Na Hrvaškem imajo 13 najboljših kampov v Evropi z oznako ADAC Superplatz

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemški avtomobilski klub ADAC je v okviru turističnega sejma CMT Stuttgart podelil nagrade Superplatz najboljšim evropskim kampom. Na Hrvaškem se lahko pohvalijo s 13 nagrajenimi kampi – od letos so med prejemniki tudi trije novi kampi: kamp Aminess Sirena iz Novigrada, kamp Istra Premium Resort iz Funtane in kamp Čikat iz Malega Lošinja.

Samo 134 kampov s petimi zvezdicami

ADAC Superplatz je najvišja možna nagrada v kamping turizmu, saj jo podeljuje avtoklub z dolgoletno tradicijo in več kot 18 milijoni članov. Prejmejo jo le kampi, ki v ocenjevanju dosežejo maksimalno 5 zvezdic. Nemški inšpektorji so pri ocenjevanju kampov zelo strogi, največjo težo pri končni oceni pa prinese urejenost ter opremljenost sanitarnih objektov. Pomembna je tudi urejenost kamping parcel, bogat izbor dodatne ponudbe animacije, restavracij in trgovin ter urejenost plaže in bazenov.

Od več kot 8.000 kampov je letos oceno 5 zvezdic in nagrado Superplatz prejelo 134 evropskih kampov, kar je 19 več kot leto poprekj. V zadnjih letih je to največje povečanje, saj običajno letno dodajo le 3 - 5 kampov.

Nove nagrade so dokaz, da je tudi v kamping turizmu vse bolj pomembna kvaliteta ponudbe. Žal Slovenija še nima kampa, ki bi ga ADAC ocenil s petimi zvezdicami, na Hrvaškem pa imajo po novem med najboljšimi kar 13 kampov.

Hrvaški kampi med najboljšimi v Evropi

Hrvaški kampi so v ocenjevanju za sezono 2020 v povprečju dobili oceno 3.7, kar jih uvršča na drugo mesto, takoj za nizozemskimi kampi, ki se lahko pohvalijo z oceno 3.9. Sledijo kampi v Franciji (3.5), Italiji (3.4), Španiji (3.3) in Avstriji (3.3).

Najboljše kampe na Hrvaškem najdemo v Istri, kjer imajo 6 kampov, ki so po kategorizaciji ADAC ocenjeni s 5 zvezdicami, sledi Kvarner s 4 Superplatz kampi in Dalmacija s 3 kampi.

3 novinci v kategoriji najboljših kampov

Med novimi prejemniki naziva Superplatz je kamp Aminess Sirena iz Novigrada, ki je po prenovi sanitarnih objektov in ureditvi parcele ocenjen s 5 zvezdicami.

Kamp Istra Premium Resort je bil lani deležen prve faze prenove, letos sledi druga, tako da tokratna nagrada zagotovo ni zadnja. Ob nazivu Superplatz je kamp prejel tudi dodatno priznanje za inovativnost in napredek.

Kamp Čikat je prvi kamp na Lošinju s tem nazivom, ki ga je prejel po ureditvi kamping parcel v conah ob morju ter renovaciji sanitarnih objektov.

Spisek hrvaških kampov nagrajenih z nazivom ADAC Superplatz

1. Kamp Aminess Maravea Resort – Novigrad

Kamp Aminess Maravea Resort je obogatil ponudbo z novim bazenskim kompleksom urejenim v osrednjem delu kampa. Ob vseh dodatnih prenovah v prejšnjih letih, od plaže do ureditve novih kamping parcel, postavitve tematskih naselij mobilnih hišic, renovacije vseh sanitarij, recepcije in restavracije, je ocena s 5 zvezdicami prišla v prave roke.

Kamp se lahko pohvali tudi z odlično otroško animacijo, ki uvaja tudi izobraževalne elemente, v letošnjem letu pa bodo dodatno uredili nove kamping parcele.

2. Kamp Aminess Sirena - Novigrad

Urejenost kampa in prenova sanitarij so prepričali kamping inšpektorje, da si kamp Aminess Sirena zasluži oceno 5 zvezdic. Kamp leži v neposredni bližini mesta Novigrad, do katerega vodi lepo urejena obmorska sprehajalna pot.

