Obiskali smo 6 kampov na vzhodni strani otoka Korčula

Datum objave
Kategorija
Statistika

Si želite mirnih počitnic v manjšem kampu tik ob morju? Obiščite otok Korčula, kjer je vas čakajo prijazni domačini, ki v večji meri upravljajo z manjšimi privatnimi kampi.

V začetku junija smo si ogledali kampe na vzhodnem delu otoka Korčula. Kampi na KorčuliNa otok je najlaže priti s trajektom s polotoka Pelješac, od sredine junija pa nekajkrat dnevno vozi tudi trajekt na relaciji Drvenik – Korčula (oglejte si vozni red in cenik trajektov).

Tako smo se tokrat najprej odpeljali severno od samega mesta Korčula v smeri kraja Račišće. V tamkajšnjih vaseh delujejo trije majhni kampi, ki imajo vsi lep pogled proti Pelješcu in samemu pelješkemu kanalu. Ta del otoka je namenjen predvsem kampistom, ki si želijo mirnih počitnic v naravnem okolju in čistega morja in gostoljubnosti domačinov, ki se razveselijo vsakega gosta posebej.

Podrobnejše slike, cenike in tudi video posnetke kampov dobite s klikom na posamezen kamp, ko se vam odpre podroben opis s točno lokacijo kampa - vsi kampi na otoku Korčula.

Kamp Oskorušica je od mesta oddaljen okoli 8 km. Kamp ima 30 prostorov za šotore in nekaj mest, kjer je možno postaviti tudi manjšo počitniško prikolico ali pa parkirati avtodom. Parcele so urejene na travnati površini in v senci oljk, gostom pa je na voljo tudi priklop na elektriko in uporaba velikega žara. Sanitarije niso ravno najmodernejše, so pa bile ob našem obisku čiste. Presenetilo nas je, da imajo v kampu brezplačen dostop do interneta, kar je v hrvaških kampih prej redkost kot pa pravilo. Plaža, ki jo od kampa ločuje lokalna cesta, je večinoma skalnata z manjšimi prodnatimi zalivi in posameznimi pomoli, kjer je tudi možen privez čolnov.Kampi na Korčuli


Kamp Tri Žala (ime za tri prodnate plaže) je kamp, kjer lahko na terasastih parcelah sprejme do 100 ljudi. Polovica parcel ima odlično senco, druga polovica pa je malce bolj sončna. Dostop do parcel je dokaj strm, zato so več ali manj namenjene le šotoristom. Kamp leži tik ob morju in ima lastno plažo, ki je deloma skalnata deloma prodnata. Na plaži je postavljen tudi tuš. Sanitarni objekt je lepo urejen kar v pritličju stanovanjske hiše in nudi dovolj prostora za vse goste kampa.

Še kakšen kilometer naprej proti Korčuli leži kamp Vrbovica, ki je največji in hkrati tudi najbolje opremljen kamp na tem delu Korčule. V kampu je vidno, da je v upravljanju mlajše generacije lastnikov, ki so ponudbo kampa že nekoliko prilagodili gostom. Tako so pred leti dodatno uredili veliko parkirišče v gornjem delu kampa, nekaj parcel pripravili posebej za goste z avtodomi, nad parcelami brez sence so postavili dodatno mrežo, ki tako ustvarja vsaj malo sence. Postavili so tudi lokal in najnujnejše – novo recepcijo in moderne sanitarije. Plaža je prodnata (lahko bi rekli že kar peščena) in zelo lepo urejena – imajo tudi pomol za privez manjših čolnov. Za otroke so postavili igrišče, ki so mu dodali tudi trampolin.

Kamp Kalac je največji kamp na celem otoku Korčula saj lahko sprejme do 600 gostov. Leži tik ob glavni cesti, ki povezuje trajektno pristanišče z mestom. Parcele so urejene v gostem borovem gozdu, ki nudi dovolj sence tudi sredi dneva. Na prvi pogled sicer ne izgledajo najbolje vzdrževane, saj se je grmovje na določenih mestih kar precej razraslo. Imajo pa tako parcele nekaj več privatnosti in tudi občutek v gosti senci je nekoliko hladnejši. Okoli 100 parcel je opremljenih s priključki na elektriko, ostali del pa je neparceliran in namenjen predvsem gostom s šotori. Kamp deluje v okviru hotelskega naselja Bon Repos, zaradi česar so tudi gostom kampa na voljo številni športni objekti (tenis, odbojka, mini golf, potapljaški center), najem koles in skuterjev, vsakodnevna animacija ter lokali. Od starega dela mesta Korčula je kampa oddaljen dobre pol ure hoje po urejeni obmorski sprehajalni poti. Dva sanitarna objekta sta bila pred nekaj leti prenovljena in sta bila tudi ob našem obisku urejena. Plaža v kampu je zelo različna od peščene, mivkaste do betonirane, za vsakogar nekaj.

Odpeljali smo se še v Lumbardo, kjer smo imeli v planu ogled dveh kampov na samem začetku kraja. Najprej obiščemo kampa Milina na samem začetku zaliva, ki je urejen v okviru družinske hiše, kjer oddajajo tudi apartmaje. Kamp ima v terasah, pod gostim drevjem urejenih nekaj parcel, ki so namenjene predvsem šotoristom. Sanitarije so manjše in solidno urejene, gosti pa lahko uporabljajo tudi žar na začetku kampa. Kamp leži tik ob mestni plaži, ki pa ni najbolje urejena in je večinoma betonirana. Bolje bo, če se boste sprehodili nekaj minut do lepših plaž ali pa se zapeljali 2 km do med turisti zelo znane peščene plaže Pržina.

Na drugi strani istega zaliva se nahaja kamp Jurjević – Laguna, kjer imajo okoli 15 parcel urejenih pod oljkami na travnati površini  in v okolici družinske hiše, kjer oddajajo tudi apartmaje. Nekaj parcel je opremljenih z elektriko, gostom pa so na voljo hladilniki, velik žar, omogočajo pa tudi izposojo koles in kanujev. Kamp od mestne plaže loči cesta, za kakšno celodnevno kopanje pa svetujemo da obiščete katero od drugih plaž v kraju.

Cene nočitev so najvišje v kampu Kalac, kjer bosta dve osebi v času glavne sezone na vozilo, šotor in elektriko plačali 27.40 evrov, v vseh ostalih kampih pa bo ta znesek nižji od 20 evrov.

Ob tokratnem obisku smo izpustili dva kampa Mindel in Potirna, ki se nahajata na zahodni strani Korčule v okolici kraja Vela Luka.