampu Ježevac letos gradijo bazenski kompleks in ker so pravočasno pričeli z izgradno, lahko račuamo, da bodo dela zaključena do 27. aprila, ko se kamp odpira. Bazeni so urejeni tik ob restavraciji. Gre za dva bazena – eden za odrasle, drugi z nizko vodo za otroke in eden tobogan. Ob bazenu bo urejen prostor za sončenje.

V kampu bodo ob morju zamenjali stare mobilne hišice z novimi, lepša pa bo tudi plaža, ki bo nasuta z novim prodom.
kamp Njivice - avtokampi.si

K
amp Njivice
V kampu Njivice vsako zimo nekaj delajo in tako je tudi letos. Ob morju urejajo prostor za postavitev mobilnih hišic z bazenom, ki bodo prve goste sprejele že sredi aprila. V osrednjem delu bodo predvidoma do konca junija uredili vodni park z igrali za otroke in lokalom, ob njem pa bodo postavili še nekaj mobilnih hišic. Do takrat naj bi bila nared tudi nova recepcija.

V bližini kampa in hotela pa gradijo nove luksuzne vile Marbera Flora Green Villas, ki bodo različnih velikosti in bodo lahko sprejele od 2 do 8 oseb.

kamp Slamni- avtokampi.si
Kamp Slamni

V kampu Slamni bodo letos v osrednjem delu postavili glamping šotore v sklopu Fisherman's glamping village. Ob obisku kampa smo opazili, da že potekajo dela na ureditvi parcel, elektrike, vode in odtokov.
Kamp se odpira 20. aprila in takrat že lahko pričakujemo prve goste tudi v novih šotorih. Gre za pet večjih šotorov za 4 – 5 oseb, ki bodo opremljenih z dvema spalnicama, kuhinjo, kopalnico, teraso, nekateri šotori pa bodo imeli tudi jacuzzi.

kamp Marušina Olive Hills - avtokampi.si
Kamp Marušina Olive Hills

Samo nekaj sto metrov pred Punatom je v hribu urejen ekološki kamp Marušina Olive Hills. Kamp je sicer oddaljen od morja, vendar pa nudi pristen stik z naravo, na ogled pa je tudi nekaj domačih živali.

Kamp je namenjen predvsem šotoristom, saj so parcele urejene v terasah. V spodnjem delu je tudi nekaj prostora za prikolice in avtodome dolžine do 7m. Lani so konec sezone dodali tudi tri glamping šotore za 4-5 oseb, od katerih sta dva opremljena tudi s kuhinjo in kopalnico, eden pa ima le dve spalnici.