Obiskali smo kampe Škrila, Glavotok in Pila na Krku - fotogalerija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Obiskali smo tri kampa na otoku Krk - Škrila v Stari Baški, Glavotok in Pila v Punatu in preverili urejenost, zasedenost in možnost ureditve pavšalne parcele.

Na otoku Krk so konec aprila številni kampi že odprli novo sezono kampiranja in mi smo obiskali tri zanimive kampe – Škrila v Stari Baški, Pila v Punatu in Glavotok. Fotogalerijo iz vseh treh kampov si lahko ogledate pod novico.

Na otoku Krk deluje 21 kampov, ki so zelo raznoliki. Izbirate lahko med najboljšimi kampi na Hrvaškem, kamor zagotovo sodijo kampi Krk, Ježevac in Njivice. Na otoku je tudi nekaj zanimivih manjših kampov, ki nudijo oseben stik z domačini npr. kamp Marta v vasici Škrbčići, kamp Mali v Baški in eko kamp Marušina Olive Hills v Punatu.

Kamp Škrila – Stara Baškakamp Škrila Stara Baška - avtokampi.si
Kamp Škrila priporočamo vsem tistim, ki ne potrebujejo odlične sence, radi pa uživajo na lepi prodnati plaži in v mirnem ozračju. Kamp ima štiri plaže, od katerih je ena namenjena nudistom, na eni pa je urejena tudi pasja plaža. Gre za srednje velik kamp, kar je ravno prav, da se otroci lahko brezskrbno zabavajo, uživajo na igrišču in peskovniku ter ob morju.

Lani so v kampu Škrila na parcelah zasadili drevesa, vendar bo še nekaj let potrebnih, da bodo nudila primerno senco.

Nekaj senčnih parcel je v gornjem delu kampa, kjer je tudi prostor za postavitev šotorov. Parcele tik ob morju so namenjene predvsem gostom z avtodomi in prikolicami, saj so opremljene tudi z vodo in odtokom. V kampu Škrila ni več prostih pavšalnih parcel.

Kamp Škrila nudi tudi najem klimatiziranih mobilnih hišic in na voljo sta dva modela – večji z 32m2 in dvema kopalnicam ter malo manjše hišice z 24m2. V vseh je prostora za 4 odrasle osebe in so opremljene z dvema spalnicama, kuhinjo, dnevnim prostorom in teraso. V mobilnih hiškah so dovoljeni tudi psi.

Preverite celotno ponudbo kampa Škrila in ne pozabite naročiti Avtokampi.si kamping kartice, ki nudi od 5 – 7,5% popusta na kampiranje.

Kamp Glavotokkamp Glavotok - avtokampi.si
Na zahodni strani Krka s pogledom na Cres in Učko leži kamp Glavotok. Gre za miren kamp, kjer so v zadnjih letih lepo uredili parcele ob morju, dodali možnost najema mobilnih hišic, lani pa prenovili tudi restavracijo in zgradili manjši bazen ob njej.

Dopust v kampu Glavotok priporočamo vsem, ki se želite na dopustu odpočiti in uživati v naravi. Parcele ob morju imajo elektriko in vodo, v osrednjem delu pa omogočajo priklop na elektriko. V gornjem delu kampa je neparcaliran del namenjen šotoristom. Žal pa ni več možno dobisti proste pavšalne parcele.

Letošnja novost so modernejše in prostornejše mobilne hišice - vile, ki so jih postavili v neposredni bližini morja. Vse hišice so opremljene z velikimi terasami in so namenjene 4 odraslim osebam, dodaten otrok pa lahko prespi tudi na pomožnem ležišču.

Kamp Glavotok imetnikom kamping kartice nudi posebno ceno kampiranja – 17€ za 2 osebi in psa na določenih parcelah v coni B v terminih 20.4. – 19.5., 1.6. – 23.6. in 7.9. – 13.10. Priporočamo rezervacijo parcele.


Kamp Pila – Punatkamp Pila Punat - avtokampi.si
Kamp Pila leži ob levem robu Punata in gostom nudi pristno kampiraje v senci borovcev. Kamp naj bi v bodoče prenovili in uredili nove parcele, dodali mobilne hišice in bazen, vendar so zaenkrat dela prestavljena na naslednja leta.

Za vse kampiste, ki še iščejo pavšalno parcelo, je kamp Pila prava lokacija, saj imamo v osrednjem delu še nekaj prostih pavšalnih parcel, cene pa se gibljejo od 2.600 do 3.100 eur za parcel ob morju.

Novosti v kampu letos ni, tudi agencijskih mobilnih hišic ni več v kampu, tako da je postal raj za vse ljubitelje naravnega kampiranja. Ob samem kampu je plaža betonirana, nekaj 100m od kampa pa je tudi lepo urejena prodnata plaža. V bližini kampa je urejeno tudi večje otroško igrišče, do centra Punata pa je 5 minut hoje.

V kampu Pila imate z našo kamping kartico popust in sicer 10% na ceno osebe, ki velja v primeru vsaj 3 nočitev.