Obiskali smo kampe v okolici Opatije

Datum objave
Kategorija
Statistika

V začetku junija smo obiskali Opatijo in tamkajšnje kampa Medveja, Draga in Opatija. Ogledali smo smo urejenost, in objavljamo fotogalerijo ter video posnetke.

Opatija je turistično zelo znan kraj, zato smo se odločili, da obiščemo kampe v tem delu Karnerja. Tako smo obiskali kampe Draga, Medveja in Opatija. Pod novico si lahko ogledate fotogalerijo, še več fotografij in tudi video posnetki kampov, pa so pri samih opisih, kjer so tudi ceniki kampiranja, najema mobilnih hišic in počitniških prikolic.

Kamp Smart Selection Holiday Resort Medveja je od Opatije oddaljen 8 kilometrov. Kamp je znan po lepkamp Medveja Opatija - avtokampi.sii prodnati plaži od katere ga loči le cesta. Parcele v kampu so urejene na prostranem travniku in večina jih ima urejen priklop na elektriko ter vodo.

V kampu Smart Selection Holiday Resort Medveja omogočajo tudi najem mobilnih hišic, ki so jih postavili ob levem robu kampa. Gre za dva različna tipa hišic - modernejše so mobilne hiške Premium, ki imajo na površini 32m2 urejeni dve spalnici, dve kopalnici, kuhinjo, dnevni prostor in teraso z žarom. Nekaj hišic je tudi tipa standard, ki pa so nekoliko manjše (23m2), vendar še vedno nudijo dovolj prostora za 4 odrasle osebe. V kampu Medveja deluje restavracija, trgovina pa je urejena v neposredni bližini. Gostom kampa je na voljo tudi brezplačen dostop do interneta.

Kamp Smart Selection Holiday Resort Medveja gostom z Avtokampi.si kamping kartico nudi 10% popust na ceno osebe ob kampiranju na parceli Standard in Deluxe čez celo sezono ter 10% popust na najem mobilnih hišic od 28.4. do 7.7. in od 3.9. do 24.9. 2017.


kamp Draga, Moščenička Draga - avtokampi.siKamp Draga leži v kraju Moščenička Draga in je od same Opatije oddaljen 15 kilometrov. Kamp nas je presenetil z urejenostjo in prijaznostjo osebja. V zadnjih letih so kamp prenovili in na peščeni ter travnati podlagi uredili okoli 90 parcel. Del kampa je tudi neparceliran in tako namenjen šotoristom. Trava v kampu je bila ob našem prihodu pokošena kot da bi bili na wimbledonskih teniških igriščih, tudi sanitarije so bile lepo urejene. Za goste z avtodomi je urejena tudi ploščad za oskrbo vozila.

V kampu Draga omogočajo tudi najem 9ih počitniških prikolic, ki nudijo dovolj prostora za 4 osebe. Vse prikolice so odlično opremljene z vso potrebno kamping opremo. Sam kamp je zelo miren, za otroke je urejeno manjše otroško igrišče. Prodnata plaža je od kampa oddaljena približno 300 metrov in tam goste čakajo tudi številni lokali ter restavracije. Gostom kampa v sosednjem hotelu po posebni ceni omogočajo tudi penzion (zajtrk, večerjo).

Kamp cenovno sodi med ugodnejše, prav tako pa nudi dodatne popuste na kamping kartico. Tako velja v terminih 15.4. - 6.6. in 5.9. - 1.10 posebna paketna cena 20 eur, kar vključuje  za 2 osebi in psa na parceli z elektriko in prijavo. V času glavne sezone pa 5% popust na ceno osebe. Ugoden je tudi najem počitniških prikolic, ki je sicer odvisen od termina, a lahko stane le od 30 do 48 eur na noč.


kamp Opatija - avtokampi.siKamp Opatija je sicer najbližji turističnemu vrvežu. Leži v samih Ičičih, le nekaj 100 metrov nad osrednjo plažo, od centra Opatije pa je oddaljen le 3 km. Žal pa gre za kamp, ki leži na zemljišču, za katerega se že več let rešuje lastništvo, tako da kamp v zadnjih letih ni bil deležen nobenih vlaganj.

Gre za velik travnat prostor namenjen kampiranju, ki ima na delu prostora tudi odlično senco. Sanitarni objekti so sicer čisti, vendar nujno potrebni prenove. V gornjem delu so tudi štiri teniška igrišča, vendar je bilo ob našem obisku urejeno le eno. Tako kamp priporočamo predvsem tistim, ki bi se radi udeležili kakšne prireditve v Opatiji in rabijo hiter dostop do mesta.


VIDEO POSNETKI