Gostom so na voljo senčne parcele urejene v borovem gozdičku ali sončne parcele urejene na platoju ob morju. Kot prvi kamp na Hrvaškem je pred leti ponudil najem mobilnih hišici z bazeni. Za otroke imajo dobro urejeno animacijo, plaža je kombinacija prodnatih zalivov in skalnatega dela. V sklopu turističnega naselja omogočajo tudi kopanje v bazenu z morsko vodo.

3. Kamp Lanterna Premium Resort – Poreč

Kamp Lanterna sodi med največje kampe na Hrvaškem in je že vrsto let prejemnik naziva Superplatz. V kampu so lani uredili sprehajalno in kolesarsko pot ob morju, dodatno pa so obogatili ponudbo kopanja v bazenih. Je eden redkih kampov, ki ima ogrevane bazene, otroci pa radi uživajo na osrednji mivkasti plaži.

Ob možnostih kampiranja v kampu Lanterna nudijo tudi najem mobilnih hišic in glamping šotorov, letos pa bodo v ponudbo dodali še naselje romantičnih hišic za pare.

4. Kamp Istra Premium Resort - Funtana

Po lanski prenovi je že prvo leto delovanja kamp Istra Premium resort prejel nagrado Superplatz, dodatno pa še nagrado ADAC Innovation and Progress award, kar ga uvršča v sam vrh evropskih kampov.

Kamp Istra Premium Resort ob moderno urejenih kamping parcelah nudi tudi najem luksuznih mobilnih hišic in glamping šotorov. Izjemno namestitev odlično dopolnjujejo bogata dodatna bazenska ponudba z igrali, tobogani in zunanjim wellnessom, odlična otroška animacija ter v istrskem stilu urejena gostinska ponudba.

5. Kamp Valalta – Rovinj

Nudistični kamp Valalta z urejenostjo, ponudbo in celotnim sistemom upravljanja kampa sodi med najboljše FKK kampe v Evropi. Moderno urejen kamp s skorajda 4 km dolgo raznoliko plažo, bazeni in wellnessom navduši vsakega ljubitelja nudističnega kampiranja.

Goste v Valalti čakajo vrhunsko urejene sanitarije - letos bodo zgradili ene nove, ene pa prenovili - prostorne parcele, možnost najema mobilnih hišic, apartmajev in bungalovov ter odlična ponudba športa. V kampu imajo moderno urejeno marino, ki je edina znotraj FKK kampa na Jadranu. Med letošnje novosti sodi tudi prenova picerije, ureditev polnilnice za električna vozila in dokončanje kolesarske poti do Rovinja.

6. Kamp Val Saline – Rovinj

Na severnem delu Rovinja - v neposredni bližini kampa Valalta - boste našli zanimiv srednje velik kamp Val Saline, ki ga priporočamo vsem, ki si želijo mirnih družinskih počitnic. Gre za novejši kamp s terasastimi parcelami z lepim pogledom na morje, v gornjem delu pa so na voljo tudi mobilne hišice.

Kamp Val Saline ima lepo urejeno prodnato plažo, kjer tudi v glavni sezoni ni gneče, letos pa bodo v ponudbo dodali še nov bazen ob katerem je urejena tudi naravna laguna in wellness, zgradili nov sanitarni objekt ter dodali polnilnico električnih vozil. Gostje pohvalijo odličen animacijski center ter zanimivo otroško igrišče z mini golfom in športnim centrom.

7. Kamp Omišalj – otok Krk

Kamp Omišalj je bil pred dvema sezonama popolnoma prenovljen in že lani je dobil naziv Superplatz. Kamp je sicer na lokaciji, kjer je malo naravne sence, vendar so ob prenovi zasadili veliko dreves, tako da jo je vsako let več.

Kamp je prvi ob prihodu na otok Krk in ima parcele urejene vzdolž prodnatega zaliva, na drugi strani pa nudijo najem mobilnih hišic ob katerih so v gornjem delu uredili tudi bazene. Večji bazen je urejen tudi pri restavraciji, kjer ponudbo dopolnjuje še otroška igralnica, trgovina in moderna recepcija.

8. Kamp Krk Premium Resort – otok Krk

Kamp Krk Premium Resort leži na levem delu mesta Krk, po prenovi pred petimi leti pa je uvrščen med najboljše kampe v Evropi. Osrednji del kampa je urejen v terasastih parcelah in tako namenjen kampistom, na levem delu pa je moderno naselje mobilnih hišic. Lahko pa se odločite tudi za najem glamping šotora postavljenega v bližini morja.

