Nemški kampisti so nagradili kamp Čikat

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Čikat z Malega Lošinja je skupaj s še štirimi evropskimi kampi prejel nagrado nemškega združenja kampistov DCC.

Kamp Čikat na Malem Lošinju je prejemnik nagrade DCC - združenja kampistov Nemčije za leto 2018. Nagrado je prejel skupaj s štiri kampi iz Avstrije, Nemčije in Španije.kamp Čikat - avtokampi.si To nagrado je v letu 2011 prejel tudi slovenski kamp Bled.

Tudi slovenski kampisti že vrsto let nagrajujete kamp Čikat kot enega najboljših na Hrvaškem, že 7 let zapovrstjo pa je kamp v izboru Naj kamp Adria prejel največje število glasov med kampi na Kvarnerju.

Kamp Čikat sodi v skupino kampov podjetja Jadranka kampovi z otoka Lošinj, kamor sodijo tudi kampi Bijar, Baldarin in Slatina z otoka Cres. Nemški kampisti so pohvalili uspešen razvoj kampa Čikat, saj so v zadnjih letih uredili nove parcele opremljene z elektriko in vodo, omogočajo najem modernih mobilnih hišic in glamping šotorov, gostom pa je na voljo nov vodni park z bazeni in tobogani. Pohvalili so tudi gostinsko ponudbo v samem kampu in odlično lokacijo za ogled otoka ter samega mesta Mali Lošinj.

Dobrodošla novost je celoletno odprtje kampa, saj Lošinj tudi pozimi nudi ugodne temperature za kampiranje, gostom pa so na voljo tudi wellness usluge bližnjega hotela. V času nizke sezone kamp najraje obiščejo starejši kampisti, ki imajo radi lepo naravo in možnost številnih izletov ter sprehodov ob morju, poleti pa parcele zasedejo družine z otroki, ki so navdušene nad senco borovcev, lepim morjem in možnostjo kopanja v bazenih.
kamp Čikat - avtokampi.si
Direktor podjetja Jadranka kampovi Dean Jakovljević je nagrado prejel v okviru turističnega sejma v Essnu. Nagrada za kamp Čikat pomeni veliko, saj so nemški gostje najštevilčnejši. Nagrada je potrditev, da je smer razvoja kampa pravilna in da so to prepoznali tudi gostje. Tudi v naslednjih letih bodo v kampu pripravili številne novosti, samo letos bodo uredili 60 novih parcel, prenovili sanitarni objekt in omogočili najem dodatnih mobilnih hišic.

Nagrade gredo tudi v Avstrijo, Nemčijo in Španijo
Nagrado DDC so letos prejeli še štirje kampi. Nam najbližji je kamp Schluga v Hermagorju na avstrijskem Koroškem, ki je od osrednje Slovenije oddaljen manj kot dve uri vožnje. Na Tirolskem je bil nagrajen tudi kamp Seeblick Toni, v Nemčiji kamp Münstertal iz regije Baden-Württemberg in v Španiji kamp Cala Levado iz Katalonije.