Kamp Mon Perin – Bale z novostmi in popustom na kamping kartico v sezono 2022

Datum objave
Kategorija
Statistika

V kampu Mon Perin v Balah so pripravili nov plan investicij od katerih jih bo kar nekaj zaživelo že letos. Urejajo nove kamping parcele ob morju, postavili bodo moderne vile opremljene s privatnimi bazeni, v Paleo parku bodo dodali otroški bazen s toboganom, za otroke pa še mini ZOO z domačimi živalmi.

Kampiranje v Balah

Kamp Mon Perin je urejen 6 km od kraja Bale oz. 18 km južno od Rovinja. Kamp je razdeljen na dva dela: San Polo in Colone, ki imata skupno recepcijo.

Kamp se lahko pohvali z več kilometrov dolgo raznoliko plažo s prodnatimi zalivi in ker v bližini ni večjih mest, je tudi morje zelo čisto.

V zadnjih letih so v kampu precej postorili na ureditvi parcel, postavili so nove mobilne hišice, prenovili sanitarije, zgradili bazene in novo recepcijo.

Parcele so opremljene z elektriko in vodo, nekatere pa imajo tudi odtok. Luxury Mare parcele v prvi vrsti ob morju imajo dodatno tudi žar in pergolo ter seveda najlepši pogled na sončne zahode. Kamp ima zelo dobro senco hrastovih dreves, nekaj parcel na začetku dela Colone pa ima tudi senco borovcev.

NOVO - letos urejajo 18 kamping parcel ob morju v delu San Polu, dodatno bodo uredili še nekaj parcel Comfort.

Vse sanitarne objekte so v zadnjih letih prenovili, pri recepciji je oskrbovalna postaja za avtodome, gostom sta na voljo dve manjši trgovini in več lokalov ter restavracij. Oba dela kampa in kraj Bale pa povezuje brezplačen turističen vlakec.

Cenejše kampiranje z Avtokampi kartico

Cene kampiranja v kampu Mon Perin so nekoliko višje, ker imajo gostje v ceni tudi všteto uporabo bazenov, turističnega vlakca, napihljivih igral v morju... Celoten cenik je na ogled pri opisu kampa na spodnjem linku.

Za letošnjo sezono smo se dogovorili, da bodo imetniki Avtokampi kamping kartice imeli dodaten popust in v času nizke sezone. Popust bo veljal tudi samo za vikend kampiranje.

Sezona 2022 - 10% popust na ceno osebe in parcele Comfort in Comfort Plus ob min. 2 nočitvah v terminih 15.4. – 4.6. & 9.9. – 10.10.

Na preostalih parcelah (Premium, Luxury, Mega Comfort) velja 10% popust na ceno osebe ob min. 2 nočitvah v terminih 15.4. – 4.6. & 9.9. – 10.10. V terminu 4.6. – 9.9. velja na vseh parcelah 10% popust na ceno osebe popust ob min. 7 nočitvah.

Cene kampiranja Mon Perin >

Najem mobilnih hišic Mon Perin

V kampu Mon Perin omogočajo tudi najem mobilnih hišic in za razliko od ostalih kampov, so tukaj hišice postavljene ločeno od kamping dela, med posameznimi enotami pa so pustili dovolj prostora, da imajo gostje tudi nekaj zasebnosti.

Mon Perin mobilne hišice so zelo raznolike in odločite se lahko za hišice površine od 32 do 60 m2, opremljene z eno ali dvema spalnicama. Najbolj priljubljene so mobilne hišice, ki imajo na terasah tudi jacuzzi, tako da lahko še bolj uživate.

Vse mobilne hiške imajo tudi popolnoma opremljeno kuhinjo eno ali dve kopalnici ter veliko teraso. Ker so v kampu Mon Perin psi dobrodošli, so dovoljeni tudi v določenih tipih hišic.

Cene najema mobilnih hišic v času velikonočnih počitnic so že od 60 €, za prvomajske počitnice pa od 67 €.

Porto Bus vile s privatnim bazenom

Predvidoma do pričetka glavne sezone bodo na koncu dela Colone odprli novo naselje, ki bo vključevalo 15 luksuznih hiš Porto Bus.

Gre za vile notranje površine kar 125 m2, ki bodo opremljene z dvema spalnicama z zakonsko posteljo, dvema kopalnicama, kuhinjo in velikim dnevnim prostorom. Vsaka hišica bo imela tudi veliko zunanjega prostora, ob terasi pa bo tudi bazen z ogrevano vodo.

Vile bodo seveda klimatizirane, ker pa računajo, da bi v naslednjih letih podaljšali sezono tudi na zimske mesece, bodo za ogrevanje že sedaj dodali tudi peč.

Bazeni, dinozavri, otroška igrala, tržnica, mini ZOO ...

Kamp Mon Perin gostom nudi tudi številne dodatne aktivnosti. Otroci se najbolj razveselijo Paleo parka, kjer so bazeni ob katerih so dodali velike makete dinozavrov, tako da lahko dobijo tudi nekaj dodatnih informacijo o teh živalih, ki so nekoč živele tudi v tem delu Istre.

Na voljo je večji bazen namenjen plavanju, otroški bazen, del z masažami in manjši bazen - jacuzzi, kjer je voda tudi ogrevana. Letos je v planu, da bi dodali še en otroški bazen s toboganom. Ob bazenih je lokal, restavracija in tudi animacijski center.

V obeh delih kampov so ob morju uredili otroška igrala, dve vodni igrali v obliki metuljev, v morju pa postavijo napihljiva igrala, katerih uporaba je brezplačna.

Ob morju sta urejeni dve igrišči za odbojko na mivki, na voljo je tudi mini golf, namizni tenis, pri recepciji pa še igrišče za nogomet in tenis.  V kampu Colone deluje potapljaški center in surf center, kjer imajo tudi tečaje in omogočajo najem SUP desk in kajakov.

Ob kampu so urejena polja in gostom kampa dvakrat tedensko na tržnici brezplačno ponudijo zelenjavo in sadje.

Letošnja novost je tudi ureditev kmetije, kjer bodo otroci lahko spoznali domače živeli npr. kokoši, zajčke, gosi, race, purane, koze, ovce, prašičke, osličke ...

Lokacija kampa Mon Perin je zelo zanimiva tudi za kolesarske izlete, saj so urejene poti proti Barbarigi in Rovinju. Priporočamo tudi ogled vojaških utrdb, ki so jih še v času Avstro – Ogrske v začetku 19. stoletja zgradili v neposredni bližini kampa Colone. Do prve je samo nekaj minut hoje iz kampa, za ogled vseh pa priporočamo, da se odpravite s kolesi.

Ob večerih pa se je lepo sprehoditi po starih ulicah kraja Bale, kjer poleti pripravijo tudi različne festivale, ali pa samo uživati na klopci v kampu ob prekrasnih sončnih zahodih.

Več informacij o kampu Mon Perin, Bale >