Gostom sta na voljo dva bazena z ogrevano vodo, vodna igrala s toboganom, wellness center in otroško igrišče ter notranji prostor z animacijo.

9. Kamp Baška Beach Resort – otok Krk

Lani je kamp Baška Beach Resort dobil novo ime, saj se je prej imenoval kamp Zablaće. Na novo so v gornjem delu uredili bazene ter dodatno uredili kamping parcele na delu pri prodnati plaži. Kamp ima tudi novo recepcijo, lepo urejeno tržnico ter povsem prenovljen sanitarni objekt.

Ob prenovi so v kampu zasadili veliko dreves, tako da imajo parcele vsako leto več sence, sama lokacija pa je odlična za številne športne aktivnosti, ki jih nudi Baška - od kolesarjenja, pohodništva, plezanja in aktivnosti na vodi.

10. Kamp Čikat - Mali Lošinj

Če imate radi senco, potem je kamp Čikat pravo mesto za vas, saj skorajda ni parcele pod borovci, ki vsaj del dneva ne bi imela sence. Nove kamping parcele, opremljene z elektriko in vodo, ter prenovljene sanitarije so kampu prvič prinesle naziv Superplatz.

Kamp Čikat ima sicer majhno plažo, ki je omejena na dva manjša prodnata zaliva, vendar pa so pred nekaj leti v gornjem delu kampa zgradili velik bazenski kompleks s tobogani, ki malce reši težavo s plažo. Je eden redkih kampov na Hrvaškem, ki je odprt čez celo leto, zato se gostje radi vračajo tudi v času novoletnih počitnic. V kampu so na novo uredili otroška igrišča, ob večerih organizirajo mini disko, urejena je otroška igralnica, prenovljena restavracija ob morju, veliko je dogajanja v bližnjem Malem Lošinju.

11. Kamp Straško – Novalja, otok Pag

Kamp Straško navduši z lego v hrastovem gozdičku ob Novalji, ki nudi odlično senco parcelam in tudi na prodnati plaži. Dve tretjini kampa je urejeno v parcelah, gornji del pa je neparceliran in tako namenjen šotoristom. Senca in urejenost sta dva vzroka zaradi katerih je kamp Straško tako zelo priljubljen pri družinah.

V kampu Straško omogočajo tudi najem mobilnih hišic ob morju ali ob bazenih ter najem glamping šotorov. Odlična animacija, otroški bazeni in brezplačna uporaba športnih igrišč so zagotovila, da boste preživeli lepe počitnice.

12. Kamp Šimuni - otok Pag

Kamp Šimuni je tudi letos uvrščen med najboljše kampe, kar je posledica odlične dodatne ponudbe, ki vključuje animacijo, športne aktivnosti in gostinsko ponudbo. Kamp navduši z eno najlepših plaž ob hrvaški obali. Ob lepo urejenih parcelah v kampu Šimuni nudijo tudi najem mobilnih hišic in lesenih bungalovov.

Otroci med počitnicami uživajo v bogati animaciji, ki vključuje tudi večerne nastope, športniki pa uživajo na urejenih igriščih ali v športnem centru ob morju, ki omogoča deskanje, potapljanje, najema SUP desk, skuterjev in čolnov.

13. Kamp Zaton – Nin, Zadar

Prvi hrvaški kamp, ki je pred leti osvojil nagrado Superplatz, sodi tudi med vodilne kampe v Evropi. Kamp Zaton je urejen v sklopu turističnega naselja z apartmaji in bungalovi.  Gostom so v borovem gozdu na voljo urejene parcele, najem mobilnih hišic in glamping šotorov ter bogat spisek dodatne ponudbe.

Plaža v kampu Zaton je kombinacija mivke in peska, tik ob plaži pa je urejen velik bazenski kompleks z ogrevano vodo in številnimi igrali. Gre za družinam namenjen kamp, ki organizira animacijo prilagojeno starosti otrok (3 različni nivoji), nudijo tudi plavalne tečaje, jahanje konj, plezala in adventure mini golf. Sanitarije so na vrhunskem nivoju - letos bodo dodali še ene sanitarije - prav tako pa ima kamp tudi odlično gostinsko ponudbo.