Od 1.6. velja poletni vozni red trajektov na Hrvaškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kateri trajekt izbrati je najbolje izbrati za dostop do hrvaških otokov? Informacije o voznih redih in cenah vseh trajektov na Hrvaškem smo zbrali na naši spletni strani. Preverite odhode in cene!

Planirate letos kampiranje na katerem od hrvaških otokov? Do kampov na otoku Krk in Pag sicer lahko pridete tudi po mostu, za dostop do vseh ostalih otokov pa boste morali uporabiti enega od trajektov.

Če so v zimskem času trajektne povezave redkejše, pa bo od 1. junija naprej veljal poletni vozni red z njim pa tudi sledi tudi "poletne" cene, ki so za razliko od zimskih višje za 20%. Ne gre za klasično podražitev, saj bodo letošnje cene povsem enake lanskoletnim, ki so veljale od junija do septembra. Na naši spletni strani si lahko na povezavi www.avtokampi.si/trajekti si lahko ogledate vozni red trajektov za hrvaške otoke.

Tako imamo objavljen vozni red in cenik trajektov družbe Jadrolinija, ki je tudi največji hrvaški trajektni prevoznik. Na otok Rab boste lahko prišli iz Stinice s prevoznikom Rapska plovidba ali pa z otoka Krka s prevoznikom Linijska plovidba. Vse objavljene cene so v hrvaških kunah.

Lahko rečemo, da letos ni večjih sprememb v voznih redih in ni prišlo do zmanjševanja števila trajektov v času glavne poletne sezone. Imamo tudi podatke za trajektno linijo Drvenik - Korčula (Dominče), ki bo vozil med 14.6. in 8.9., prevoze pa bo opravljalo podjetje Linijska nacionalna plovidba.

Žal pa ne bo nič z novo trajektno linijo na polotok Pelješac (Komarna - Brijest), s katero so želeli na Hrvaškem nekoliko omiliti promet na mejnih prehodih pri Neumu, kjer bo od julija naprej EU meja, in olajšati dostop do južne Dalmacije.

Vse urnike in cenike trajektov na Hrvaškem dobite na povezavi - Vozni red trajektov na hrvaške otoke

2895.jpg