Obiščite Split in spoznajte tudi kamp Stobreč

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Stobreč je edini kamp v okolici Splita, zato vam nudi odlično priložnost za počitek kot tudi spoznavanje hrvaške zgodovine.

Kamp Stobreč je edini kamp na širšem območju Splita in je odprt čez celo leto. Kamp je bil leta 2005 urejen ob robu mesta, tik ob izlivu reke Žrnovnice v morje. Lansko leto je kamp za urejenost prejel 4 zvezdice, s katerimi se lahko pohvali zelo malo dalmatinskih kampov.

V Stobreču imajo v dobri senci dreves urejenih 200 parcel, ki so opremljene z elektriko in vodo, polovica pa jih ima dodatno urejen tudi odtok. Del kampa je tudi neparceliran in namenjen predvsem lastnikom šotorov.V kampu so dobrodošli tudi lastniki avtodomov, ki bodo na parcelah našli urejene kamp Stobreč Splitpriključke za oskrbo  vozil, dodatno pa imajo urejen tudi prostor za izpust odpadne vode.

Avtokamp Stobreč vam ponuja tudi možnost bivanja v mobilnih hišicah različnih velikosti. Hišice nudijo udobje do petim osebam, saj so popolnoma opremljene, klimatizirane, vsaka pa ima tudi svojo teraso. Hišice so primerne tudi za bivanje v kampu v hladnejših dneh, saj so vse opremljene z dodatnim ogrevanjem.

Lani so v kampu zgradili dva nova sanitarna objekta, prenovili in razširili recepcijo, dodali še eno otroško igrišče in postavili nove mobilne hišice. Za sezono 2012 bodo dodatno uredili plažo, razširili posamezne parcele, uredili stezice in jih tlakovali s kamenjem, po celotnem kampu pa bodo zasadili nova drevesa ter številne mediteranske rastline.

kamp Stobreč SplitV času turistične sezone v kampu Stobreč organizirajo vsakodnevno animacijo za otroke, ki še posebej uživajo na obeh urejenih plažah ali pa na dveh igriščih tik ob vodi. V zalivu na peščenem delu plaže je voda zelo nizka in zato primerna tudi za najmlajše. Odrasli se lahko udeležijo številnih športnih aktivnosti od katerih je najbolj popularna aerobika v vodi. Lahko pa se v času počitnic udeležijo potapljaškega tečaja, saj je center potapljanja urejen kar v kampu. Na kosilo ali večerjo pa se gosti kampa lahko odpravijo kar v restavracijo in picerijo Horus, ki leži na vzpetini med obema plažama in s katere je lep pogled na morje.

Sicer pa je kamp Stobreč odlično izhodišče za ogled samega Splita, saj od samega kampa v center mestni vozil mestni avtobus. V mestu si morate ogledati obvezno ogledati Dioklecijanovo palačo in popiti kavico na znani splitski rivi. V večernih urah pa je mesto polno različne zabave in kulturnih prireditev. Priporočamo tudi izlet z ladjico do otoka Brač ali pa rafting po reki Cetini.

Letos bodo v terminu od 5. do 9. aprila (velikonočni prazniki) v kampu Stobreč potekalo 62. FICC Youth Rally, ki se ga bo udeležilo okoli 2.000 mladih ljubiteljev kampiranja.

Več informacij o samem kampu Strobreč ter rezervacije parcel in mobilnih hišic vam nudijo na svoji spletni strani www.campingsplit.hr ter na email naslovu: camping.split@gmail.com.