Nemški ADAC je ocenil slovenske kampe za sezono 2011 - in zmagovalec je?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamping inšpektorji nemškega avtokluba ADAC so v letu 2010 obiskali 5.400 evropskih kampov, med njimi tudi 19 slovenskih kampov. Inšpektorji ob ogledu ocenijo kakovost ponudbe, vsak kamp pa dobi oceno v petih različnih kategorijah in sicer: urejenost in čistost sanitarij, opremljenost parcel, kakovost oskrbe (predvsem založenost trgovin, kvaliteta restavracij in lokalov), ocena ponudbe za prosti čas ter organiziranost animacije za goste. Najboljša možna ocena je naziv »Superplatz«, za katero mora biti kamp v vsaki kategoriji ocenjen vsaj s štirimi od skupaj petih možnih zvezdic/točk. ADAC vse ocene kampov objavi v svojem vsakoletnem kamping katalogu. Pomembnosti njihovih ocen se zavedajo tako lastniki kampov kot tudi sami kampisti, saj so nekakšna garancija za kakovostno ponudbo kampa.

Kamping inšpektorji nemškega avtokluba ADAC so v letu 2010 obiskali 5.400 evropskih kampov, med njimi tudi 19 slovenskih kampov. Inšpektorji ob ogledu ocenijo kakovost ponudbe, vsak kamp pa dobi oceno v petih različnih kategorijah in sicer: urejenost in čistost sanitarij, opremljenost parcel, kakovost oskrbe (predvsem založenost trgovin, kvaliteta restavracij in lokalov), ocena ponudbe za prosti čas ter organiziranost animacije za goste. Najboljša možna ocena je naziv »Superplatz«, za katero mora biti kamp v vsaki kategoriji ocenjen vsaj s štirimi od skupaj petih možnih zvezdic / točk. ADAC vse ocene kampov objavi v svojem vsakoletnem kamping katalogu. Pomembnosti njihovih ocen se zavedajo tako lastniki kampov kot tudi sami kampisti, saj so nekakšna garancija za kakovostno ponudbo kampa.

Žal v Sloveniji nimamo kampa, ki bi se lahko pohvalil z nazivom »Superplatz«. V celotni Evropi pa je letos le 79 kampov, ki so prejeli to nagrado. Temu nazivu se je letos zelo približal kamp Terme Čatež, ki je že drugo leto zapored najbolje ocenjeni slovenski kamp. V Čatežu so dobili odlične ocene (5 zvezdic) v kategorijah prosti čas in animacija, kot edini so dobili štiri zvezdice tudi v kategoriji opremljenost sanitarij. Kamp je tako od maksimalnih 25 točk prejel kar 21 točk in je kot edini slovenski kamp prejel nagrado rumena tabla, ki jo prejmejo le kampi, ki so od zadnjega ocenjevanja znatno izboljšali ponudbo.
kamp terme čatež ADAC camping

Povprečno so vsi slovenski kampi prejeli oceno 11,52 točk, od tega je bilo najbolje ocenjenih pet kampov, ki delujejo v sklopu term in so prejeli povprečno oceno 17,20. Po ocenah je tako drugo mesto zasedel kamp v Terme 3000 v Moravskih Toplicah, ki je skupno prejel 17 točk, od tega maksimalno število točk v kategorijah animacija in prosti čas. S 16 točkami sledijo kampi Terme Ptuj, ki je prejel odlično oceno za animacijo,  kamp Sončni gaj v Termah Banovci in kamp Natura v Podčetrtku.

Dobri oceni sta prejela tudi gorenjska kampa Šobec (16 točk) in Bled (15 točk), ki se lahko pohvalita tudi z nekaj novostmi, kamp Adria iz Ankarana ima tudi 16 točk, po 12 točk pa imata kampa Ljubljana Resort in Menina, ki sta tudi edina kampa, ki jih ADAC priporoča ljubiteljem smučanja.

Končne ocene vseh slovenskih kampov po ADAC:
Terme Čatež: 21 točk
Terme 3000: 17 točk
Terme Ptuj, Sončni gaj - Terme Banovci, Natura - Podčetrtek, Šobec, Adria - Ankaran: 16 točk
Bled: 15 točk
Ljubljana Resort in Menina - Rečica: 12 točk
Koren - Kobarid: 10 točk
Danica - Bohinjska Bistrica, Pivka Jama - Postojna: 9 točk
Lucija - Portorož, Smlednik: 7 točk
Radovljica: 6 točk
Zlatorog - Bohinj, Dolina - Prebold: 5 točk
Lazar - Kobarid: 4 točke

Preberite še:
ADAC je podelil nagrade najboljšim hrvaškim kampom
Znani najboljši slovenski kampi za leto 2010
»Naj kopališče v Sloveniji za leto 2010 je?«
Kampa Terme Čatež in Koren iz Kobarida prejela nagrado Alan Rogers