NOVO - ponudba plavajočih hišic na morju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Letošnja novost v turistični ponudbi v Sloveniji so plavajoče hišice. Gre za novo obliko namestitev, ki jih sicer že vrsto let poznajo na Nizozemskem, kjer imajo na kanalih po Amsterdamu postavljene hišice, ki so urejene v bivalne enote.

Letošnja novost v turistični ponudbi v Sloveniji so plavajoče hišice. Gre za novo obliko namestitev, ki jih sicer že vrsto let poznajo na Nizozemskem, kjer imajo na kanalih po Amsterdamu postavljene hišice, ki so urejene v bivalne eplavajoče hišice 3maran - avtokampi.sinote.

Take plavajoče hišice oz. bolje rečeno kar počitniška plovila, saj morajo biti hišice registrirane kot npr. čolni, so primerne tako za morje kot tudi za jezera, njihova največja prednost pa je neposredna bližina morja, jezera in plaže, moderna opremljenost in možnost uporabe za različne skupine ljudi npr. družine, lastniki čolnov, marine za oddajanje...

Ali bodo plavajoče hišice kdaj prišle tudi v ponudbo kampov, žal ne vemo, so pa zato zagotovo možnosti, saj ima kar nekaj kampov urejene marine oz. prostore, kjer bi se take hišice lahko postavile.

Prve plavajoče hišice v Marini Portorož

Podjetje 3maran je kot prvo pri nas, ki je take plavajoče mobilne hišice postavilo v Marini Portorož in jih tudi uspešno skozi celotno poletno sezono tudi tržilo. Gre za hišice, ki so zgrajene v dveh nadstropjih. Spodnji bivalni del ima površino 32m2. Gostom sta na voljo dve spalnici (ena z zakonsko posteljo, druga s pogradom), dnevni prostor s kuhinjo, kopalnica ter manjša spodnja terasa s sedežno garnituro. V gornjem nadstropju je urejena terasa površine 40 m2, kjer je tudi jacuzzi. Vsaka hišica ima tudi privez za manjši čoln ali skuter.

Cene najema take plavajoče mobilne hišice so od 150 eur v času nizke sezone in vse do 250 eur plavajoče hišice Adria - avtokampi.siv glavni poletni sezoni. Več informacij o plavajočih hišicah v Marini Portorož dobite na spletni strani www.3maran.eu

Novi modeli plavajočih hišic iz podjetja Adria Dom

Podjetje Adria Dom iz Črnomlja je na letošnjem sejmu v Riminiju poleg svoje ponudbe modernih mobilnih hišic predstavilo tudi plavajoče hišice. V njihovem primeru je hišica postavljena na plavajočo teraso površine 75 m2, ki vključuje tudi privatni zunanji bazen s prostorom za sončenje, privez za manjši čoln ali skuter, sedežno garnituro in prostor za parkiranje koles.

Plavajoča mobilna hišica je površine 18 m2 in vključuje spalnico z zakonsko posteljo, dnevni prostor z dvema pomožnima ležiščema, kopalnico in kuhinjo. Več informacij o plavajočih hišicah Adria izveste na www.adria-mobilehome.com